Bli kund Annonsera
torsdag 18 augusti 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 18 juli 2022,

Lindahl rådgivare vid försäljning av byggföretaget K360

Lindahl har biträtt ägarna av K360 Nordic vid försäljningen av bolaget till norska Håndverksgruppen, en aktör inom målning, golv, murning och kakelarbeten i Norden.

VERKTYG

»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

K360 är ett av Uppsalas största byggföretag och etablerades i mitten av 1990-talet under namnet Knivsta Plattsättning. Idag har företaget 80 anställda och levererar olika byggtjänster och kakelarbeten till Stockholm och Uppsalaområdet och bolaget väntas i år närma sig 300 miljoner kronor i omsättning. K360 arbetar med flera stora entreprenörer och fastighetsbolag och företagets huvudsakliga verksamhet består av plattsättning i allt från flygplatser, köpcentrum till nybyggen samt renovering av olika hus och kommersiella byggnader och avhjälpande av försäkringsskador.

Håndverksgruppen har på kort tid etablerat sig som en betydande aktör på den svenska marknaden och genom förvärvet av K360 är nu totalt 13 hantverksföretag i Sverige anslutna till Håndverksgruppen, med en total omsättning överstigande 1 miljard kronor per år. 

Samtliga aktieägare i K360 Nordic fortsätter i sina roller och kommer att driva och fortsätta utveckla företaget som en del av en större grupp och blir genom en återinvestering aktieägare i Håndverksgruppen.

Förvärvet är villkorat av godkännande från den svenska konkurrensmyndigheten. 

Lindahl har agerat legal rådgivare till ägarna av K360 vid försäljningen och teamet har främst bestått av Mårten Steen och Erika Svensson

Foto Dreamstime

Nya regler om utvisning på grund av brott

Den 1 augusti skärps reglerna om utvisning på grund av brott.

Visselblåsning till IMY

Nu går det att visselblåsa till Integritetsskyddsmyndigheten om man har information om att den man arbetar för, har arbetat för, eller söker arbete hos inte följer dataskyddsreglerna.

Foto Ekobrottsmyndigheten

Ny över-direktör på Skatteverket

Juristen Fredrik Holmberg har utnämnts till överdirektör på Skatteverket.

Foto Syda Productions

Sverige intervenerar i EU-mål om Superligan

Sveriges regering deltar vid muntlig förhandling vid EU-domstolen i ett mål avseende en begäran om förhandsavgörande från en spansk domstol.

Utredning om offentliga biträden i migrationsmål

I syfte att stärka rättssäkerheten i migrationsprocessen ges en utredare i uppdrag att ta ställning till vissa frågor rörande kraven på offentiga biträden.

Hudiksvalls tingsrätt byter namn

Regeringen har beslutat att Hudiksvalls tingsrätt ska byta namn till Hälsinglands tingsrätt. Namnbytet träder i kraft den 1 november, i nära anslutning till att tingsrätten flyttar in i nya lokaler.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 3 kommentarer

Foto © tomloel

Nya domare

Regeringen har utnämnt 28 domare.

Nya delägare i Vinge

Vinge har utsett två nya delägare och sex nya counsels.

Ny prefekt på Juridiska institutionen i Uppsala

Den 1 juli 2022 tillträdde Vladimir Bastidas, docent i europarätt, som ny prefekt för Juridiska institutionen vid Uppsala universitet. Han efterträder professorn i civilrätt, Bengt Domeij, som innehaft tjänsten i tre år.

Ny delägare i Baker McKenzie

Advokaten Stefan Balazs inträder som delägare i Baker McKenzie.

Nya lagar och förordningar inför halvårsskiftet

Regeringskansliet publicerar en skrift om ett antal av de nya lagar och förordningar som träder i kraft vid halvårsskiftet 2022.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt