Bli kund Annonsera
måndag 3 oktober 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Bolagsjurist till CDONPublicerad:
14 september 2022


Brinner du för corporate governance, aktiemarknadsrätt och bolagsrätt och vill du bli en del av en spännande och dynamisk organisation? Vi söker nu en bolagsjurist som vill vara med på vår resa att utveckla Nordens största marknadsplats.

Arbetsbeskrivning

I rollen som bolagsjurist kommer du att bistå CDON:s styrelse och ledningsgrupp med kvalificerat stöd inom corporate governance och hela organisationen med affärsjuridiskt stöd med fokus på bolagsrätt, aktiemarknadsrätt och M&A-relaterade projekt. I ditt uppdrag ingår att minska CDON-koncernens riskexponering samt i den mån det är möjligt effektivisera och digitalisera arbetsflöden inom exempelvis styrelserelaterat arbete och avtalshantering. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar:

• Agera styrelsesekreterare vilket bl.a. inbegriper ett ansvar för att distribuera kallelser till styrelsemöten/möten inom styrelsens utskott, biträda med framtagandet av styrelsens årskalender, tillsammans med VD och CFO förbereda, sammanställa och distribuera agendor och material inför styrelsesammanträden, föra protokoll på styrelsemöten och kommittémöten och administrera styrelseportalen

• Övergripande ansvara för anordnandet av bolagsstämmor samt utveckla och effektivisera bolagsstyrningsrutiner

• Koordinera framtagande, implementering och administration av CDON:s incitamentsprogram

• Tillse att CDON följer tillämplig aktiemarknadsrättslig lagstiftning samt självreglering

• Biträda styrelse och ledning i samband med kapitalanskaffning och M&A-processer i samarbete med externa legala rådgivare

• Ge rådgivning i diverse bolagsrättsliga frågor

Du ingår i ett team om tre medarbetare som består av ytterligare en bolagsjurist och ett dataskyddsombud och tillsammans utvecklar ni avdelningen genom en spännande tillväxtresa. Du rapporterar till CFO och deltar med övriga avdelningar i projekt för att förbättra processer och rutiner.

Vem är du?

Vi söker dig som har en juristexamen eller motsvarande akademisk examen inom juridik och 5-7 års arbetslivserfarenhet från en välrenommerad advokatbyrå eller som bolagsjurist på ett noterat bolag. Du har erfarenhet av kvalificerat arbete inom bolagsrätt, aktiemarknadsrätt och corporate governance och känner dig bekväm med att arbeta självständigt inom områdena.

Som person är du prestigelös, ansvarstagande och service-minded. Du har en god förmåga att skapa relationer och trivs med att ha många olika kontaktytor. För att lyckas i rollen behöver du vara kvalitetsmedveten och ha ett öga för detaljer. Vidare trivs du med att arbeta i en snabbrörlig verksamhet med ett högt tempo.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder en kreativ miljö där dina insatser kommer att spela en viktig roll för utvecklingen av CDON. E-handeln växer snabbt och vi vill inte bara vara en del av framtiden, utan vara med och driva utvecklingen framåt. Hos oss ges du ett stort ansvar och goda möjligheter att utvecklas. Du blir en del av ett team med trevliga kollegor och kommer att sitta i fina lokaler i centrala Malmö.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar CDON med Jurek Rekrytering & Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via email utan ansökan sker via Jureks hemsida www.jurek.se.

ANSÖK HÄR

För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Linn Marthinussen på telefon: +46 76 002 69 41 alternativt via email linn.marthinussen@jurek.se

Om verksamheten

CDON AB är ett svenskt börsnoterat företag, som grundades 1999 i Malmö och är idag Nordens största marknadsplats online med verksamhet i Sverige, Finland, Norge och Danmark. Genom att vara en pionjär inom nordisk e-handel blev CDON snabbt ett välkänt namn och varumärke.

CDON erbjuder ett brett sortiment som omfattar miljontals produkter inom hemelektronik, leksaker, skönhet, TV- och datorspel, sport, friluftsprodukter, böcker, film, musik, kontorsvaror, vitvaror, mode, skor, datorer och datorprodukter.

Att bli en del av CDON innebär att bli en del av ett spännande företag i ständig förändring. Utvecklingen går snabbt framåt, och vi vill vara en självklar del av framtiden.

Vår mission är att bli Nordens nr.1 shoppingdestination. Ta chansen att vara med på vår resa!

Bolag får hantera uppgifter om lagöverträdelser

Integritetsskyddsmyndigheten ger ett företag som erbjuder bakgrundskontroller tillstånd att i vissa fall hantera personuppgifter som rör lagöverträdelser.

Polisen får kritik för personuppgiftshantering

Integritetsskyddsmyndigheten, IMY, riktar nu kritik mot hur polisen hanterar personuppgifter i Schengens informationssystem, ett it-system för utbyte av uppgifter om bland annat efterlysta personer mellan EU:s medlemsländer.

Foto Gudellaphoto

Många olagliga bilannonser

Konsumentverket har granskat bilannonser på ett antal säljsajter och menar att det är vanligt att företag använder sig av reservationer för felskrivningar och vaga och ospecifika friskrivningar, vilket enligt verket strider mot gällande rätt.

Ny delägare i Engström & Hellman

Advokat Ebba Tapper har utsetts till ny delägare i Engström & Hellman Advokatbyrå.

Kommun förlikas i diskrimineringsmål

En kommun i Västsverige som Diskrimineringsombudsmannen (DO) tidigare har stämt för bristande tillgänglighet i skolan erkänner nu diskrimineringen och betalar den diskrimineringsersättning som DO har begärt.

Helena Jäderblom mottar utmärkelse

Högsta förvaltningsdomstolens ordförande justitierådet Helena Jäderblom har mottagit Hederslegionens nationella orden (Ordre national de la Légion d'Honneur) efter beslut av president Emmanuel Macron.

Minst antal öppna mål sedan 2018

När antalet mål i domstolarna sammanfattas för årets två första tertial visar det att balansläget är det bästa sedan 2018. Domstolarna har ett högt målavgörande, och även efter semesterperioden var avgjorda mål fler än de inkomna.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Haypp Group rekryterar chefsjurist

E-handelsbolaget Haypp Group, en digital återförsäljare av snus och nikotinportioner, har rekryterat Lotta Emtefall som General Counsel.

IMY granskar klagomål mot Klarna

IMY inleder en tillsyn för att utreda klagomål från enskilda som riktats mot Klarna gällande de krav på identifiering som bolaget använt sig av i samband med att enskilda utövat sina rättigheter enligt GDPR.

Ny lagman

Regeringen har den 15 september utnämnt en ny lagman.

IMY godkänner bindande företagsbestämmelser

Samres-koncernen har fått sina bindande företagsbestämmelser godkända av Integritetsskyddsmyndigheten. Syftet med bindande företagsbestämmelser är att underlätta för koncerner att föra över personuppgifter till koncernbolag utanför EU.

Vinge utser delägare och counsels

Ninos Aho har valts in som delägare vid Vinges Göteborgskontor och advokaterna Petronella Hallberg och Martin E Svanberg har utsetts som counsels.

Foto © Gunold Brunbauer | Dreamstime.com

Sverige intervenerar i mål mot Ryssland

Sverige har valt att intervenera i två domstolsmål om ansvar av Ryssland för brott mot folkrätten, dels i den Internationella domstolen i Haag, dels i Europadomstolen i Strasbourg.

Foto Karlstads Universitet

Professor vid Högskolan Väst

Marie Karlsson-Tuula tillträder som professor i civilrätt vid Högskolan Väst i Trollhättan.

Lagman blir ordförande i Arbetsdomstolen

Regeringen har utnämnt hovrättslagmannen Lars Dirke till ordförande i Arbetsdomstolen.

Ny MP på Bokwall Rislund

Amir Mohseni har utsetts till managing partner på Bokwall Rislund Advokatbyrå.

Delphi tar in delägare

Caroline Söderberg och Dahae Roland inträder som delägare i Advokatfirman Delphi.

Foto Andrey Popov

Advokat blir justitieråd

Regeringen har utnämt ett nytt justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen.

Nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 101 ledamöter och samtidigt har 45 advokater lämnat samfundet.

Ny delägare i Time Danowsky

Time Danowsky rekryterar Anders Arthur som delägare till tvistlösningsgruppen.

Foto Dreamstime

Skärpta regler om utvisning

Den 1 augusti skärptes reglerna om utvisning på grund av brott.

Domstolsverket öppnar kontor i Umeå

Domstolsverket etablerar ett kontor i Umeå med planerad verksamhetsstart i september.

Foto Ekobrottsmyndigheten

Ny över-direktör på Skatteverket

Juristen Fredrik Holmberg har utnämnts till överdirektör på Skatteverket.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt