Bli kund Annonsera
måndag 3 oktober 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

GKN Aerospace Engines söker en legal counselPublicerad:
15 september 2022


Vill du arbeta i en internationell miljö där högteknologi möter juridik? Vill du utvecklas till en skicklig förhandlare av komplexa avtal?

Vi söker en driven och lösningsorienterad jurist som kommer att ha huvudansvar för den juridiska supporten till våra anläggningar i Trollhättan och Kongsberg (Norge). Pröva dina vingar och anslut till vårt team!

GKN Aerospace

GKN Aerospace är en ledande global leverantör till flyg- och rymdindustrin. Koncernen utvecklar, tillverkar, säljer och hanterar eftermarknaden för motorkomponenter, flygplansstrukturer, landningsställ, och andra komponenter till många av världens civila och militära flygplan.

Anläggningen i Trollhättan är huvudkontor för och ingår i Engines-divisionen. Här utvecklas och tillverkas bland annat avancerade delar till flygmotorer och rymdraketer. På anläggningen i Trollhättan arbetar ca 2 000 personer. Engines-divisionen har även anläggningar i Kongsberg (Norge) Mexiko och USA samt kontor i Bangalore (Indien), Stockholm och Göteborg.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att vara en del av GKN:s juriststab och arbeta direkt under head of legal. Det innebär bland annat att du kommer att få bidra med högkvalitativ rådgivning inom ett brett spektrum av ämnesområden. Arbetsuppgifterna kommer att omfatta att upprätta, granska och förhandla komplexa internationella avtal. Du kommer även att vara kontaktperson i juridiska frågor för anläggningarna i Trollhättan och Kongsberg. Det innebär att du kommer att vara ett stöd i den dagliga verksamheten och hantera tvister med kunder och leverantörer. I ditt arbete kommer du även att få hantera bolagsstyrnings- och regulatoriska frågor samt ta fram bolagsdokument. Vidare kommer du att supporta Head of legal och Business Ethics Officer i interna projekt som omfattar rapportering, utbildning och riskhantering och samarbeta med andra i GNK:s juriststab.

Vem är du?

Vi söker dig med svensk juristexamen och som har tre till fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från bolag, juristbyrå, advokatbyrå eller likande. Du ska ha erfarenhet inom kommersiell avtalsrätt, bolagsrätt och omfattande erfarenhet av affärsjuridisk rådgivning. Du är flytande i engelskt tal och skrift. Vi ser det som meriterande om du har arbetat som bolagsjurist inom industrisektorn.

Du kommer att få ta ett stort ansvar för din personliga utveckling. Vi ser därför gärna att du är en person med driv som ständigt vill utvecklas och bidra till att förbättra verksamheten och Legal & Compliance-funktionen.

Eftersom du kommer att arbeta både strategiskt och nära den operativa verksamheten krävs det att du är kommunikativ, strukturerad, självständig och lösningsorienterad. Vidare ser vi gärna att du har förmågan att prioritera och sätt rådgivningen i ett kommersiellt perspektiv. Du arbetar också proaktivt och trivs med att vara en del av ett team.

Du erbjuds

Hos oss kommer du att kunna ta klivet och utvecklas i en internationell och stimulerande miljö! Dina arbetsuppgifter kommer att vara både varierande och utmanande. Du får arbeta självständigt med ett huvudansvar för juristfunktionen för anläggningarna i Trollhättan och Norge. Det innebär att du kommer nära den operativa verksamheten och du kommer att kunna bidra till både att lösa konkreta problem och till långsiktig utveckling. Tar du chansen finns det också möjlighet att delta i ledningsarbetet.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar GKN Aerospace med Jurek Rekrytering & Bemanning. Urval sker löpande så välkommen att inkomma med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ida Odelius på telefonnummer 076 002 69 19 alternativt ida.odelius@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

ANSÖK HÄR

Bolag får hantera uppgifter om lagöverträdelser

Integritetsskyddsmyndigheten ger ett företag som erbjuder bakgrundskontroller tillstånd att i vissa fall hantera personuppgifter som rör lagöverträdelser.

Polisen får kritik för personuppgiftshantering

Integritetsskyddsmyndigheten, IMY, riktar nu kritik mot hur polisen hanterar personuppgifter i Schengens informationssystem, ett it-system för utbyte av uppgifter om bland annat efterlysta personer mellan EU:s medlemsländer.

Foto Gudellaphoto

Många olagliga bilannonser

Konsumentverket har granskat bilannonser på ett antal säljsajter och menar att det är vanligt att företag använder sig av reservationer för felskrivningar och vaga och ospecifika friskrivningar, vilket enligt verket strider mot gällande rätt.

Ny delägare i Engström & Hellman

Advokat Ebba Tapper har utsetts till ny delägare i Engström & Hellman Advokatbyrå.

Kommun förlikas i diskrimineringsmål

En kommun i Västsverige som Diskrimineringsombudsmannen (DO) tidigare har stämt för bristande tillgänglighet i skolan erkänner nu diskrimineringen och betalar den diskrimineringsersättning som DO har begärt.

Helena Jäderblom mottar utmärkelse

Högsta förvaltningsdomstolens ordförande justitierådet Helena Jäderblom har mottagit Hederslegionens nationella orden (Ordre national de la Légion d'Honneur) efter beslut av president Emmanuel Macron.

Minst antal öppna mål sedan 2018

När antalet mål i domstolarna sammanfattas för årets två första tertial visar det att balansläget är det bästa sedan 2018. Domstolarna har ett högt målavgörande, och även efter semesterperioden var avgjorda mål fler än de inkomna.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Haypp Group rekryterar chefsjurist

E-handelsbolaget Haypp Group, en digital återförsäljare av snus och nikotinportioner, har rekryterat Lotta Emtefall som General Counsel.

IMY granskar klagomål mot Klarna

IMY inleder en tillsyn för att utreda klagomål från enskilda som riktats mot Klarna gällande de krav på identifiering som bolaget använt sig av i samband med att enskilda utövat sina rättigheter enligt GDPR.

Ny lagman

Regeringen har den 15 september utnämnt en ny lagman.

IMY godkänner bindande företagsbestämmelser

Samres-koncernen har fått sina bindande företagsbestämmelser godkända av Integritetsskyddsmyndigheten. Syftet med bindande företagsbestämmelser är att underlätta för koncerner att föra över personuppgifter till koncernbolag utanför EU.

Vinge utser delägare och counsels

Ninos Aho har valts in som delägare vid Vinges Göteborgskontor och advokaterna Petronella Hallberg och Martin E Svanberg har utsetts som counsels.

Foto © Gunold Brunbauer | Dreamstime.com

Sverige intervenerar i mål mot Ryssland

Sverige har valt att intervenera i två domstolsmål om ansvar av Ryssland för brott mot folkrätten, dels i den Internationella domstolen i Haag, dels i Europadomstolen i Strasbourg.

Foto Karlstads Universitet

Professor vid Högskolan Väst

Marie Karlsson-Tuula tillträder som professor i civilrätt vid Högskolan Väst i Trollhättan.

Lagman blir ordförande i Arbetsdomstolen

Regeringen har utnämnt hovrättslagmannen Lars Dirke till ordförande i Arbetsdomstolen.

Ny MP på Bokwall Rislund

Amir Mohseni har utsetts till managing partner på Bokwall Rislund Advokatbyrå.

Delphi tar in delägare

Caroline Söderberg och Dahae Roland inträder som delägare i Advokatfirman Delphi.

Foto Andrey Popov

Advokat blir justitieråd

Regeringen har utnämt ett nytt justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen.

Nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 101 ledamöter och samtidigt har 45 advokater lämnat samfundet.

Ny delägare i Time Danowsky

Time Danowsky rekryterar Anders Arthur som delägare till tvistlösningsgruppen.

Foto Dreamstime

Skärpta regler om utvisning

Den 1 augusti skärptes reglerna om utvisning på grund av brott.

Domstolsverket öppnar kontor i Umeå

Domstolsverket etablerar ett kontor i Umeå med planerad verksamhetsstart i september.

Foto Ekobrottsmyndigheten

Ny över-direktör på Skatteverket

Juristen Fredrik Holmberg har utnämnts till överdirektör på Skatteverket.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt