Bli kund Annonsera
lördag 31 juli 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 15 juni 2020,

Ny fakultetsledning i Uppsala

Den 1 juli tillträder professor Anna Singer som ny dekan för Juridiska fakulteten vid Uppsala Universitet. Professor Anna Jonsson Cornell och docent Hans Eklund tillträder som prodekan med ansvar för forskning- och utbildningsfrågor.

Juridiska fakulteten uppger i ett pressmeddelande på Uppsala universitets hemsida att en ny fakultetsledning tillträder den 1 juli.

Anna Singer efterträder då nuvarande dekanus professor Mattias Dahlberg och hon är professor i civilrätt och särskilt i familjerätt.

Anna Singers forskning handlar om barns rätt och särskilt barns rätt till föräldrar och barns rättsliga ställning i familj och samhälle.

Hon är även vetenskapligt råd i familjerätt vid Socialstyrelsen och har deltagit i flera offentliga utredningar på familjerättens område.

Anna Jonsson Cornell och Hans Eklund tillträder enligt pressmeddelandet som prodekan med ansvar för forsknings- respektive utbildningsfrågor.

Anna Jonsson Cornell är professor i komparativ konstitutionell rätt.

Hon leder projektet Rättsstatens princip: juridik och politik i världen, Europa och Sverige som finansieras av Torsten Söderbergs Stiftelse.

Hans Eklund är universitetslektor och docent i processrätt med forskningsområden inom processrätt, förvaltningsrätt och barnrätt.

Han har varit prodekan med ansvar för grundutbildningen sedan 2017 och har drivit en problemorienterad inlärningsmodell i juristutbildningen.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt