Bli kund Annonsera
torsdag 21 januari 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 27 april 2020,

Krav på vidareutbildning tas tillfälligt bort

Kravet på vidareutbildning för advokater tas tillfälligt bort under 2020 för att underlätta advokaternas situationen under coronaepidemin.

Advokatsamfundets styrelse har beslutat att efterge kravet på 18 timmars professionell vidareutbildning för yrkesverksamma advokater under 2020.

Syftet är att underlätta för advokater att ta sig igenom den exceptionella situation som coronaviruspandemin har skapat, uppger Advokatsamfundet i ett pressmeddelande.

Styrelsen har även beslutat att utbildningar som en advokat genomgår under 2020 får överföras till 2021, dock högst 12 timmars utbildning.

Advokatsamfundet uppger i pressmeddelandet att ett stort antal domstolar och myndigheter ställer in rättegångar och sammanträden på grund av coronapandemin, vilket riskerar att påverka advokaternas och advokatbyråernas likviditet negativt.

Det kan leda till en ansträngd arbetssituation för advokaterna om verksamheten kan återupptas senare under året, uppger Advokatsafundet, och som följd av det kommer advokaterna att få begränsad tid till att delta i utbildningar.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt