Bli kund Annonsera
söndag 22 maj 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 22 april 2022,

IMY granskar larmbolag

Integritetsskyddsmyndigheten inleder en tillsyn av larmbolaget Verisure för att utreda de uppgifter som förekommit om att anställda på bolaget delat bildmaterial mellan sig utan att det har varit befogat.

Integritetsskyddsmyndigheten, IMY, uppger i ett pressmeddelande att det i massmedia har framkommit uppgifter om att anställda på larmbolaget Verisure i samband med inkomna larm har delat filmmaterial och bilder mellan sig på olika sätt utan att det har varit befogat.

Det har enligt uppgift även förekommit att bilder har sparats på anställdas egna hårddiskar och IMY har även tagit emot klagomål från kunder som rör Verisures behandling av personuppgifter.

Myndigheten har enligt pressmeddelandet ställt frågor till bolaget som bland annat rör rutiner när larm inkommer, i vilka lägen kundernas kameror aktiveras, vilka regler och rutiner som finns för att ta del av bilder och spara bilder på den anställdas hårddisk samt om uppgifterna som framkommit i massmedia stämmer.

- Kamerabevakning som görs av larmbolag i hemmiljö är ytterst integritetskänslig. För larmbolag som erbjuder hemlarm som använder kamerabevakning är det viktigt att det finns tydliga rutiner och regler för hur anställda får hantera bildmaterialet, säger Jenny Bård, som leder myndighetens granskning, i en kommentar i pressmeddelandet.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt