Bli kund Annonsera
tisdag 25 februari 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 30 januari 2020,

Roschier utser nya delägare

Roschier Advokatbyrå har utsett sju personer från de egna leden till ledande roller på kontoren i Stockholm och Helsingfors. Från och med den 1 juni 2020 tillträder sex nya partners och en ny principal associate.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

- På Roschier grundar sig utnämningen av partners och principal associates på tre hörnstenar: klienternas efterfrågan, kandidatens förtjänster och byråns långsiktiga strategi. Att vi på en och samma gång utser sex nya delägare och en ny principal associate ur de egna leden, varav fyra är verksamma i Stockholm, visar dels på vår målmedvetna satsning på framstående talanger, dels på vårt kontinuerliga fokus på att skapa mervärde för våra klienter, säger Pontus Enquist, ansvarig partner för Roschiers Stockholmskontor, i ett pressmeddelande.

Roschiers sex nya partners är:

Christoffer Benninge, Senior Associate, Stockholm, specialiserad inom publika transaktioner, kapitalmarknad och bolagsrättslig rådgivning.

Miikka Konttinen, Principal Associate, Helsingfors, specialiserad inom TMT, projekt och energi, outsourcing, och digitalisering.

Seppo Kymäläinen, Senior Associate, Helsingfors och med omfattande erfarenhet inom publik och privat M&A samt bolagsrätt och aktiemarknad.

Antti-Jussi Partanen, Principal Associate, Helsingfors, specialiserad inom fastigheter, energi, privat M&A samt private equity.

Shirin Saif, Senior Associate, Stockholm, fokuserar på kommersiell tvistlösning och internationella skiljeförfaranden med särskild betoning på tvister rörande energifrågor, komplexa infrastruktur- och entreprenadprojekt samt investeringsavtal.

Veronica Stiller, Finance Counsel, Stockholm, expert inom internationella finansieringar, däribland syndikerade lån, leverage finance, obligationslån, fondfinansiering och tillgångsfinansiering.

Roschiers nya Principal Associate är Carl Persson, Senior Associate, Stockholm, som är specialiserad inom svenska och internationella skiljeförfaranden och processer.

Inkomna mål ökade 2019

Antalet inkomna mål till domstolarna fortsatte under 2019 att öka och ligger nu på de högsta nivåerna någonsin. Arbetet med digitalisering av verksamheten har fortsatt och resulterat i nya e-tjänster.

Hundra nya åklagare

Åklagarmyndigheten har överlämnat 2019 års årsredovisning till regeringen och av den framgår bland annat att fler åklagare än någonsin rekryterats till myndigheten.

Nya domare

Regeringen har den 20 februari utnämnt respektive anställt två nya rådmän.

Två nya delägare till Lindahl

Advokatfirman Lindahl tar in advokaterna Monica Lagercrantz och Dennis Westermark som delägare i Stockholm. Dessutom ansluter juristerna Nicklas Bexelius och Lisa Liljekvist.

Nytt hovrättsråd

Regeringen har den 13 februari utnämnt ett nytt hovrättsråd.

Ny generaldirektör för Kriminalvården

Regeringen har utsett Domstolsverkets generaldirektör Martin Holmgren till generaldirektör för Kriminalvården.

Foto Igor Stevanovic

Översyn av domstolars oberoende

Regeringen har tillsatt en parlamentarisk kommitté som ska se över formerna för ändring av grundlag och utreda åtgärder för att stärka domstolarnas och domarnas oberoende.

Foto © Dave Bredeson | Dreamstime.com

Ingen åtgärd mot advokater i musikvideo

De tre advokaternas medverkan i en inspelning av en musikvideo i en tingsrätt bröt inte mot god advokatsed och lämnas därmed utan åtgärd av Advokatsamfundets disciplinnämnd.

Foto Nagy-bagoly Arpad

Skatteverkets kontroller

Skatteverket kommer i år att granska privata kostnader och oredovisade förmåner i företag samt städ- och transportbranscherna i kampen mot svartarbete. Dessutom görs insatser mot identitetsrelaterat fusk och skenutvandring.

Felaktig kommentar av advokat

Advokaten borde inte ha kommenterat ett inlägg på Instagram på sätt som skett. Det slår Advokatsamfundets disciplinnämnd fast i ett uttalande.

Professor i offentlig rätt

Pernilla Leviner befordrades den 1 februari till professor i offentlig rätt vid Stockholms universitet.

Foto stocksnapper

Stor skillnad i andelen direktavskrivna brott

Direktavskrivning av brott skiljer sig mellan landets sju regioner. Brottsstrukturen förklarar en stor del av skillnaden. Det visar en ny kortanalys från Brå.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt