Bli kund Annonsera
måndag 3 oktober 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Senior M&A-jurist till LindahlPublicerad:
14 september 2022


Lindahl är en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer, med ett fullserviceerbjudande och kontor i sex av Sveriges största städer. Våra klienter ligger i framkant inom sina respektive områden och kräver detsamma av oss i egenskap av deras rådgivare. En bekräftelse på att vi levererar utifrån dessa förväntningar är de synnerligen goda omdömen vi får i oberoende undersökningar.

På kontoret i Stockholm har vi en prestigelös och varm kultur; organisationen är platt och dörrarna öppna. Så skriver många advokatbyråer om sig själva, men vi vågar påstå att det verkligen stämmer i vårt fall. Vår arbetsplats präglas av kompetens och framåtanda samt en vilja att hjälpa till, både vad gäller klienter och arbetskamrater.

Lindahls Stockholmskontor har ett stort fokus på företagsöverlåtelser och skall nu förstärka transaktionsgruppen med en senior jurist.

Vad innebär denna roll?

Du kommer till en grupp i tillväxt och kommer att arbeta nära engagerade kollegor som trivs på jobbet. Gruppen arbetar i mycket stor omfattning med internationella klienter och cross border M&A. I ditt dagliga arbete kommer du att ha ett nära samarbete med såväl delägarna och klienter som övriga stakeholders i transaktionerna.

I din roll förväntas du ta stort eget ansvar och självständigt kunna hantera alla delar av en företagsöverlåtelse inklusive att projektleda transaktionen sin helhet och förhandla relaterade avtal. Lindahl är en dynamisk organisation utan onödig byråkrati och för rätt person finns goda karriärmöjligheter.

Vem är du?

Du har arbetat med transaktionsfokuserad juridik på advokatbyrå i 6+ år och har ett genuint intresse för denna del av juridiken. Du vet vad du kan och vill få möjligheten att utvecklas tillsammans med högpresterande kollegor i en prestigelös, vänlig och ambitiös miljö med en modern kultur.

Du är en mycket skicklig jurist som söker rätt plattform från vilken du kan ta nästa steg i din karriär.

Varför skall du söka denna roll?

Lindahl är en av Sveriges ledande advokatbyråer och Stockholmskontoret är just nu i en starkt tillväxtfas på transaktionssidan. Hos oss får du det bästa av alla världar, en trygg och trevlig arbetsplats med nåbara mål samtidigt som du får arbeta med stora affärer och intressanta klienter.

Vi arbetar med en true partnership­-modell som också bidrar till en god arbetsmiljö och sammanhållning på kontoret. Det innebär även att vi alltid har möjlighet att bemanna våra ärenden med bästa möjliga kompetens, till fördel för både klienter och jurister.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Lindahl med Key Legal Recruitment & Interim. Skicka in ansökan via www.keylegal.se, vänligen notera att vi på grund av dataskyddsskäl inte tar emot ansökningar via email. Se mer om rekryteringsprocessen på www.keylegal.se och om du har några frågor eller funderingar så kontakta ansvarig rekryterare Maria Elvung på 0763 15 90 00 eller maria.elvung@keylegal.se.

Urval sker löpande, ansök därför så snart som du har möjlighet! Vi arbetar inte med personliga brev så du behöver inte förbereda något sådant innan du skickar in din ansökan.

Key Legal Recruitment & Interim är en rekryteringsbyrå med fokus på juristtjänster. Vi erbjuder ett brett utbud av tjänster baserade på en datadriven och kompetensbaserad metod.

ANSÖK HÄR

Mer information om Lindahl hittar du på www.lindahl.se
 

Bolag får hantera uppgifter om lagöverträdelser

Integritetsskyddsmyndigheten ger ett företag som erbjuder bakgrundskontroller tillstånd att i vissa fall hantera personuppgifter som rör lagöverträdelser.

Polisen får kritik för personuppgiftshantering

Integritetsskyddsmyndigheten, IMY, riktar nu kritik mot hur polisen hanterar personuppgifter i Schengens informationssystem, ett it-system för utbyte av uppgifter om bland annat efterlysta personer mellan EU:s medlemsländer.

Foto Gudellaphoto

Många olagliga bilannonser

Konsumentverket har granskat bilannonser på ett antal säljsajter och menar att det är vanligt att företag använder sig av reservationer för felskrivningar och vaga och ospecifika friskrivningar, vilket enligt verket strider mot gällande rätt.

Ny delägare i Engström & Hellman

Advokat Ebba Tapper har utsetts till ny delägare i Engström & Hellman Advokatbyrå.

Kommun förlikas i diskrimineringsmål

En kommun i Västsverige som Diskrimineringsombudsmannen (DO) tidigare har stämt för bristande tillgänglighet i skolan erkänner nu diskrimineringen och betalar den diskrimineringsersättning som DO har begärt.

Helena Jäderblom mottar utmärkelse

Högsta förvaltningsdomstolens ordförande justitierådet Helena Jäderblom har mottagit Hederslegionens nationella orden (Ordre national de la Légion d'Honneur) efter beslut av president Emmanuel Macron.

Minst antal öppna mål sedan 2018

När antalet mål i domstolarna sammanfattas för årets två första tertial visar det att balansläget är det bästa sedan 2018. Domstolarna har ett högt målavgörande, och även efter semesterperioden var avgjorda mål fler än de inkomna.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Haypp Group rekryterar chefsjurist

E-handelsbolaget Haypp Group, en digital återförsäljare av snus och nikotinportioner, har rekryterat Lotta Emtefall som General Counsel.

IMY granskar klagomål mot Klarna

IMY inleder en tillsyn för att utreda klagomål från enskilda som riktats mot Klarna gällande de krav på identifiering som bolaget använt sig av i samband med att enskilda utövat sina rättigheter enligt GDPR.

Ny lagman

Regeringen har den 15 september utnämnt en ny lagman.

IMY godkänner bindande företagsbestämmelser

Samres-koncernen har fått sina bindande företagsbestämmelser godkända av Integritetsskyddsmyndigheten. Syftet med bindande företagsbestämmelser är att underlätta för koncerner att föra över personuppgifter till koncernbolag utanför EU.

Vinge utser delägare och counsels

Ninos Aho har valts in som delägare vid Vinges Göteborgskontor och advokaterna Petronella Hallberg och Martin E Svanberg har utsetts som counsels.

Foto © Gunold Brunbauer | Dreamstime.com

Sverige intervenerar i mål mot Ryssland

Sverige har valt att intervenera i två domstolsmål om ansvar av Ryssland för brott mot folkrätten, dels i den Internationella domstolen i Haag, dels i Europadomstolen i Strasbourg.

Foto Karlstads Universitet

Professor vid Högskolan Väst

Marie Karlsson-Tuula tillträder som professor i civilrätt vid Högskolan Väst i Trollhättan.

Lagman blir ordförande i Arbetsdomstolen

Regeringen har utnämnt hovrättslagmannen Lars Dirke till ordförande i Arbetsdomstolen.

Ny MP på Bokwall Rislund

Amir Mohseni har utsetts till managing partner på Bokwall Rislund Advokatbyrå.

Delphi tar in delägare

Caroline Söderberg och Dahae Roland inträder som delägare i Advokatfirman Delphi.

Foto Andrey Popov

Advokat blir justitieråd

Regeringen har utnämt ett nytt justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen.

Nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 101 ledamöter och samtidigt har 45 advokater lämnat samfundet.

Ny delägare i Time Danowsky

Time Danowsky rekryterar Anders Arthur som delägare till tvistlösningsgruppen.

Foto Dreamstime

Skärpta regler om utvisning

Den 1 augusti skärptes reglerna om utvisning på grund av brott.

Domstolsverket öppnar kontor i Umeå

Domstolsverket etablerar ett kontor i Umeå med planerad verksamhetsstart i september.

Foto Ekobrottsmyndigheten

Ny över-direktör på Skatteverket

Juristen Fredrik Holmberg har utnämnts till överdirektör på Skatteverket.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt