Bli kund Annonsera
fredag 29 maj 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 19 december 2019,

Eversheds Sutherland utser ny delägare

Eversheds Sutherland har utsett Johan Kennemyr till delägare samt Linda Kempe och Jan Österman till legal directors från 1 januari 2020.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Johan Kennemyr har, skriver byrån i ett pressmeddelande, arbetat på byrån sedan 2018 och är specialiserad inom offentlig upphandling. Han har även stor erfarenhet att biträda klienter i frågor inom energisektorn och med kommersiella kontrakt. Johan leder byråns arbetsgrupp för offentlig upphandling.

Linda Kempe har särskild kompetens inom Life Science-sektorn och frågor gällande läkemedel, livsmedel och kosmetika. Linda biträder dessutom regelbundet klienter med förhandling av kommersiella avtal. Linda kommer att ansvara för att bygga upp Stockholmskontorets Health & Life Science-grupp.

Jan Österman arbetar huvudsakligen med gränsöverskridande kommersiella avtal för flera av byråns största klienter. Jan arbetar även med transaktioner samt lämnar rådgivning kring insolvensrelaterade frågor. Han kommer också ansvara för att utveckla byråns kompetens inom entreprenad och obestånd.

- Vi är väldigt glada att kunna göra dessa interna befordringar. Det visar att det finns en bra återväxt och vi är övertygade om att alla tre, tillsammans med hela firmans resurser, kommer att lyckas alldeles utmärkt i sina fortsatta roller. Firman har i Stockholm under 2019 vuxit med ca 20 jurister och vi ser framför oss fortsatt god tillväxt, säger Gabriel Albemark, Managing Partner i Stockholm, i pressmeddelandet.

Var tionde incident är ett it-angrepp

Datainspektionen publicerar en rapport som analyserar de personuppgiftsincidenter som orsakas av olika former av it-angrepp.

Carler ändrar verksamhetsmodell

På advokatfirman Carler har de yngre delägarna har tagit över stafettpinnen och driver verksamheten vidare, i en lite förändrad tappning och som ett true partnership.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 14 maj utnämnt åtta nya domare, varav tre lagmän.

Foto Andrey Popov

Digitala förhandlingar fortsätter öka

Förra veckan genomfördes drygt 3.000 videokonferenssamtal från förhandlingssalar runt om i landet, vilket är en fördubbling jämfört med förra året.

Foto Dan Burch

Kamera- bevakning i hyreshus granskas

Datainspektionen ska undersöka hur ett kommunalt bostadsbolag i Uppsala gjort den rättsliga bedömning som krävs för att få kamerabevaka i trapphus.

Fel publicera känsliga personuppgifter

Datainspektionens granskning visar att Hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Örebro län gjort fel vid publicering av känsliga personuppgifter på regionens webbplats om en patient som är intagen på rättspsykiatrisk klinik.

28 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 28 ledamöter och 15 advokater har trätt ur samfundet. 

Foto Syda Productions

Jurist blir generaldirektör

Professor Per Bergling har utsetts till generaldirektör och chef för Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd.

Sanktionsavgift mot servicecenter

Datainspektionen utfärdar sanktionsavgift på 200.000 kronor mot Statens servicecenter för att ha dröjt med att underrätta Datainspektionen och berörda myndigheter om en personuppgiftsincident.

Krav på advokaters vidareutbildning tas tillfälligt bort

Kravet på vidareutbildning för advokater tas tillfälligt bort under 2020 för att underlätta advokaters situationen under coronaepidemin.

Foto Uppsala universitet

Anne Ramberg ordförande för Uppsala universitet

Regeringen har utsett ledamöter till Uppsala universitets styrelse och ny ordförande blir Anne Ramberg, tidigare generalsekreterare i advokatsamfundet. 

Ny delägare i Kastell

Katarina Mild har valts in i Kastell som delägare och kommer närmast från rollen som chefsjurist på Tengbom.

Foto Patrik Svedberg

Nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 45 nya advokater den 16 april.

Ny delägare i Linklaters

Linklaters globala delägare har valt Rasmus Kindlund till ny delägare.

Granskning av felskickade mejl

Polisen har anmält personuppgiftsincidenter till Datainspektionen som rör mejl som oavsiktligt hamnat hos fel mottagare. Datainspektionen ska nu granska Polisens rutiner.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt