Bli kund Annonsera
söndag 22 maj 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 28 april 2022,

Åklagarmyndigheten populärast bland studenter

Nyligen presenterades Företagsbarometern, som är en undersökning över vilka landets studenter anser är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.
Åklagarmyndighetens personalchef Nicklas Lagrell och Riksåklagare Petra Lundh
Foto: Åklagarmyndigheten

Enligt undersökningen är åklagare det yrke som lockar Sveriges juriststudenter allra mest. Det är första gången myndigheten kommit på första plats.

– Som riksåklagare och chef över Åklagarmyndigheten är jag otroligt stolt över detta. Vi har även tidigare år legat bra till, men att vi nu hamnar högst upp på listan över attraktiva arbetsgivare är fantastiskt roligt. Åklagarjobbet är ett fantastiskt spännande jobb och som åklagare får du se delar av samhället som många inte ens vet existerar. Åklagare är navet i rättskedjan och jag är helt övertygad om att många unga jurister lockas av att ha ett så betydelsefullt jobb. Åklagare kan i sitt arbete göra skillnad och påverka. Man kan stoppa viss brottslighet och man kan se till att brottsoffer får upprättelse, det tror jag är jätteviktigt, sa Riksåklagare Petra Lundh i sitt tal på prisutdelningen.

På andra plats i undersökningen kommer Mannheimer Swartling, som även tidigare år har legat i topp.

– Att för 20:e året i rad utses till den populäraste advokatbyrån av landets juridikstudenter gör oss oerhört glada och stolta. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla vårt ledarskap, vår starka företagskultur och våra värderingar. Förmodligen är en förklaring till att studenterna år efter år utnämner oss till den mest attraktiva advokatbyrån att vi lyckats förmedla allt detta och att vi har en sund och sympatisk arbetsmiljö som innebär att vi kan erbjuda en i alla avseenden hållbar arbetsplats, förklarar Jan Dernestam, Managing Partner på Mannheimer Swartling, i ett pressmeddelande.

På tredje plats bland landet mest attraktiva arbetsplatser för juriststudenter kommer Sveriges Domstolar.

FöretagsBarometern genomförs av undersökningsföretaget Universum och är en omfattande studentundersökning om karriär, arbetsliv och framtid. Omkring 25.000 studenter från landets universitet och högskolor har deltagit i undersökningen och tillfrågats om var de helst vill arbeta efter avslutade studier samt vilka faktorer de värderar i val av framtida arbetsplats.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt