Bli kund Annonsera
tisdag 25 februari 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 13 februari 2020,

Lindahl rådgav vid vindkraftförsäljning

Lindahl var rådgivare när European Energy avyttrade Zinkgruvan vindkraftpark med en kapacitet om 53 MW till tyska CEE Group.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Lindahl agerade legal rådgivare åt danska European Energy i samband med dess försäljning av vindkraftsparken Zinkgruvan till det tyska värdepappersbolag CEE. Vindkraftparken är belägen norr om Vättern och består av 14 turbiner med en kapacitet om 3,8 MW, en rotordiameter på 137 meter och en höjd på 110 meter som tillsammans försörjer cirka 40.000 svenska hushåll med förnybar energi. Vindkraftparken blev färdigställd under 2019. Zinkgruvan är European Energys andra konstruktion i Sverige.

European Energy, med huvudkontor i Köpenhamn, tillverkar vind- och solkraftparker samt storskaliga gröna energilager för att motverka klimatförändringar. European Energy har installerat och investerat i mer än 1.200 MW vind- och solkraftverk sedan det grundades 2004 och konstruerar för närvarande parker i Europa, Australien och Nord- och Sydamerika.

CEE Group, med huvudkontor i Tyskland, är ett värdepappersbolag som specialiserat sig på förnybar energi. CEE investerar i vind- och solkraft och innehar landbaserade vindkraftverk med en kapacitet om tillsammans 490 MW och fotovoltaiska anläggningar, som omvandlar ljusenergi från solen till elektrisk energi, med en kapacitet om 315 MWp.

Lindahls team har bland annat bestått av Annika Brandt, Ellen Frisk, Johan Herrström (M&A) och Johan Tollgerdt (klientansvarig).?

Inkomna mål ökade 2019

Antalet inkomna mål till domstolarna fortsatte under 2019 att öka och ligger nu på de högsta nivåerna någonsin. Arbetet med digitalisering av verksamheten har fortsatt och resulterat i nya e-tjänster.

Hundra nya åklagare

Åklagarmyndigheten har överlämnat 2019 års årsredovisning till regeringen och av den framgår bland annat att fler åklagare än någonsin rekryterats till myndigheten.

Nya domare

Regeringen har den 20 februari utnämnt respektive anställt två nya rådmän.

Två nya delägare till Lindahl

Advokatfirman Lindahl tar in advokaterna Monica Lagercrantz och Dennis Westermark som delägare i Stockholm. Dessutom ansluter juristerna Nicklas Bexelius och Lisa Liljekvist.

Nytt hovrättsråd

Regeringen har den 13 februari utnämnt ett nytt hovrättsråd.

Ny generaldirektör för Kriminalvården

Regeringen har utsett Domstolsverkets generaldirektör Martin Holmgren till generaldirektör för Kriminalvården.

Foto Igor Stevanovic

Översyn av domstolars oberoende

Regeringen har tillsatt en parlamentarisk kommitté som ska se över formerna för ändring av grundlag och utreda åtgärder för att stärka domstolarnas och domarnas oberoende.

Foto © Dave Bredeson | Dreamstime.com

Ingen åtgärd mot advokater i musikvideo

De tre advokaternas medverkan i en inspelning av en musikvideo i en tingsrätt bröt inte mot god advokatsed och lämnas därmed utan åtgärd av Advokatsamfundets disciplinnämnd.

Foto Nagy-bagoly Arpad

Skatteverkets kontroller

Skatteverket kommer i år att granska privata kostnader och oredovisade förmåner i företag samt städ- och transportbranscherna i kampen mot svartarbete. Dessutom görs insatser mot identitetsrelaterat fusk och skenutvandring.

Felaktig kommentar av advokat

Advokaten borde inte ha kommenterat ett inlägg på Instagram på sätt som skett. Det slår Advokatsamfundets disciplinnämnd fast i ett uttalande.

Professor i offentlig rätt

Pernilla Leviner befordrades den 1 februari till professor i offentlig rätt vid Stockholms universitet.

Foto stocksnapper

Stor skillnad i andelen direktavskrivna brott

Direktavskrivning av brott skiljer sig mellan landets sju regioner. Brottsstrukturen förklarar en stor del av skillnaden. Det visar en ny kortanalys från Brå.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt