Bli kund Annonsera
måndag 20 september 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 10 september 2021,

Hovrätten sänder webbinarier

Hovrätten över Skåne och Blekinge fyller 200 år och bjuder på på åtta webbinarier tillsammans med tingsrätterna i regionen.

Hovrätten över Skåne och Blekinge uppger i ett pressmeddelande att domstolen fyller 200 år. Detta firar domstolen med att sända åtta webbinarier tillsammans med tingsrätterna i regionen.

Varje webbinar fokuserar på ett specifikt ämne och det första handlar om domstolarnas oberoende och leds av Högsta domstolens ordförande Anders Eka.

Han leder 2020 års grundlagskommitté, som har i uppdrag att utreda ett förstärkt skydd för demokratin och domstolarnas oberoende, och kommer att berätta om vad detta innebär och vilka förändringar i grundlagen som kan bli aktuella.

Hovrättspresidenten Ylva Norling Jönsson hoppas att webbinarierna ska vara intressanta att följa även för allmänheten.

- Oberoende domstolar är en hörnsten i en rättsstat och därmed även för demokratin. Vi hoppas därför att jubiléet ska märkas även utanför domstolsvärlden, säger Ylva Norling Jönsson i en kommentar i pressmeddelandet.

Ytterligare två webbinar sänds den 29 oktober och 11 november med Kristianstads tingsrätt respektive Malmö tingsrätt som värdar.

Webbinaren börjar med en historiebeskrivning av tingsrätten och följs av samtal kring ett aktuellt ämne och ibland med inbjudna experter.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt