Bli kund Annonsera
torsdag 18 augusti 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 28 april 2022,

Åklagarmyndigheten populärast bland studenter

Nyligen presenterades Företagsbarometern, som är en undersökning över vilka landets studenter anser är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.
Åklagarmyndighetens personalchef Nicklas Lagrell och Riksåklagare Petra Lundh
Foto: Åklagarmyndigheten

VERKTYG

»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Enligt undersökningen är åklagare det yrke som lockar Sveriges juriststudenter allra mest. Det är första gången myndigheten kommit på första plats.

– Som riksåklagare och chef över Åklagarmyndigheten är jag otroligt stolt över detta. Vi har även tidigare år legat bra till, men att vi nu hamnar högst upp på listan över attraktiva arbetsgivare är fantastiskt roligt. Åklagarjobbet är ett fantastiskt spännande jobb och som åklagare får du se delar av samhället som många inte ens vet existerar. Åklagare är navet i rättskedjan och jag är helt övertygad om att många unga jurister lockas av att ha ett så betydelsefullt jobb. Åklagare kan i sitt arbete göra skillnad och påverka. Man kan stoppa viss brottslighet och man kan se till att brottsoffer får upprättelse, det tror jag är jätteviktigt, sa Riksåklagare Petra Lundh i sitt tal på prisutdelningen.

På andra plats i undersökningen kommer Mannheimer Swartling, som även tidigare år har legat i topp.

– Att för 20:e året i rad utses till den populäraste advokatbyrån av landets juridikstudenter gör oss oerhört glada och stolta. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla vårt ledarskap, vår starka företagskultur och våra värderingar. Förmodligen är en förklaring till att studenterna år efter år utnämner oss till den mest attraktiva advokatbyrån att vi lyckats förmedla allt detta och att vi har en sund och sympatisk arbetsmiljö som innebär att vi kan erbjuda en i alla avseenden hållbar arbetsplats, förklarar Jan Dernestam, Managing Partner på Mannheimer Swartling, i ett pressmeddelande.

På tredje plats bland landet mest attraktiva arbetsplatser för juriststudenter kommer Sveriges Domstolar.

FöretagsBarometern genomförs av undersökningsföretaget Universum och är en omfattande studentundersökning om karriär, arbetsliv och framtid. Omkring 25.000 studenter från landets universitet och högskolor har deltagit i undersökningen och tillfrågats om var de helst vill arbeta efter avslutade studier samt vilka faktorer de värderar i val av framtida arbetsplats.

Foto Dreamstime

Nya regler om utvisning på grund av brott

Den 1 augusti skärps reglerna om utvisning på grund av brott.

Visselblåsning till IMY

Nu går det att visselblåsa till Integritetsskyddsmyndigheten om man har information om att den man arbetar för, har arbetat för, eller söker arbete hos inte följer dataskyddsreglerna.

Foto Ekobrottsmyndigheten

Ny över-direktör på Skatteverket

Juristen Fredrik Holmberg har utnämnts till överdirektör på Skatteverket.

Foto Syda Productions

Sverige intervenerar i EU-mål om Superligan

Sveriges regering deltar vid muntlig förhandling vid EU-domstolen i ett mål avseende en begäran om förhandsavgörande från en spansk domstol.

Utredning om offentliga biträden i migrationsmål

I syfte att stärka rättssäkerheten i migrationsprocessen ges en utredare i uppdrag att ta ställning till vissa frågor rörande kraven på offentiga biträden.

Hudiksvalls tingsrätt byter namn

Regeringen har beslutat att Hudiksvalls tingsrätt ska byta namn till Hälsinglands tingsrätt. Namnbytet träder i kraft den 1 november, i nära anslutning till att tingsrätten flyttar in i nya lokaler.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 3 kommentarer

Foto © tomloel

Nya domare

Regeringen har utnämnt 28 domare.

Nya delägare i Vinge

Vinge har utsett två nya delägare och sex nya counsels.

Ny prefekt på Juridiska institutionen i Uppsala

Den 1 juli 2022 tillträdde Vladimir Bastidas, docent i europarätt, som ny prefekt för Juridiska institutionen vid Uppsala universitet. Han efterträder professorn i civilrätt, Bengt Domeij, som innehaft tjänsten i tre år.

Ny delägare i Baker McKenzie

Advokaten Stefan Balazs inträder som delägare i Baker McKenzie.

Nya lagar och förordningar inför halvårsskiftet

Regeringskansliet publicerar en skrift om ett antal av de nya lagar och förordningar som träder i kraft vid halvårsskiftet 2022.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt