Bli kund Annonsera
måndag 3 oktober 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Biträdande jurister till Andulf AdvokatPublicerad:
5 september 2022


Andulf har varit en fokuserad boutiquebyrå sedan starten för närmare 20 år sedan och vi erbjuder fullservice inom vår nisch – private equity och alternativa investeringar. Vi sätter ära i att leverera juridisk rådgivning av allra högsta kvalitet och har fått förtroendet att representera flera av de största och mest välrenommerade aktörerna på marknaden.

Vi har ett stort inflöde av nya spännande uppdrag och vill därför utöka vårt team med ytterligare två biträdande jurister som vill växa och utvecklas med oss.

Arbetsbeskrivning
Arbetet på Andulf är fokuserat på dels etablering av och investeringar i riskkapitalfonder (fondjuridik), dels företagsförvärv och försäljningar (M&A). Vårt branschfokus ger oss en unik insyn i och erfarenhet av marknadens aktörer och relaterade affärer och omfattar flera rättsområden inklusive bolagsrätt, avtalsrätt, skatterätt, finansmarknadsrätt och fastighetsrätt.

I din roll får du mycket goda möjligheter att utvecklas som jurist och specialist. Vi arbetar aktivt för att maximera kunskapsspridning i organisationen och stötta varje anställd i den individuella utvecklingen på det sätt som passar individen bäst. På Andulf arbetar vi i små team nära våra klienter vilket gör att varje medarbetare får en central roll.

Vem är du?
Du har en juristexamen med mycket goda resultat och därefter ett till tre års yrkeserfarenhet. Tingsmeritering, erfarenhet från större affärsjuridisk advokatbyrå, riskkapitalbranschen, start-ups och/eller finansiering är starkt meriterande. Vid renodlad erfarenhet av fondjuridik är vi även öppna för anställning av mer seniora biträdande jurister.

Du kommer att arbeta med kollegor som drivs av att ha spjutspetskompetens inom sitt gebit och som alltid arbetar med ett starkt klientfokus. Vi tror att du har liknande drivkrafter och gärna vill få möjlighet att bli riktigt duktig inom vår nisch.

Mycket av arbetet utförs på engelska och du bör vara helt arbetsför på både svenska och engelska.

Du erbjuds
Enligt vår uppfattning - det bästa av två världar. Andulf har sitt ursprung i en av de största svenska byråerna vilket präglar såväl oss som arbetar här som vår klient- och kunskapsbas. Samtidigt har vi som boutiquebyrå haft frihet att forma vår egen företagskultur och skapa en arbetsmiljö som möjliggör och uppmuntrar prestigelöshet, samarbete, omtanke, respekt för varandra och möjlighet att kombinera karriärambition med familj och fritid.

Vår nisch erbjuder stor bredd då vi arbetar med såväl de största institutionerna (AP-fonder, försäkringsbolag, EU-institutioner osv) som de mest välrenommerade riskkapitalfonderna och deras portföljbolag. Bakgrunden till de investeringar vi analyserar och förhandlar kan vara såväl kommersiell som politisk och vi arbetar i nära samarbete med beslutsfattarna hos våra klienter.

Vår arbetskultur bygger på samarbete och alla medarbetare arbetar mot en miljö där man hjälper och stöder varandra för att alla skall få möjlighet att bli det bästa man kan vara i sin yrkesroll. Byrån har en hög kundnöjdhet och vi arbetar ständigt för att försäkra oss om en genomgående hög kvalitet på rådgivningen.

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Andulf Advokat med Jurek Rekrytering & Bemanning, urval sker löpande så välkommen med din ansökan inklusive betyg så snart som möjligt. Ansökningar tas emot via www.jurek.se, notera att vi inte accepterar ansökningar via email. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catarina Isaksson på telefonnummer 076-002 69 81 alternativt via mail, catarina.isaksson@jurek.se

Om verksamheten
För mer information om Andulf besök andulf.se.

OmrådeStockholm
AnställningTillsvidare
OmfattningHeltid

 

Ansök nu
 

Bolag får hantera uppgifter om lagöverträdelser

Integritetsskyddsmyndigheten ger ett företag som erbjuder bakgrundskontroller tillstånd att i vissa fall hantera personuppgifter som rör lagöverträdelser.

Polisen får kritik för personuppgiftshantering

Integritetsskyddsmyndigheten, IMY, riktar nu kritik mot hur polisen hanterar personuppgifter i Schengens informationssystem, ett it-system för utbyte av uppgifter om bland annat efterlysta personer mellan EU:s medlemsländer.

Foto Gudellaphoto

Många olagliga bilannonser

Konsumentverket har granskat bilannonser på ett antal säljsajter och menar att det är vanligt att företag använder sig av reservationer för felskrivningar och vaga och ospecifika friskrivningar, vilket enligt verket strider mot gällande rätt.

Ny delägare i Engström & Hellman

Advokat Ebba Tapper har utsetts till ny delägare i Engström & Hellman Advokatbyrå.

Kommun förlikas i diskrimineringsmål

En kommun i Västsverige som Diskrimineringsombudsmannen (DO) tidigare har stämt för bristande tillgänglighet i skolan erkänner nu diskrimineringen och betalar den diskrimineringsersättning som DO har begärt.

Helena Jäderblom mottar utmärkelse

Högsta förvaltningsdomstolens ordförande justitierådet Helena Jäderblom har mottagit Hederslegionens nationella orden (Ordre national de la Légion d'Honneur) efter beslut av president Emmanuel Macron.

Minst antal öppna mål sedan 2018

När antalet mål i domstolarna sammanfattas för årets två första tertial visar det att balansläget är det bästa sedan 2018. Domstolarna har ett högt målavgörande, och även efter semesterperioden var avgjorda mål fler än de inkomna.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Haypp Group rekryterar chefsjurist

E-handelsbolaget Haypp Group, en digital återförsäljare av snus och nikotinportioner, har rekryterat Lotta Emtefall som General Counsel.

IMY granskar klagomål mot Klarna

IMY inleder en tillsyn för att utreda klagomål från enskilda som riktats mot Klarna gällande de krav på identifiering som bolaget använt sig av i samband med att enskilda utövat sina rättigheter enligt GDPR.

Ny lagman

Regeringen har den 15 september utnämnt en ny lagman.

IMY godkänner bindande företagsbestämmelser

Samres-koncernen har fått sina bindande företagsbestämmelser godkända av Integritetsskyddsmyndigheten. Syftet med bindande företagsbestämmelser är att underlätta för koncerner att föra över personuppgifter till koncernbolag utanför EU.

Vinge utser delägare och counsels

Ninos Aho har valts in som delägare vid Vinges Göteborgskontor och advokaterna Petronella Hallberg och Martin E Svanberg har utsetts som counsels.

Foto © Gunold Brunbauer | Dreamstime.com

Sverige intervenerar i mål mot Ryssland

Sverige har valt att intervenera i två domstolsmål om ansvar av Ryssland för brott mot folkrätten, dels i den Internationella domstolen i Haag, dels i Europadomstolen i Strasbourg.

Foto Karlstads Universitet

Professor vid Högskolan Väst

Marie Karlsson-Tuula tillträder som professor i civilrätt vid Högskolan Väst i Trollhättan.

Lagman blir ordförande i Arbetsdomstolen

Regeringen har utnämnt hovrättslagmannen Lars Dirke till ordförande i Arbetsdomstolen.

Ny MP på Bokwall Rislund

Amir Mohseni har utsetts till managing partner på Bokwall Rislund Advokatbyrå.

Delphi tar in delägare

Caroline Söderberg och Dahae Roland inträder som delägare i Advokatfirman Delphi.

Foto Andrey Popov

Advokat blir justitieråd

Regeringen har utnämt ett nytt justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen.

Nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 101 ledamöter och samtidigt har 45 advokater lämnat samfundet.

Ny delägare i Time Danowsky

Time Danowsky rekryterar Anders Arthur som delägare till tvistlösningsgruppen.

Foto Dreamstime

Skärpta regler om utvisning

Den 1 augusti skärptes reglerna om utvisning på grund av brott.

Domstolsverket öppnar kontor i Umeå

Domstolsverket etablerar ett kontor i Umeå med planerad verksamhetsstart i september.

Foto Ekobrottsmyndigheten

Ny över-direktör på Skatteverket

Juristen Fredrik Holmberg har utnämnts till överdirektör på Skatteverket.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt