Bli kund Annonsera
tisdag 25 februari 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 5 februari 2020,

Yellow-belly får inte bedriva kreditupplysning

Datainspektionen återkallar nu tillståndet för företaget Yellow-belly att bedriva kreditupplysningsverksamhet. Orsaken är att företaget lämnat ut uppgifter till sajten Mrkoll i strid med kreditupplysningslagen.

Datainspektionen har genomfört en granskning av hur företaget Yellow-belly lämnat ut sitt kreditupplysningsregister till företaget Nusvar som använt uppgifterna på sajten Mrkoll. Det framgår av ett pressmeddelande från Datainspektionen.

Granskningen visar att Yellow-belly överlåtit sitt kreditupplysningsregister till Nusvar utan att först få ett medgivande från Datainspektionen, vilket innebär att företaget brutit mot kreditupplysningslagen.

– Handlingen är att betrakta som allvarlig eftersom vi sannolikt skulle ha avslagit en ansökan om medgivande om en sådan hade gjorts, säger Hans Kärnlöf, jurist på Datainspektionen, i pressmeddelandet.

– Att Yellow-belly lämnar ut kreditupplysningsuppgifter utan vårt medgivande tyder på att företagets verksamhet inte bedrivs på ett sakkunnigt och omdömesgillt sätt. Därför återkallar vi tillståndet för företaget att få bedriva kreditupplysningsverksamhet.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt