Bli kund Annonsera
fredag 29 maj 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 17 december 2019,

Två nya delägare i Setterwalls

Setterwalls i Göteborg har valt in två nya delägare i advokaterna Linnea Ljung och Bo Berndtsson.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Setterwalls i Göteborg har utsett advokaterna Linnea Ljung och Bo Berndtsson till nya delägare vid byråns Göteborgskontor inför 2020.

Linnea Ljung startade på byrån i maj 2018. Hon kom då närmast från Mannheimer Swartling där hon sedan 2008 arbetat med miljörättsfrågor på byråns Göteborgskontor – och även med bevakning av EU:s miljörätt på kontoret i Bryssel.

- Det känns väldigt roligt och spännande att få förtroendet att gå in som delägare och bidra till byråns fortsatta utveckling. Vårt samhälle står inför flera miljömässiga utmaningar som kräver omställning i alla led. Behovet av miljörättslig rådgivning kommer därför att öka hos företagen, berättar Linnea Ljung i ett pressmeddelande.

Bo Berndtsson kom till Setterwalls i januari i år. Innan dess var han under nio år Chief Compliance Officer på AB Volvo med ansvar för att bygga upp och driva Volvokoncernens aktiviteter och program för att motverka korruption, överträdelser av konkurrenslagstiftningen och sanktionslagstiftningen liksom för Volvokoncernens omfattande projekt för att följa den nya personuppgiftslagstiftningen, GDPR.

- Jag är glad och ödmjuk inför uppgiften att gå in som delägare och få möjlighet att bidra till byråns utveckling. Vi ser en stark utveckling och stora möjligheter framöver inom Compliance & Investigations. Vi ser ökade krav när det gäller anti-korruptionsarbete, penningtvätt, företagsbot m.m. och här kommer helt klart finnas ett växande behov i näringslivet kring dessa frågor framöver.Jag ser fram emot att få leda arbetet med att utveckla denna verksamhet under kommande år, förklarar han i pressmeddelandet.

FAKTA

Rättsområde: Brott mot person

Källdokument: Dom

Instans: Svea hovrätt

Var tionde incident är ett it-angrepp

Datainspektionen publicerar en rapport som analyserar de personuppgiftsincidenter som orsakas av olika former av it-angrepp.

Carler ändrar verksamhetsmodell

På advokatfirman Carler har de yngre delägarna har tagit över stafettpinnen och driver verksamheten vidare, i en lite förändrad tappning och som ett true partnership.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 14 maj utnämnt åtta nya domare, varav tre lagmän.

Foto Andrey Popov

Digitala förhandlingar fortsätter öka

Förra veckan genomfördes drygt 3.000 videokonferenssamtal från förhandlingssalar runt om i landet, vilket är en fördubbling jämfört med förra året.

Foto Dan Burch

Kamera- bevakning i hyreshus granskas

Datainspektionen ska undersöka hur ett kommunalt bostadsbolag i Uppsala gjort den rättsliga bedömning som krävs för att få kamerabevaka i trapphus.

Fel publicera känsliga personuppgifter

Datainspektionens granskning visar att Hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Örebro län gjort fel vid publicering av känsliga personuppgifter på regionens webbplats om en patient som är intagen på rättspsykiatrisk klinik.

28 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 28 ledamöter och 15 advokater har trätt ur samfundet. 

Foto Syda Productions

Jurist blir generaldirektör

Professor Per Bergling har utsetts till generaldirektör och chef för Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd.

Sanktionsavgift mot servicecenter

Datainspektionen utfärdar sanktionsavgift på 200.000 kronor mot Statens servicecenter för att ha dröjt med att underrätta Datainspektionen och berörda myndigheter om en personuppgiftsincident.

Krav på advokaters vidareutbildning tas tillfälligt bort

Kravet på vidareutbildning för advokater tas tillfälligt bort under 2020 för att underlätta advokaters situationen under coronaepidemin.

Foto Uppsala universitet

Anne Ramberg ordförande för Uppsala universitet

Regeringen har utsett ledamöter till Uppsala universitets styrelse och ny ordförande blir Anne Ramberg, tidigare generalsekreterare i advokatsamfundet. 

Ny delägare i Kastell

Katarina Mild har valts in i Kastell som delägare och kommer närmast från rollen som chefsjurist på Tengbom.

Foto Patrik Svedberg

Nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 45 nya advokater den 16 april.

Ny delägare i Linklaters

Linklaters globala delägare har valt Rasmus Kindlund till ny delägare.

Granskning av felskickade mejl

Polisen har anmält personuppgiftsincidenter till Datainspektionen som rör mejl som oavsiktligt hamnat hos fel mottagare. Datainspektionen ska nu granska Polisens rutiner.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt