Bli kund Annonsera
måndag 25 oktober 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 16 september 2021,

Ökat anslag till domstolarna

I den nya budgetpropositionen tillförs Sveriges Domstolar 535 miljoner kronor för planeringsperioden 2022-2024 i ökade budgetramar.

- Det är ett välkommet tillskott och det är positivt att vi får ett flerårigt besked i budgetpropositionen. Det är viktigt att satsningar sker inom hela rättsväsendet och att det blir en balans mellan berörda myndigheter, säger Domstolsverkets generaldirektör, Thomas Rolén i ett pressmeddelande.

Anslaget Sveriges Domstolar föreslås i budgetproposition 2022–2024 tilldelas 535 miljoner kronor i ökade budgetramar.

- Det här tillskottet ger vår verksamhet stabilitet och ger domstolarna bättre förutsättningar att bedriva sitt uppdrag. Det är fortsatt viktigt att domstolarna kan avgöra mål och ärenden inom rimlig tid, hantera måltillströmningen och därmed undvika att balanserna ökar, förklarar Thomas Rolén.

- Tillskotten under tre år ger oss förutsättningar att kunna fortsätta öka resurser på domstolarna. Det är mycket värdefullt att få långsiktighet i anslagen då ledtiderna i rekryteringarna är långa framförallt när det gäller domare. En utmaning för oss inom Sveriges Domstolar är att kunna växa i takt med måltillströmningen, konstaterar Leif Eriksson, ekonomidirektör på Domstolsverket.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt