Bli kund Annonsera
onsdag 6 juli 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 25 maj 2022,

Ny domstolsbyggnad i Vänersborg

Domstolsverket har genomfört en upphandling av en ny domstolsbyggnad för tingsrätten samt mark- och miljödomstolen i Vänersborg. Inflyttning beräknas ske sommaren 2026.

Efter anbudsutvärdering har Domstolsverket nu lämnat tilldelningsbeslut, men upphandlingen förutsätter regeringens godkännande. Den vinnande anbudsgivaren är Hemsö AB och den nya domstolsbyggnaden kommer att uppföras intill centralstationen i Vänersborg och inrymmer elva förhandlingssalar, varav två säkerhetssalar och en sal för mark- och miljödomstolen.

– Det vinnande förslaget lyfter och förvaltar platsen intill Vänersborg centralstation och möter samtidigt de människor som ska besöka och bruka domstolsbyggnaden. Planlösningen är funktionell och flexibel med väl övervägda lösningar som sammantaget utgör ett övertygande och genomtänkt förslag. Utbyggnadsmöjligheterna anses vara mycket goda, vilket är viktigt eftersom byggnader och miljöer ska kunna förändras över tid, säger Harald Pleijel, fastighetsdirektör på Domstolsverket i ett pressmeddelande.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt