Bli kund Annonsera
fredag 5 juni 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 27 mars 2020,

Ny delägare i Cirio

Lennart Pettersson ansluter som delägare till Cirios M&A-team.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Cirios transaktionsverksamhet fortsätter att växa, särskilt i private equity-sektorn. Det skriver byrån i ett pressmeddelande.

– Vi vidareutvecklar kontinuerligt vårt redan starka M&A-team och rekryteringen av Lennart är ett viktigt steg i den strategin. Han har lång och bred erfarenhet av att assistera företag i komplexa och internationella M&A-uppdrag och vi är mycket stolta över att Lennart ansluter till oss, säger Peter Lilja, ansvarig för Cirios M&A-verksamhet, i pressmeddelandet.

Lennart Pettersson har närmare 20 års erfarenhet av svenska och internationella M&A- transaktioner och har haft särskild fokus på private equity-transaktioner samt M&A-rådgivning till portföljbolag och finansiella institutioner. Han har även erfarenhet som insolvensrättslig rådgivare till framförallt bolagsstyrelser och han kommer närmast från White & Case.

– Det känns väldigt roligt att nu ta klivet över till Cirio och det ska bli både spännande och inspirerande att bidra till Cirios erbjudande. Med min bakgrund känns det också värdefullt att få tillgång till all den specialistkompetens som Cirio redan erbjuder, samtidigt som jag hoppas kunna bidra med min M&A-erfarenhet, säger Lennart.

Lennart Pettersson ansluter till Cirio den 1 april.

Foto Vitaliy Pakhnyushchyy

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 4 juni utnämnt två rådmän och två tekniska råd.

Från Roschier till Hannes Snellman

Ola Åhman, som är specialiaserad på börsjuridik, har anslutit sig till Hannes Snellman som delägare i aktiemarknadsgruppen.

Var tionde incident är ett it-angrepp

Datainspektionen publicerar en rapport som analyserar de personuppgiftsincidenter som orsakas av olika former av it-angrepp.

Carler ändrar verksamhetsmodell

På advokatfirman Carler har de yngre delägarna har tagit över stafettpinnen och driver verksamheten vidare, i en lite förändrad tappning och som ett true partnership.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 14 maj utnämnt åtta nya domare, varav tre lagmän.

Foto Andrey Popov

Digitala förhandlingar fortsätter öka

Förra veckan genomfördes drygt 3.000 videokonferenssamtal från förhandlingssalar runt om i landet, vilket är en fördubbling jämfört med förra året.

Foto Dan Burch

Kamera- bevakning i hyreshus granskas

Datainspektionen ska undersöka hur ett kommunalt bostadsbolag i Uppsala gjort den rättsliga bedömning som krävs för att få kamerabevaka i trapphus.

Fel publicera känsliga personuppgifter

Datainspektionens granskning visar att Hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Örebro län gjort fel vid publicering av känsliga personuppgifter på regionens webbplats om en patient som är intagen på rättspsykiatrisk klinik.

Jurist blir generaldirektör

Professor Per Bergling har utsetts till generaldirektör och chef för Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt