Bli kund Annonsera
torsdag 22 april 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 23 mars 2021,

Storbyrå och åklagare populärt bland studenter

Företaget Universum listar årligen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare bland studenter inom olika områden. På första plats bland juriststudenterna hamnar i år Mannheimer Swartling och på andra plats Åklagarmyndigheten.

FöretagsBarometern genomförs varje år och är en stor studentundersökning om karriär, arbetsliv och framtid. Omkring 25.000 studenter från landets universitet och högskolor har deltagit i undersökningen och röstat fram Sveriges 100 mest attraktiva arbetsgivare.

Mannheimer Swartling är den mest populära arbetsgivaren bland svenska jurist­studenter. I hela 19 år i rad har Mannheimer Swartling utnämnts till "branschbäst" bland svenska advokatbyråer i landets största studentundersökning och för fjärde året i rad utser nu juriststudenterna byrån även till den populäraste arbetsgivaren av alla inom hela den juridiska sektorn.

– Att landets juriststudenter hela 19 år i rad belönar oss med sitt förtroende är otroligt hedrande. För oss är det helt avgörande för oss att studenterna ser oss som en attraktiv arbetsgivare, säger Jan Dernestam, Managing Partner på Mannheimer Swartling, i ett pressmeddelande.

Förra året hamnade Åklagarmyndigheten på tredje plats, men i år tog man klivet upp till andraplatsen. 

– Vi är glada och stolta över att juriststudenterna fortsätter att se åklagaryrket som attraktivt och än en gång har rangordnat oss som en av de mest intressanta arbetsgivarna. Det är inget vi tar för givet utan det är något som kräver fortsatt arbete från vår sida, förklarar riksåklagare Petra Lundh i ett pressmeddelande.

Anledningen till åklagaryrkets popularitet tror hon bland annat ligger i åklagarens unika och starka ställning i rättsväsendet.

– Jag tror studenterna känner att åklagare är ett jobb där man kan göra skillnad och påverka. Man kan stoppa viss brottslighet och man kan se till att brottsoffer får upprättelse, det tror jag är jätteviktigt.

Den tredje mest populära arbetsplatsen för landets juriststudenter är FN och på fjärde plats kommer Utrikesdepartementet.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt