Bli kund Annonsera
torsdag 25 februari 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 10 februari 2021,

Bird & Bird biträdde Statkraft

Statkraft och Jämtkraft, Öresundskraft och Tekniska verken i Linköping bildar ett joint venture genom Bee Charging Solutions för Mer elbilsladdning i Sverige.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Bird & Bird har biträtt Statkraft i skapandet av ett joint venture med de regionala energibolag som idag äger Bee Charging Solutions. Genom en nyemission har Statkraft förvärvat 51 procent av aktierna i Bee, medan Öresundskraft, Jämtkraft och Tekniska verken i Linköping behåller 49 procent. Bee är ett av de ledande bolagen i Sverige med fler än 2.000 laddstationer i sitt ladd-nätverk och innehar uppskattningsvis 15–20 procent av den svenska marknaden.

Bee kommer genom investeringen att tillsammans med Statkrafts svenska ladd-verksamhet Grön Kontakt bli en del av det nystartade Mer Sweden. Varumärket ”Mer” ägs av Statkraft och består av flera ladd-bolag i Norge, Sverige, Tyskland och Storbritannien.

Statkraft är ett internationellt bolag verksamt inom vattenkraft, Europas största leverantör av förnybar energi och Sveriges fjärde största elproducent. Statkraft-koncernen, med 4.000 anställda i 17 länder, producerar vattenkraft, vindkraft, solkraft, gaskraft och levererar fjärrvärme.

Bird & Birds team bestod av ansvarig partner Mårten Willamo, Taymaz Afsari som ledde transaktionen samt Ahmed Al-Rahma, Michael Butler, Lucas Magnusson, Karin Tukiainen, Olivia Onwuta, Carl-Magnus Uggla (alla Stockholm), Morten Nissen och Alexander Brochner (Köpenhamn).

Domstolarna fick en halv miljon nya mål

Under 2020 strömmade det in nästan en halv miljon nya mål till landets domstolar. Det är fler än någonsin och en ökning med 27 procent på fem år.

150 miljoner i sanktionsavgifter

Under förra året beslutade Integritetsskydds- myndigheten om sanktionsavgifter på 150 miljoner kronor, framför allt riktade mot verksamheter som inte har följt GDPR.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 18 februari utnämnt fem nya domare.

Tio åklagarrevisorer ska bli arton

Under våren ska Åklagarmyndigheten anställa åtta stycken åklagarrevisorer, vilket uppges vara ett led i satsningen att komma åt pengar från kriminella personer.

Foto Högsta domstolen

HD:s verksamhet 2020

Högsta domstolen har presenterat sin verksamhetsberättelse för 2020. Den innehåller bland annat redogörelser för viktigare vägledande avgöranden, statistik och ett urval av andra händelser under året

Första steg mot ny domstol i Malmö

Nyligen lades den första byggstenen till den nya domstolsbyggnaden i Malmö.

Nya domare

Regeringen har den 11 februari utnämnt två hovrättsråd och en rådman.

DLA Piper utnämner ny ordförande

Efter fyra år som ordförande lämnar Hans Christian Brodtkorb i Norge över rollen som nordisk styrelseordförande i DLA Piper till Anders Malmström i Sverige.

Foto Uppsala universitet

Ny professor i Uppsala

Juridiska institutionen vid Uppsala Universitet har fått en ny juridikprofessor.

Konkurrensverket får utökade befogenheter

Riksdagen har beslutat att stärka Konkurrensverkets befogenheter på konkurrensområdet.

54 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 54 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 22 januari.

Två nya domarutnämningar

Regeringen har den 21 januari utnämnt Johan Sanner att vara lagman i Uddevalla tingsrätt och Marie Gerrevall att vara chefsrådman i Vänersborgs tingsrätt.

Två nya professorer i Stockholm

Den 14 januari 2021 befordrades Eleonora Rosati till professor i immaterialrätt och Karin Åhman till professor i statsrätt vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt