Bli kund Annonsera
måndag 6 juli 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 15 januari 2020,

Ny svensk-norsk storbyrå

Vid årsskiftet gick den svenska byrån Hamilton ihop med norska Schjødt och utgör nu den största nordiska advokatfirman baserat på antal transaktioner och omsättning.
Jon Ericson

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Bakgrunden till samgåendet är en gemensam vision om att konsolidera den nordiska marknaden genom att skapa den första ledande svensk-norska advokatfirman. Det berättar Jon Ericson, delägare i byrån och verksam på Stockholmskontoret.

- Norge är Sveriges största handelspartner i Norden och efter Tyskland vår näst största handelspartner globalt. Det finns betydande synergier och tillväxtpotential att realisera från samgåendet, förklarar han.

Samgåendet kommer enligt honom framförallt att leda till att byrån växer snabbare i Stockholm än vad man hade kunnat göra på egen hand.

- Schjødt har också en hypereffektiv affärsmodell och styrning som vi kommer att implementera och kunna dra nytta av även här i Stockholm.

Med 245 jurister på den nya byrån, varav 65 i Stockholm och 180 i Norge, ser Jon Ericsson många fördelar med samgåendet.

- Förutom de direkta synergierna får vi en unik positionering. Vi blir inte bara den enda norsk-svenska advokatfirman utan vi blir även den största nordiska advokatfirman baserat på antal transaktioner och omsättning.

Hamilton blev nyligen, och för andra året i rad, utsedd till årets advokatbyrå i kategorin 200+ miljoner kronor i Regis branschundersökning.

- Vi fick också det nyinrättade klienternas M&A-pris och allt detta är förstås en bra start för den sammanslagna firman, konstaterar han.

Foto Patrik Svedberg

Nya regler vid halvårsskiftet

Kring halvårsskiftet 2020 börjar ett antal nya lagar och förordningar att gälla.

Mats Melin leder coronakommissionen

Ordförande i den kommission som ska granska Sveriges hantering av coronapandemin blir före detta justitierådet Mats Melin.

Ny delägare i Steinmann

Advokatfirman Steinmann har valt in advokat Robert Bruzelius-Lidqvist som delägare med start den 1 juli.

Ny ledning vid Juridiska institutionen i Umeå

Den första juli tillträder Ulf Vannebäck som prefekt vid Juridiska institutionen, Umeå universitet. Tillsammans med Lena Landström och Johan Lindholm bildar han den nya ledningen vid institutionen.

Ny domstols- byggnad i Jönköping

Regeringen har gett klartecken för en ny domstolsbyggnad i Jönköping, som ska inrymma Göta hovrätt och Kammarrätten i Jönköping. Byggstarten är planerad till hösten och inflyttning sker hösten 2022.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Foto Frugan

Många nya mål väntas om vattenkraft

Regeringen har beslutat om den nationella plan som innebär att svenska vattenkraftverk ska omprövas och förses med moderna miljövillkor med början år 2022.

Foto © tomloel

Rekordmånga vill bli notarie

Intresset för att bli notarie är just nu rekordstort. Inte sedan 1990-talet har så många sökt till höstens notarietjänstgöring, visar antagnings- processen som just nu är i full gång hos Domstolsverket.

Ny delägare i Kilpatrick Townsend

Tobias Öd inträder som delägare i Kilpatrick Townsend och är verksam på byråns Stockholmskontor.

Datainspektionen granskar ABB

Myndigheten ska i ett första steg ta reda på om den är behörig att granska ett klagomål som rör ABB som är en internationell koncern.

Polisens belastnings- register är färdiggranskat

Efter att polisen under en period skickat ut felaktiga utdrag ur sitt belastningsregister har Datainspektionen granskat det inträffade.

Pandemin påverkar advokatbyråerna

Coronapandemin har inneburit en ekonomisk påfrestning för många advokatbyråer visar en undersökning från Advokatsamfundet. Hälften av byråerna märker minskad ärende-tillströmning och många advokater ser en påverkan på rättssäkerheten.

Förstärkningsstyrkan med domare utökas

Förstärkningsstyrkan med domare som rycker in i domstolar som tillfälligt behöver extra resurser kommer att utökas.

Foto Rawlik Dreamstime.com

Jurister får medaljer

Flera jurister får medaljer av kungen, bland dem professorn Said Mahmoudi och advokaten Lena Frånstedt Lofalk. Även förre detta justitieministern Beatrice Ask tilldelas medalj.

Foto David Naylor

Ny ledning i Uppsala

Den 1 juli tillträder professor Anna Singer som ny dekan för Juridiska fakulteten vid Uppsala Universitet, samt professor Anna Jonsson Cornell och docent Hans Eklund som prodekaner.

51 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 51 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 11 juni.

Foto © Elnur

Journalist prisas av Advokatsamfundet

David Baas, journalist på Expressen, får Advokatsamfundets journalistpris för sina granskningar av extremistiska rörelser.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 11 juni utnämnt nio hovrättsråd, en chefsrådman, två rådmän och fyra kammarrättsråd.

Tullverket granskas

Personal på Tullverket har använt en app på sina mobiltelefoner som laddat upp personuppgifter i en molntjänst och dessa har på så sätt spritts utanför verket. Datainspektionen granskar nu händelsen.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt