Bli kund Annonsera
måndag 6 april 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 13 mars 2020,

Cirio och Fryshuset i fördjupat partnerskap

Cirio har valt att fördjupa sitt samarbete med Fryshuset för att tillsammans stärka ungas roll i samhället. Genom samarbetet kommer Cirios medarbetare stötta unga med bland annat juridisk rådgivning, expertis, utbildningar och studiebesök.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Att ge tillbaka till samhället är viktigt för Cirio, och är en viktig del i företagets ambition att arbeta för samhällets och näringslivets bästa. Det skriver byrån i ett pressmeddelandet. Cirio stöttar sedan tidigare bland annat AI Sustainability Center, som adresserar användningen av artificiell intelligens i ett bredare etiskt och samhälleligt sammanhang samt NU: Nolla Utanförskapet, som arbetar med att hjälpa ungdomar och unga vuxna att närma sig arbetsmarknaden genom att ge dem arbetsrelaterade kontakter, nätverk och möjligheter.

– Dagens samhälle står inför omfattande utmaningar och omvandlingar, som redan nu påverkar våra unga. På Cirio har vi en tydlig ambition att genom vårt kunnande och erfarenhet skapa och bidra till den legala infrastrukturen för att förbättra hur såväl näringslivet som samhället utvecklas. Att vi nu också kommer vara en kugge i Fryshusets arbete med att stärka ungas roll i samhället och på så sätt vara en del i deras arbete för en bättre framtid är någonting som är naturligt för oss och som vi ser väldigt mycket fram emot, säger David Frydlinger, managing partner på Cirio i pressmeddelandet. Cirios medarbetare kommer också kunna engagera sig i Fryshusets projekt Selfmade, där unga i utanförskapsområden får hjälp att komma in på arbetsmarknaden och Powerhouse, som fungerar som en inkubator där unga får utvecklas som entreprenörer och driva egna projekt.

Nya domare

Regeringen har den 2 april utnämnt nio domare.

Foto Lumination

Inställda förhand- lingar ökar

Med anledning av den pågående pandemin ställs många domstolsförhandlingar in och Domstolsverket kommer varje vecka att publicera statistik över antalet inställda förhandlingar.

Ny counsel till Bird & Bird

Bird & Bird har utsett Ersen Bethersen till counsel och ansvarig för compliance & investigations-gruppen.

Foto © Elnur

Finalister utsedda i Årets Bolagsjurist

Finalisterna till Årets Bolagsjurist är chefsjuristerna Sofia Graflund på Northvolt, Malin Löveborg på Klövern och Henrik Johanssont på Nordic Capital.

Tingsrätternas kvälls-beredskap senareläggs

Med anledning av pågående pandemi och den ansträngda situation den har medfört för landets domstolar, flyttas kvällsberedskapens införande fram till den 1 september.

Jurist blir generaldirektör

Regeringen har beslutat att utse juristen Carl Johan Wieslander till ny generaldirektör och chef för Inspektionen för strategiska produkter.

Ny delägare i Cirio

Lennart Pettersson ansluter som delägare till Cirios M&A-team.

Foto inbj

Corona ställer till pro-blem för domstolarna

Den pågående pandemin påverkar nu även situationen vid landets domstolar med många inställda förhandlingar som följd. Dels beroende på sjukdomar i personalen, dels med hänvisning till frågan om äldre nämndemän ska få tjänstgöra vid domstolarna.

Setterwalls obestånds- avdelning till Fylgia

Efter att Mathias Winge från Setterwalls började på Fylgia i början på året kommer nu resterande del av Setterwalls obeståndsavdelning att börja där den 1 april.

Bright Advokat får ny partner

Advokaten Johannes Harlevi inträdde som partner i byrån den 1 mars.

Foto Wavebreakmedia

Nya domare

Regeringen har bland annat utnämnt sju nya hovrättsråd tillika vice ordförande i Svea hovrätt.

Försök med snabbare lagföring utvidgas

I januari byggdes försöksverksamheten med ett snabbförfarande i brottmål ut till att omfatta hela polisregion Stockholm. Regeringen har nu beslutat att försöksverksamheten byggs ut till delar av övriga polisregioner från januari 2021.

Fler anmälda person-uppgiftsincidenter

Statliga myndigheter och hälso- och sjukvården anmälde under 2019 dubbelt så många personuppgiftsincidenter jämfört med 2018. Det visar Datainspektionens kartläggning.

Disputation i civilrätt

Doktoranden Sebastian Lindroos-Moll vid Karlstads universitet försvarar sin avhandling Värdering vid upprättande av kontrollbalansräkning - En aktiebolagsrättslig och redovisningsrättslig studie.

Nya advokater

Advokatsamfundet har antagit nya advokater den 5 mars.

DI inleder tillsyn om ansiktsigenkänning

Datainspektionen inleder en tillsyn för att ta reda på om svenska myndigheter använder den teknik för ansiktsigenkänning som tillhandahålls av företaget Clearview AI.

Foto © tomloel

Nya domare

Regeringen har den 5 mars utnämnt bland annat två nya lagmän.

Foyen för-stärker inom fastighetsrätt

Foyen rekryterar fastighetsexperten Rickard Zamuhl som varit delägare i AG Advokat.

Två nya delägare i Walthon Advokater

Ytterligare två advokater, Michelle Hessius och Anna Grahn, inträder som delägare i Walthon Advokater i mars respektive juni.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt