Bli kund Annonsera
måndag 3 oktober 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Bolagsjurist med fokus på dataskydd till Toyota Material HandlingPublicerad:
12 september 2022


I vardag som i kris är materialhantering och logistikflöden väsentliga för din och dina medmänniskors vardag. Som en del av världens största företag inom materialhantering driver vi på Toyota Material Handling Europe tillsammans utvecklingen mot enkla och hållbara lösningar för att samhället vi alla delar ska fungera. Vi är 13 000 kollegor i hela Europa och vi behöver bli fler. Time for you to make a Move!

Vi söker nu en bolagsjurist som ska ha ett särskilt fokus på dataskyddsfrågor.

Om rollen:

Som bolagsjurist på Toyota Material Handling Europes huvudkontor blir du en del av den legala stödfunktionen till hela vår europeiska verksamhet. Juristavdelningen ansvarar också för koncernens risk management-arbete samt för compliance-frågor.

Du kommer att ansvara för gruppens privacy compliance-program samt rådgivning relaterat till dataskydd. Det innebär att du löpande ger råd till olika intressenter runt om i koncernen, att du driver och utvecklar det koncerninterna regelverket och att du är kontaktyta gentemot externa aktörer såsom dataskyddsmyndigheter och dataskyddsombud. Eftersom våra uppkopplade truckar är ett prioriterat produktområde kräver rollen att du har ett intresse för teknik och hur teknik samspelar med människor samt en förmåga att applicera juridiken på nya eller förändrade tekniska förutsättningar. Du kommer även att arbeta proaktivt med till exempel utbildningar inom organisationen. Därutöver förekommer rådgivning mot den centrala funktionen för strategiskt inköp avseende specifika projekt och löpande ärenden, i allmänhet relaterade till dataskyddsfrågor och IT.

Vem söker vi?

Vi söker dig med juristexamen och minst 5 års yrkeserfarenhet. Vi tror att du har erfarenhet av att arbeta med ovan beskrivna arbetsuppgifter från bolag och/eller affärsjuridisk byrå och att du tidigare har arbetat med kommersiella avtal. Du är en skicklig jurist med stor förhandlingsvana och du har ett utpräglat kommersiellt intresse, gärna med internationell erfarenhet. Om du även har erfarenhet av immaterialrätt, mjukvara och rättighetsfrågor eller erfarenhet från industrin så är det meriterande.

Då stor del av arbetet har internationell prägel är mycket goda kunskaper i engelska i såväl tal som i skrift en förutsättning. Som jurist är du affärsmässig, pragmatisk och resultatorienterad. Du är ansvarstagande och har stor integritet. Som person är du strukturerad, prestigelös samt har ett eget driv och är van att arbetsleda dig själv. Eftersom du kommer att arbeta verksamhetsnära är det viktigt att du är relationsskapande och har en god samarbetsförmåga.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du erbjuds en stimulerande och utvecklande roll i en internationell miljö. Du ges unika möjligheter att skapa din roll och utforma processer samt juridisk rådgivning efter eget huvud men arbetar samtidigt tillsammans med ett team dedikerade kollegor. Du kommer att vara en viktig del av en legal avdelning som arbetar brett med centrala affärsjuridiska områden. Det innebär att du kommer att ha stora möjligheter att delta i arbete inom många olika områden. Vidare kommer du att arbeta inom en stor internationell koncern med daglig kontakt inom koncernen samt givetvis med det globala huvudkontoret i Japan. Du blir vidare en del av ett härligt juristteam där man arbetar tillsammans för att nå bästa möjliga resultat. Du erbjuds utöver detta även ett attraktivt förmånspaket och en årlig bonus. Vi arbetar flexibelt delvis på vårt kontor i Mjölby och delvis hemifrån.

Frågor

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants.

För ytterligare information eller frågor rörande Toyota Material Handling Europe och/eller tjänsten, kontakta Zerin Baran på tel. 072-032 87 86 eller på zerin.baran@sharprecruitment.se.

Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan!

ANSÖK HÄR

Bolag får hantera uppgifter om lagöverträdelser

Integritetsskyddsmyndigheten ger ett företag som erbjuder bakgrundskontroller tillstånd att i vissa fall hantera personuppgifter som rör lagöverträdelser.

Polisen får kritik för personuppgiftshantering

Integritetsskyddsmyndigheten, IMY, riktar nu kritik mot hur polisen hanterar personuppgifter i Schengens informationssystem, ett it-system för utbyte av uppgifter om bland annat efterlysta personer mellan EU:s medlemsländer.

Foto Gudellaphoto

Många olagliga bilannonser

Konsumentverket har granskat bilannonser på ett antal säljsajter och menar att det är vanligt att företag använder sig av reservationer för felskrivningar och vaga och ospecifika friskrivningar, vilket enligt verket strider mot gällande rätt.

Ny delägare i Engström & Hellman

Advokat Ebba Tapper har utsetts till ny delägare i Engström & Hellman Advokatbyrå.

Kommun förlikas i diskrimineringsmål

En kommun i Västsverige som Diskrimineringsombudsmannen (DO) tidigare har stämt för bristande tillgänglighet i skolan erkänner nu diskrimineringen och betalar den diskrimineringsersättning som DO har begärt.

Helena Jäderblom mottar utmärkelse

Högsta förvaltningsdomstolens ordförande justitierådet Helena Jäderblom har mottagit Hederslegionens nationella orden (Ordre national de la Légion d'Honneur) efter beslut av president Emmanuel Macron.

Minst antal öppna mål sedan 2018

När antalet mål i domstolarna sammanfattas för årets två första tertial visar det att balansläget är det bästa sedan 2018. Domstolarna har ett högt målavgörande, och även efter semesterperioden var avgjorda mål fler än de inkomna.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Haypp Group rekryterar chefsjurist

E-handelsbolaget Haypp Group, en digital återförsäljare av snus och nikotinportioner, har rekryterat Lotta Emtefall som General Counsel.

IMY granskar klagomål mot Klarna

IMY inleder en tillsyn för att utreda klagomål från enskilda som riktats mot Klarna gällande de krav på identifiering som bolaget använt sig av i samband med att enskilda utövat sina rättigheter enligt GDPR.

Ny lagman

Regeringen har den 15 september utnämnt en ny lagman.

IMY godkänner bindande företagsbestämmelser

Samres-koncernen har fått sina bindande företagsbestämmelser godkända av Integritetsskyddsmyndigheten. Syftet med bindande företagsbestämmelser är att underlätta för koncerner att föra över personuppgifter till koncernbolag utanför EU.

Vinge utser delägare och counsels

Ninos Aho har valts in som delägare vid Vinges Göteborgskontor och advokaterna Petronella Hallberg och Martin E Svanberg har utsetts som counsels.

Foto © Gunold Brunbauer | Dreamstime.com

Sverige intervenerar i mål mot Ryssland

Sverige har valt att intervenera i två domstolsmål om ansvar av Ryssland för brott mot folkrätten, dels i den Internationella domstolen i Haag, dels i Europadomstolen i Strasbourg.

Foto Karlstads Universitet

Professor vid Högskolan Väst

Marie Karlsson-Tuula tillträder som professor i civilrätt vid Högskolan Väst i Trollhättan.

Lagman blir ordförande i Arbetsdomstolen

Regeringen har utnämnt hovrättslagmannen Lars Dirke till ordförande i Arbetsdomstolen.

Ny MP på Bokwall Rislund

Amir Mohseni har utsetts till managing partner på Bokwall Rislund Advokatbyrå.

Delphi tar in delägare

Caroline Söderberg och Dahae Roland inträder som delägare i Advokatfirman Delphi.

Foto Andrey Popov

Advokat blir justitieråd

Regeringen har utnämt ett nytt justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen.

Nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 101 ledamöter och samtidigt har 45 advokater lämnat samfundet.

Ny delägare i Time Danowsky

Time Danowsky rekryterar Anders Arthur som delägare till tvistlösningsgruppen.

Foto Dreamstime

Skärpta regler om utvisning

Den 1 augusti skärptes reglerna om utvisning på grund av brott.

Domstolsverket öppnar kontor i Umeå

Domstolsverket etablerar ett kontor i Umeå med planerad verksamhetsstart i september.

Foto Ekobrottsmyndigheten

Ny över-direktör på Skatteverket

Juristen Fredrik Holmberg har utnämnts till överdirektör på Skatteverket.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt