Bli kund Annonsera
tisdag 26 januari 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 15 april 2020,

Datainspektionen granskar felskickade mejl hos Polisen

Polisen har anmält personuppgiftsincidenter till Datainspektionen som rör mejl som oavsiktligt hamnat hos fel mottagare. Datainspektionen ska nu granska Polisens rutiner för utskick av mejl.

I brottsdatalagen finns en skyldighet för brottsbekämpande myndigheter att rapportera incidenter som rör personuppgifter till Datainspektionen. Av ett pressmeddelande från Datainspektionen framgår att Polismyndigheten har anmält personuppgiftsincidenter som rör mejl som oavsiktligt hamnat hos fel mottagare.

- Mejl som skickas till och från Polisen kan innehålla extra skyddsvärda personuppgifter. Därför inleder vi nu en tillsyn för att granska Polisens rutiner för utskick av e-post före och efter incidenterna. Vi ska  även undersöka vilka organisatoriska och tekniska säkerhetsåtgärder som  Polisen vidtagit för att minimera riskerna för felaktiga utskick, säger Paulo Zavala som är jurist på Datainspektionen och leder granskningen, i en kommentar i pressmeddelandet.

Inledningsvis ställs ett antal skriftliga frågor som Polisen ska besvara. Beroende på svaren kan det även bli aktuellt med fördjupade frågor till Polisen eller granskningar av andra myndigheter som varit i mejlkontakt med Polisen.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt