Bli kund Annonsera
måndag 3 oktober 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Advokat till Eriksson & BengtssonPublicerad:
5 september 2022


Är du advokat och vill bli framtidens konkursförvaltare? Vill du kombinera juridik, ekonomi och affärer?

Nu finns chansen som många väntar på och som sällan dyker upp. Ta den!

Arbetsbeskrivning:

Din roll som advokat hos Eriksson & Bengtsson blir att arbeta med kvalificerad affärsjuridik, med fördel inom obeståndsrätt. Du hanterar dina ärenden självständigt samtidigt som det finns möjlighet att rådgöra och arbeta tillsammans med dina kollegor. Parallellt med rollen som advokat inom affärsjuridikens område får du möjlighet att successivt växa in i rollen som konkurshandläggare, med målet att på sikt bli konkursförvaltare.

Som konkursförvaltare får du ett spännande och utvecklande arbete. Inget ärende är det andra likt. Du utreder konkursärendet, förvaltar konkursboet och tillvaratar borgenärernas gemensamma rätt. Du utreder vad som skett, en utredning som kan leda till anmälan om brott och processer i domstol. Självklart kretsar mycket av arbetet kring konkurslagen, men även avtalsrätt, sakrätt, arbetsrätt samt områden inom miljöbalken och brottsbalken kommer in i ditt arbete.

I vissa konkurser kan det vara aktuellt att driva verksamheten vidare under en period, vilket gör att du även agerar företagsledare och fattar de beslut som krävs.

Som konkurshandläggare bistår du konkursförvaltaren i dennes arbetsuppgifter och lär dig samtidigt hantverket så att du senare själv kan axla den spännande rollen som konkursförvaltare.

Vem är du?

Du är advokat, har arbetat med affärsjuridik och ekonomi, samt har ett särskilt intresse för obeståndsrätt. Vi ser gärna att du har intresse av att fördjupa dig inom obeståndsrätt och vill växa in i rollen som framtida konkursförvaltare. Det är meriterande om du har några års erfarenhet av att självständigt hantera ärenden och klienter. Det är vidare meriterande om du har en egen klientstock.

Vi tror att du är prestigelös, nyfiken och med intresse av att utvecklas. I ditt arbete kan du se såväl detaljerna som helheten och du är van att prioritera. Ett personligt ansvarstagande värdesätts högt. Självklart trivs du i rådgivarrollen och du gillar att nätverka med det lokala näringslivet och att bygga upp klientkontakter.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Du erbjuds:

Som en del av Eriksson & Bengtsson blir du en del av en platt organisation med kollegial kultur där man frikostigt delar med sig av kunskap och stöd sinsemellan. Eriksson & Bengtsson är en advokatbyrå som värnar om sina anställda och som aktivt arbetar med en personlig och professionell utveckling. Hos oss kommer du löpande att få utbilda och utveckla dig inom dina expertområden.

Du kommer att arbeta nära en dedikerad mentor och få möjlighet att ta del av mångårig erfarenhet kopplat till rollen som konkursförvaltare.
Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Placering: Kungsbacka, med möjlighet att även arbeta i Göteborg och på distans.

Om Eriksson & Bengtsson:

Eriksson & Bengtsson är en fullservicebyrå som rymmer många specialister med fokus på allmän affärsjuridik och obestånd. Advokatbyrån är väletablerad och personlig; med lokala kontor i Borås, Skövde, Lidköping, Alingsås, Göteborg och Kungsbacka.

Byrån söker efter ytterligare en advokat inom affärsjuridik med särskild inriktning mot obeståndsjuridik och med målet att bli konkursförvaltare.
Läs gärna mer om oss på www.erobe.se

Din ansökan:

I denna rekryteringsprocess samarbetar Eriksson & Bengtsson Advokatbyrå med Jurek. Urval sker löpande så inkom med din ansökan så snart som möjligt för att inte missa din chans. Välkommen med din ansökan via www.jurek.se. Vi accepterar inte ansökningar via email. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Bouvin på telefonnummer 076-002 69 22 eller via mail: maria.bouvin@jurek.se


Varmt välkommen med din ansökan!

OmrådeKungsbacka
AnställningTillsvidare
OmfattningHeltid

 

Ansök nu

Bolag får hantera uppgifter om lagöverträdelser

Integritetsskyddsmyndigheten ger ett företag som erbjuder bakgrundskontroller tillstånd att i vissa fall hantera personuppgifter som rör lagöverträdelser.

Polisen får kritik för personuppgiftshantering

Integritetsskyddsmyndigheten, IMY, riktar nu kritik mot hur polisen hanterar personuppgifter i Schengens informationssystem, ett it-system för utbyte av uppgifter om bland annat efterlysta personer mellan EU:s medlemsländer.

Foto Gudellaphoto

Många olagliga bilannonser

Konsumentverket har granskat bilannonser på ett antal säljsajter och menar att det är vanligt att företag använder sig av reservationer för felskrivningar och vaga och ospecifika friskrivningar, vilket enligt verket strider mot gällande rätt.

Ny delägare i Engström & Hellman

Advokat Ebba Tapper har utsetts till ny delägare i Engström & Hellman Advokatbyrå.

Kommun förlikas i diskrimineringsmål

En kommun i Västsverige som Diskrimineringsombudsmannen (DO) tidigare har stämt för bristande tillgänglighet i skolan erkänner nu diskrimineringen och betalar den diskrimineringsersättning som DO har begärt.

Helena Jäderblom mottar utmärkelse

Högsta förvaltningsdomstolens ordförande justitierådet Helena Jäderblom har mottagit Hederslegionens nationella orden (Ordre national de la Légion d'Honneur) efter beslut av president Emmanuel Macron.

Minst antal öppna mål sedan 2018

När antalet mål i domstolarna sammanfattas för årets två första tertial visar det att balansläget är det bästa sedan 2018. Domstolarna har ett högt målavgörande, och även efter semesterperioden var avgjorda mål fler än de inkomna.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Haypp Group rekryterar chefsjurist

E-handelsbolaget Haypp Group, en digital återförsäljare av snus och nikotinportioner, har rekryterat Lotta Emtefall som General Counsel.

IMY granskar klagomål mot Klarna

IMY inleder en tillsyn för att utreda klagomål från enskilda som riktats mot Klarna gällande de krav på identifiering som bolaget använt sig av i samband med att enskilda utövat sina rättigheter enligt GDPR.

Ny lagman

Regeringen har den 15 september utnämnt en ny lagman.

IMY godkänner bindande företagsbestämmelser

Samres-koncernen har fått sina bindande företagsbestämmelser godkända av Integritetsskyddsmyndigheten. Syftet med bindande företagsbestämmelser är att underlätta för koncerner att föra över personuppgifter till koncernbolag utanför EU.

Vinge utser delägare och counsels

Ninos Aho har valts in som delägare vid Vinges Göteborgskontor och advokaterna Petronella Hallberg och Martin E Svanberg har utsetts som counsels.

Foto © Gunold Brunbauer | Dreamstime.com

Sverige intervenerar i mål mot Ryssland

Sverige har valt att intervenera i två domstolsmål om ansvar av Ryssland för brott mot folkrätten, dels i den Internationella domstolen i Haag, dels i Europadomstolen i Strasbourg.

Foto Karlstads Universitet

Professor vid Högskolan Väst

Marie Karlsson-Tuula tillträder som professor i civilrätt vid Högskolan Väst i Trollhättan.

Lagman blir ordförande i Arbetsdomstolen

Regeringen har utnämnt hovrättslagmannen Lars Dirke till ordförande i Arbetsdomstolen.

Ny MP på Bokwall Rislund

Amir Mohseni har utsetts till managing partner på Bokwall Rislund Advokatbyrå.

Delphi tar in delägare

Caroline Söderberg och Dahae Roland inträder som delägare i Advokatfirman Delphi.

Foto Andrey Popov

Advokat blir justitieråd

Regeringen har utnämt ett nytt justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen.

Nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 101 ledamöter och samtidigt har 45 advokater lämnat samfundet.

Ny delägare i Time Danowsky

Time Danowsky rekryterar Anders Arthur som delägare till tvistlösningsgruppen.

Foto Dreamstime

Skärpta regler om utvisning

Den 1 augusti skärptes reglerna om utvisning på grund av brott.

Domstolsverket öppnar kontor i Umeå

Domstolsverket etablerar ett kontor i Umeå med planerad verksamhetsstart i september.

Foto Ekobrottsmyndigheten

Ny över-direktör på Skatteverket

Juristen Fredrik Holmberg har utnämnts till överdirektör på Skatteverket.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt