Bli kund Annonsera
onsdag 5 augusti 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 28 juli 2020,

Svensk seger i nordisk juristtävling

Det blev svensk vinst för Club Södermark och ett tävlande lag bestående av sex juriststudenter vid Juridiska fakulteten vid Stockholms universitet i årets omgång av den "Nordiska Rättegångstävlingen om de Mänskliga Rättigheterna".

Till följd av Covid-19 tvingades studenterna genomföra den årliga Nordiska Rättegångstävlingen på ett ganska annorlunda sätt genom att samarbeta och tävla på distans, då tävlingen genomfördes helt och hållet digitalt.

Det vinnande svenska studentlaget Club Södermark, som kunde koras den 13 juni, består av studenterna Karin Abrahamsson, Alva Jofred, Nelly Corneteg, Kelly Norrthon, Viktor Sundberg och Elin Enlund som samtliga studerar vid Juridiska fakulteten vid Stockholms universitet.

På andra plats i tävlingen kom Club Munch Andersen från Danmark. 

Specialkursen i Praktisk europaprocess går på B-perioden under vårterminen och omfattar 15 högskolepoäng. Kursen är en tävling där studenten, inom ramen för juristprogrammet, ges möjlighet att mäta sina talanger i analytisk förmåga och förmågan att framställa en inlaga, med studenter från tolv nordiska universitet som motpart. Idag dinns tretton olika advokatklubbar från alla de nordiska länderna. Tre av dem är Stockholmsbaserade och det är dessa som studenter från Stockholms universitet kan söka till: Club St Erik, Club Södermark och Club Brinnen, Bodström och Båvestam.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt