Bli kund Annonsera
tisdag 25 januari 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 7 juni 2021,

Svensk andraplats i nordisk juristtävling

I en jämn match i årets omgång av den ”Nordiska Rättegångstävlingen om de Mänskliga Rättigheterna” blev det en andraplats för Club Södermark och ett tävlande lag bestående av sex juriststudenter från Stockholms universitet

Andraplatsen i tävlingen togs den 5 juni i år hem av studentlaget Club Södermark. Laget består för 2021 av studenterna Hannes Ahrle, Robin Aziz, Fredrika Håkansson, Sumaya Karrani, Karl Magnusson och Avidh Tajik som samtliga studerar vid Juridiska fakulteten vid Stockholms universitet. På första plats kom det danska studentlaget Club Lannung från Köpenhamn.

Med anledning av Covid-19 genomförde studenterna 2021 års version av den årliga Nordiska Rättegångstävlingen med samarbete och tävling på distans. Detta då tävlingen, liksom år 2020, till följd av pandemin genomfördes helt och hållet digitalt. Utöver de tävlande lagen och domarpanelen närvarade drygt fyrtio åhörare vid den digitala finalen.

Den nordiska rättegångstävlingen om de mänskliga rättigheterna är en rättegångstävling på Europakonventionens område för nordiska juriststudenter. Tävlingen genomförs årligen och har funnits sedan 1984.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt