Bli kund Annonsera
fredag 29 maj 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 16 april 2019,

Årets bolagsjurist utsedd

För sjunde året i rad utsågs nyligen årets bolagsjurist. I år var det Izettles chefsjurist Oskar Arndt som fick ta emot utmärkelsen.
Magnus Lilliehöök, Lisa Liljekvist och Oskar Arndt
Foto: Yohanna Idha

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Oskar Arndt som är chefsjurist på Izettle har utsetts till årets bolagsjurist och tog emot priset i samband med Sveriges Bolagsjuristers vårmöte den 3 april.

Han har enligt juryn spelat en mycket viktig roll för Izettle i både uppbyggnaden av bolaget och den avbrutna IPO-process som istället resulterade i att Paypal köpte bolaget.

Juryn uppger i sin motivering bland annat att "genom att kombinera det juridiska, strategiska och affärsmässiga är han en verklig möjliggörare" och "på knappt två veckor förvandlades en börsintroduktion till en på många sätt sensationell affär och årets bolagsjurist har visat på kraften av ett starkt proaktivt arbete som varit avgörande för en affär som realiserats på rekordkort tid och med värden som få kunnat förutspå".

Ytterligare två priser delades ut och Lisa Liljekvist, junior bolagsjurist på Storytel, utsågs till årets rising star och Magnus Lilliehöök, associate general counsel på Autoliv, mottog priset för årets deal.

I juryn ingår Erik Wahlin, chefredaktör för Affärsvärlden, Sara Ribbeklint, ordförande för Sveriges Bolagsjurister, Johan Winnerblad, styrelseordförande för Advokatfirman Vinge, Göran Norén, avdelningschef på Svenskt Näringsliv, Nina Macpherson, styrelseledamot i Scania samt Håkan Broman som utsågs till årets bolagsjurist 2018.

Var tionde incident är ett it-angrepp

Datainspektionen publicerar en rapport som analyserar de personuppgiftsincidenter som orsakas av olika former av it-angrepp.

Carler ändrar verksamhetsmodell

På advokatfirman Carler har de yngre delägarna har tagit över stafettpinnen och driver verksamheten vidare, i en lite förändrad tappning och som ett true partnership.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 14 maj utnämnt åtta nya domare, varav tre lagmän.

Foto Andrey Popov

Digitala förhandlingar fortsätter öka

Förra veckan genomfördes drygt 3.000 videokonferenssamtal från förhandlingssalar runt om i landet, vilket är en fördubbling jämfört med förra året.

Foto Dan Burch

Kamera- bevakning i hyreshus granskas

Datainspektionen ska undersöka hur ett kommunalt bostadsbolag i Uppsala gjort den rättsliga bedömning som krävs för att få kamerabevaka i trapphus.

Fel publicera känsliga personuppgifter

Datainspektionens granskning visar att Hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Örebro län gjort fel vid publicering av känsliga personuppgifter på regionens webbplats om en patient som är intagen på rättspsykiatrisk klinik.

28 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 28 ledamöter och 15 advokater har trätt ur samfundet. 

Foto Syda Productions

Jurist blir generaldirektör

Professor Per Bergling har utsetts till generaldirektör och chef för Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd.

Sanktionsavgift mot servicecenter

Datainspektionen utfärdar sanktionsavgift på 200.000 kronor mot Statens servicecenter för att ha dröjt med att underrätta Datainspektionen och berörda myndigheter om en personuppgiftsincident.

Krav på advokaters vidareutbildning tas tillfälligt bort

Kravet på vidareutbildning för advokater tas tillfälligt bort under 2020 för att underlätta advokaters situationen under coronaepidemin.

Foto Uppsala universitet

Anne Ramberg ordförande för Uppsala universitet

Regeringen har utsett ledamöter till Uppsala universitets styrelse och ny ordförande blir Anne Ramberg, tidigare generalsekreterare i advokatsamfundet. 

Ny delägare i Kastell

Katarina Mild har valts in i Kastell som delägare och kommer närmast från rollen som chefsjurist på Tengbom.

Foto Patrik Svedberg

Nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 45 nya advokater den 16 april.

Ny delägare i Linklaters

Linklaters globala delägare har valt Rasmus Kindlund till ny delägare.

Granskning av felskickade mejl

Polisen har anmält personuppgiftsincidenter till Datainspektionen som rör mejl som oavsiktligt hamnat hos fel mottagare. Datainspektionen ska nu granska Polisens rutiner.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt