Bli kund Annonsera
onsdag 5 augusti 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 9 juli 2020,

Ny generaldirektör för Domstolsverket

Kammarrättspresidenten Thomas Rolén har utsetts till generaldirektör för Domstolsverket, en tjänst han tidigare innehaft 2005-2007.

Regeringen har enligt ett pressmedelande beslutat att utse Thomas Rolén till generaldirektör för Domstolsverket.

Thomas Rolén är sedan 2008 kammarrättspresident för Kammarrätten i Stockholm och var under 1993-2004 anställd i justitiedepartementet och de sista åren som expeditionschef.

Han har varit ordförande i flera utredningar, bland annat polisreformen 2013-2014, och ordförande i Domarnämnden i tio år.

Thomas Rolén har tidigare varit generaldirektör för Domstolsverket under 2005-2007.

- Domstolsverket har ett viktigt uppdrag. Jag hoppas att jag med mina erfarenheter kan tillföra nya perspektiv i arbetet med att stärka domstolarnas ställning och driva den utvecklingen tillsammans med domstolarna. Mycket har hänt under senare år och utvecklingen måste också fortsätta, säger Thomas Rolén i en kommentar i pressmeddelandet.

- Det finns många delar i uppdraget som jag tycker är särskilt angeläget att arbeta vidare med. I det korta perspektivet för att nämna några mer konkret effekterna av den pågående pandemin och tiden efter den det ekonomiska läget för domstolarna och den digitala utvecklingen, säger Thomas Rolén.

Peter Yngve fortsätter som tillförordnad generaldirektör till dess Thomas Rolén tillträder som generaldirektör den 1 oktober.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt