Bli kund Annonsera
måndag 24 februari 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 5 februari 2020,

Helsingborgs tingsrätt visar nya lokaler

Efter tre års byggarbete står nu Helsingborgs tingsrätt färdig. På lördag den 8 februari klockan 10–15 bjuds allmänheten in på ett öppet hus.

Av ett pressmeddelande från Helsingborgs tingsrätt framgår att det blir rättegångsspel där besökarna kan följa tre olika typer av rättegångar. Varje kvart går en guidad rundvandring som visar de nya lokalerna. Guiderna tar med besökarna in dit allmänheten vanligtvis inte har tillträde, exempelvis till de nybyggda förvarsrum som häktade personer sitter i när de väntar på sin rättegång.

Tingsrätten erbjuder även korta föreläsningar under hela dagen och ett quiz för den som vill testa sina kunskaper om domstolen.

En våning upp har tingsrätten skapat en ny, permanent utställning om domstolens historia. Utställningen innehåller gamla tavlor och föremål som funnits i domstolens förråd under många år. Bland föremålen finns bland annat över hundra år gamla bevismaterial i form av falska mynt. Med hjälp av Helsingborgs stadsarkiv har myntens historia tagits fram och blivit till en egen del i utställningen.

Utställningen är framtagen i nära samarbete med Helsingborgs stad och har även en egen webbplats, www.domstolenshistoria.se.

Tingsrätten har under 2017–2019 byggts om och till och har numera bland annat 21 rättegångssalar mot tidigare 14. Tingsrätten finns på samma adress som tidigare, Konsul Perssons plats 1 i Helsingborg.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.




 
» Logga in automatiskt