Bli kund Annonsera
fredag 9 december 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Risk & Compliance Manager till Summa EquityPublicerad:
15 november 2022


Är du en person som ser möjligheter där andra ser hinder och är du redo för nästa steg i karriären? Vill du jobba på ett värdestyrt private equity-bolag med fokus på att investera i bolag som bidrar till att lösa globala sociala och miljömässiga utmaningar? Då ska du söka rollen som Risk & Compliance Manager på Summa Equity!

Vi vill att du ska bli en del av vårt team av kompetenta och engagerade kollegor som verkar för en hållbarare framtid! I din roll får du möjlighet att vara med på en spännande resa där du kan påverka, skapa och utveckla. Du rapporterar till Summas chefsjurist.

Arbetsbeskrivning:

I rollen som Risk & Compliance Manager på Summa Equity kommer du att ansvara för risk- och compliance-frågor från ett första-linjeperspektiv i enlighet med Summa Equitys skyldigheter som tillståndspliktig AIF-förvaltare. Du kommer att arbeta högt som lågt i en prestigelös miljö.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att:

• Löpande bevaka och kontrollera att interna regler upprätthålls, dokumenteras och följs
• Ge stöd till verksamheten vid utformning och utveckling av bolagets interna regler, processer och rutiner
• Vara behjälplig att löpande bevaka och analysera nya lagar och förordningar
• Planera styrelsemöten och redogöra för regelefterlevnadsstatusen till Summas styrelse
• Hantera kontakter med Summas externa Compliance Officer, Risk Manager och internrevisor
• Utbilda kollegor i nya regelverk och bistå med hjälp vid implementering av nya regelverk
• Utföra risk- och compliance-kontroller i första linjen samt implementera Compliancefunktionens, Riskfunktionens och internrevisions råd och rekommendationer
• Assistera Summas Finance-avdelning och investeringsteam med utredning av regulatoriska frågor

I tjänsten kan även bolagsjuridiska arbetsuppgifter tillkomma vid behov.

Vem är du?

Du har en juristexamen med cirka 3 - 4 års praktisk erfarenhet från en liknande roll, helst från annan tillståndspliktig verksamhet eller finansbranschen i övrigt, gärna från ett rådgivarperspektiv. Arbetet ställer höga krav på din sociala kompetens och din förmåga att arbeta självständigt, med hög integritet, flexibilitet samt noggrannhet.

Du trivs i en dynamisk miljö med korta beslutsvägar där du har möjlighet att påverka och har även erfarenhet av att upprätta rutiner och processer. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med AIFM-relaterade frågor i allmänhet och private equity i synnerhet.
Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga, är prestigelös och att du är lösningsorienterad. Du är flytande i det svenska språket, och då merparten av arbetat sker på engelska har du även mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du trivs i en affärsmässig och entreprenöriell organisation. Kontaktytorna för tjänsten är breda och omfattande både inom och utanför företaget.

Du erbjuds

Du erbjuds en rolig och utvecklande tjänst i en organisation med fina lokaler, drivna unga kollegor, högt i tak och bra förmåner. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt på Jurek Law, telefon 0766331440. Ansökan sker via www.jurek.se

Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna emotser din ansökan på engelska snarast.

Om Summa Equity

Summa Equity är en svensk förvaltare av alternativa investeringsfonder som arbetar med att identifiera långsiktiga trender och låta dessa ligga till grund för investeringar. Summa Equity grundades med avsikt att investera i bolag som förbättrar samhälle och miljö. Summa Equity brinner för att hjälpa växande företag som bidrar till att lösa globala sociala och miljömässiga utmaningar. Summa Equity förvandlar utmaningar till affärsmöjligheter och tillåter företag att växa, samtidigt som vi tillsammans bygger en hållbar framtid.

Summa Equity har kontor i Stockholm, Oslo, München och Palo Alto.

För ytterligare information, besök gärna Summa Equity på Linkedin eller på www.summaequity.com

OmrådeStockholm
AnställningTillsvidare
OmfattningHeltid

 

Ansök nu
 

Medieseminarium om cyberkriminalitet

Åklagarmyndigheten har hållit ett medieseminarium om cyberkriminalitet där kammaråklagarna Annika Wennerström och Tove Kullberg samt kriminalinspektör Björn Eriksson delat med sig av sina erfarenheter av cyberkriminalitet, digital bevisning och kryptovaluta.

Svea hovrätt söker ny president

Efter att Anders Perklev föreslagits bli nytt justitieråd i Högsta domstolen utlyser nu Domstolsverket tjänsten som president i Svea hovrätt.

Många nya domare

Regeringen har utnämnt 22 nya domare.

Åtal för vållande till fyraårings död

Åtal väcks nu mot tre personer för vållande till annans död i ett oaktsamhetsbrott där en fyraårig pojke mist livet när han tagit sig ut från sin förskola, klättrat över ett staket och drunknat i en pool.

Trakasserier och hot mot statsanställda

Att anställda trakasseras och hotas är ett omfattande problem vid många statliga myndigheter, visar Riksrevisionens granskning.

Brottsbekämpande myndigheter får ta del av fler uppgifter

Brottsbekämpande myndigheter ska få bättre tillgång till aktuella inkomstuppgifter hos Skatteverket i syfte att effektivare kunna kartlägga misstänkta personers ekonomi och hitta tillgångar att förverka.

Beslut om snabbare lagföring av brott

Riksdagen har beslutat om lagändringar som ska göra processen för lagföring snabbare och mer effektiv.

Foto Mostphoto

Huvudförhandling i spionerimål inleds

Den 25 november inleddes huvudförhandlingen i Stockholms tingsrätt i målet där två män har åtalats för bland annat grovt spioneri.

Foto Borislav Marinic Marinic

Ny handläggning av garantipension

Efter en tidigare EU-dom tvingades Pensions-myndigheten förändra sitt sätt att handlägga garantipension för pensionärer som bor i Sverige och har pension från ett annat EU/EES-land. Inspektionen för Socialförsökringen har nu granskat Pensionsmyndighetens handläggning.

Åtal väckt i stort narkotikaärende

Åtal har väckts i Borås tingsrätt mot sex personer misstänkta för bland annat grovt narkotikabrott i ett kokainförsäljningsärende.

Ny delägare i Bokwall Rislund

Bokwall Rislund har valt in advokat Omar El Khatib som ny delägare från och med den 1 januari 2023.

Ny upplaga av bok om ansvarsfrihet

Nu släpps en ny upplaga av boken Ansvarsfrihet, som behandlar ett antal frågor rörande ansvarsfrihet i aktiebolag, av advokat Carl Svernlöv.

Välbesökt Kontaktdag

I förra veckan ägde årets stora arbetsmarknads-mässa för Uppsalas juriststudenter och lantmäteristudenter med juridisk inriktning rum på Uppsala Konsert & Kongress.

Huvudförhandling måste tas om

Södertörns tingsrätt har beslutat att huvudförhandlingen, som bland annat rör åtal mot nio män för försök till mord och förberedelse till mord, ska tas om.

Foto Micheal Erhardsson

Riksdagen beslutar om grundlagsändringar

Riksdagen har beslutat om ändringar i tryckfrihetsförordningen och yttrandefrihetsgrundlagen samt utökat möjligheterna att begränsa föreningsfriheten.

Vägledning om nya kränkningsnivåer

De nya reglerna på skadeståndsområdet, som började gälla den 1 juli 2022, ska ge brottsoffer betydligt mer i kränkningsersättning. Hittills finns få avgöranden från domstolarna, men enligt Brottsoffermyndighetens ska brottsutsatta i princip få dubbelt så höga ersättningar för kränkning efter halvårsskiftet.

Norburg & Scherp utser ny partner

Norburg & Scherp Advokatbyrå har utsett advokat Helena Selander till partner per den 1 januari 2023.

Ny digital plattform för skiljeförfaranden

Genom en ny digital plattform, ”ICC Case Connect”, vill nu ICC:s Skiljedomstol effektivisera hanteringen av skiljeförfaranden. Plattformen utgör ett centraliserat dokumentlagrings- och delningssystem där alla parter interagerar i en gemensam kommunikationskanal.

Foto Serge

Om skattereduktion för solcellsinstallation

Förstärkt skattereduktion för installation av solceller samt fallgropar i samband med årsskiften. Det skriver advokaterna Justus Pettersson och Johannes Wårdman, Wistrand, om i en debattartikel.

IMY inleder granskning av lärplattform

Efter att ha tagit emot ett 60-tal anmälningar om personuppgiftincidenter från skolor och kommuner har Integritetsskyddsmyndigheten nu inlett en granskning av lärplattformen Vklass.

Foto feferoni

Straffrättsprojekt får miljonanslag

Ett projekt vid Uppsala universitet, som handlar om bevisning i brottmål, har beviljats ett forskningsanslag med 18 miljoner kronor.

Bättre lagföring av arbetsmiljöbrott

Antalet arbetsgivare och företag som lagförs för arbetsmiljöbrott har ökat de senaste åren, visar siffror från Arbetsmiljöverket, Polisen och Åklagarmyndigheten.

Foto Hans Christiansson

Förundersökning om mutbrott läggs ned

Åklagaren har beslutat att lägga ner förundersökningen mot flera tidigare anställda inom Ericsson.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt