Bli kund Annonsera
torsdag 4 juni 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 27 april 2020,

Krav på vidareutbildning tas tillfälligt bort

Kravet på vidareutbildning för advokater tas tillfälligt bort under 2020 för att underlätta advokaternas situationen under coronaepidemin.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Advokatsamfundets styrelse har beslutat att efterge kravet på 18 timmars professionell vidareutbildning för yrkesverksamma advokater under 2020.

Syftet är att underlätta för advokater att ta sig igenom den exceptionella situation som coronaviruspandemin har skapat, uppger Advokatsamfundet i ett pressmeddelande.

Styrelsen har även beslutat att utbildningar som en advokat genomgår under 2020 får överföras till 2021, dock högst 12 timmars utbildning.

Advokatsamfundet uppger i pressmeddelandet att ett stort antal domstolar och myndigheter ställer in rättegångar och sammanträden på grund av coronapandemin, vilket riskerar att påverka advokaternas och advokatbyråernas likviditet negativt.

Det kan leda till en ansträngd arbetssituation för advokaterna om verksamheten kan återupptas senare under året, uppger Advokatsafundet, och som följd av det kommer advokaterna att få begränsad tid till att delta i utbildningar.

Från Roschier till Hannes Snellman

Ola Åhman, som är specialiaserad på börsjuridik, har anslutit sig till Hannes Snellman som delägare i aktiemarknadsgruppen.

Var tionde incident är ett it-angrepp

Datainspektionen publicerar en rapport som analyserar de personuppgiftsincidenter som orsakas av olika former av it-angrepp.

Carler ändrar verksamhetsmodell

På advokatfirman Carler har de yngre delägarna har tagit över stafettpinnen och driver verksamheten vidare, i en lite förändrad tappning och som ett true partnership.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 14 maj utnämnt åtta nya domare, varav tre lagmän.

Foto Andrey Popov

Digitala förhandlingar fortsätter öka

Förra veckan genomfördes drygt 3.000 videokonferenssamtal från förhandlingssalar runt om i landet, vilket är en fördubbling jämfört med förra året.

Foto Dan Burch

Kamera- bevakning i hyreshus granskas

Datainspektionen ska undersöka hur ett kommunalt bostadsbolag i Uppsala gjort den rättsliga bedömning som krävs för att få kamerabevaka i trapphus.

Fel publicera känsliga personuppgifter

Datainspektionens granskning visar att Hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Örebro län gjort fel vid publicering av känsliga personuppgifter på regionens webbplats om en patient som är intagen på rättspsykiatrisk klinik.

Jurist blir generaldirektör

Professor Per Bergling har utsetts till generaldirektör och chef för Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt