Bli kund Annonsera
tisdag 25 februari 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 25 oktober 2019,

Vinges MP prisas för insatser inom advokatyrket

För åttonde året delar Advokatsamfundet ut priset för framstående insatser inom advokatyrket. Utmärkelsen tilldelas Maria-Pia Hope, managing partner på advokatfirman Vinge.
Maria-Pia Hope, managing partner på Advokatfirman Vinge.
Foto: Advokatfirman Vinge

Maria-Pia Hope tog emot utmärkelsen från Advokatsamfundets generalsekreterare Mia Edwall Insulander under Advokatdagarna den 24 oktober.

Innovation, mod, ledarskap och ett starkt engagemang för jämställdhetsfrågor lyfts särskilt fram av Advokatsamfundet i nomineringen.

"Årets pristagare får priset för sina framstående insatser inom advokatyrket genom att kombinera yrkesskicklighet som advokat med ledarskap och jämställdhetsarbete. Årets advokat har bidragit till att utveckla en av landets största advokatbyråer och har gjort det med klokskap, innovation, mod och smittande engagemang för advokatyrket."

- Jag är mycket glad och ödmjuk inför utmärkelsen, och speciellt inför att få den som Managing Partner för Vinge. Det har varit ett stort privilegium att få ägna mig åt ledarskap under en tid av stora utmaningar för advokatbranschen inom allt från globalisering och digitalisering till ökande konkurrens om talanger och kamp för att få fler kvinnor till vårt viktiga yrke, säger Maria-Pia Hope i en kommentar med anledning av utmärkelsen.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt