Bli kund Annonsera
onsdag 3 juni 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 3 mars 2020,

Konungens medalj till jurister

Kammarrättspresidenten Thomas Rolén och advokaten Tomas Nilsson har tilldelats H.M. Konungens medalj för framstående insatser inom det svenska rättssamhället.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Kungahuset uppger i ett pressmeddelande att beslut om medaljförläningar har fattats för bland annat H.M. Konungens medalj.

H.M. Konungens medalj i 12:e storleken i Serafimerordens band tilldelas bland andra juristen Thomas Rolén för framstående insatser inom svenskt rätts- och utredningsväsende.

Thomas Rolén är sedan 2008 kammarrättspresident för kammarrätten i Stockholm.

Han har varit generaldirektör för Domstolsverket 2005-2007 och dessförinnanan arbetat inom justitiedepartementet samt varit ordförande i Genomförandekommittén för den nya Polismyndigheten 2012-2014.

H.M. Konungens medalj i 8:e storleken i Serafimerordens band tilldelas bland andra advokaten Tomas Nilsson för framstående insatser för det svenska rättssamhället.

Tomas Nilsson är medlem i Advokatsamfundet sedan 1983 och delägare i advokatbyrån Sju advokater sedan 1990.

Han har varit styrelseledamot i Advokatsamfundet 2004-2011 och ordförande 2007-2011 samt varit expert i statliga utredningar på juridikens område.

Medaljerna delades ut vid en ceremoni på Stockholms slott den 4 februari.

Från Roschier till Hannes Snellman

Ola Åhman, som är specialiaserad på börsjuridik, har anslutit sig till Hannes Snellman som delägare i aktiemarknadsgruppen.

Var tionde incident är ett it-angrepp

Datainspektionen publicerar en rapport som analyserar de personuppgiftsincidenter som orsakas av olika former av it-angrepp.

Carler ändrar verksamhetsmodell

På advokatfirman Carler har de yngre delägarna har tagit över stafettpinnen och driver verksamheten vidare, i en lite förändrad tappning och som ett true partnership.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 14 maj utnämnt åtta nya domare, varav tre lagmän.

Foto Andrey Popov

Digitala förhandlingar fortsätter öka

Förra veckan genomfördes drygt 3.000 videokonferenssamtal från förhandlingssalar runt om i landet, vilket är en fördubbling jämfört med förra året.

Foto Dan Burch

Kamera- bevakning i hyreshus granskas

Datainspektionen ska undersöka hur ett kommunalt bostadsbolag i Uppsala gjort den rättsliga bedömning som krävs för att få kamerabevaka i trapphus.

Fel publicera känsliga personuppgifter

Datainspektionens granskning visar att Hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Örebro län gjort fel vid publicering av känsliga personuppgifter på regionens webbplats om en patient som är intagen på rättspsykiatrisk klinik.

Jurist blir generaldirektör

Professor Per Bergling har utsetts till generaldirektör och chef för Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt