Bli kund Annonsera
söndag 22 maj 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 21 april 2022,

Generaldirektör föreslås bli styrelseordförande för Arbetsgivarverket

Arbetsgivarverkets medlemmar föreslår för regeringen att Domstolsverkets generaldirektör Thomas Rolén ska utses som ny ordförande i Arbetsgivarverkets styrelse.

Vid ett extra arbetsgivarkollegium den 21 april presenterades medlemmarnas val av styrelse. Fyllnadsvalet ägde rum på grund av personförändringar i styrelsen.

- Jag är väldigt glad och hedrad och får tacka för förtroendetOm jag av regeringen blir utsedd till ordförande ser jag fram emot att utveckla Arbetsgivarverket i dess roll som arbetsgivarorganisation, exempelvis när det gäller kompetensförsörjning och lönebildning säger Thomas Rolén i ett pressmeddelande från Domstolsverket.

Arbetsgivarverket är arbetsgivarorganisation för statliga arbetsgivare och en förvaltningsmyndighet. Medlemmar är cirka 250 myndigheter, affärsverk och andra arbetsgivare med anknytning till det statliga området.

Den tidigare ordföranden, rikskronofogde Christina Gellerbrant Hagberg, har utsetts till ny generaldirektör i Arbetsgivarverket och tillträdde den 11 april.

Datum för när regeringen fattar det formella beslutet om ny styrelse för Arbetsgivarverket är ännu inte kommunicerat.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt