Bli kund Annonsera
lördag 31 juli 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 29 juni 2020,

Ny ledning vid Juridiska institutionen i Umeå

Den första juli tillträder Ulf Vannebäck som prefekt vid Juridiska institutionen, Umeå universitet. Tillsammans med Lena Landström och Johan Lindholm bildar han den nya ledningen vid institutionen.

Universitetslektor Ulf Vannebäck, blivande prefekt, undervisar i fastighetsrätt och forskar i projektet "Koncessioner i allmänhetens tjänst – statsstödrättsliga och upphandlingsrättsliga utmaningar". Ledningen kommer även bestå av professor Johan Lindholm, som blir biträdande prefekt och forskningsansvarig vid institutionen. Han forskar och undervisar i konstitutionell rätt och idrottsjuridik. Universitetslektor Lena Landström, blivande ställföreträdande prefekt, har tidigare varit studierektor. Hon forskar och undervisar inom straffprocessrätt och polisrätt, och är kontaktperson för forskningstemat: ”Stat, individ och säkerhet”.

Det framgår av ett pressmeddelande från Umeå universitet.

–  Jag tycker det känns som en spännande utmaning. Jag har undervisat i många år, gjort ett par utflykter bortom universitetsväggarna och sedan doktorerat i klart vuxen ålder. Det kändes som ett intressant och utvecklande uppdrag, säger Ulf Vannebäck, i pressmeddelandet.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt