Bli kund Annonsera
torsdag 18 augusti 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

KICKS söker Head of Legal & CompliancePublicerad:
5 augusti 2022


KICKS är Nordens ledande skönhetskedja och erbjuder ett helhetskoncept inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Man söker nu sin första Head of Legal & Compliance i en central och strategisk roll!

Arbetsbeskrivning

Som Head of Legal & Compliance ansvarar du för bolagets legala frågeställningar. Rollen är bred och innefattar både högt och lågt, och du fungerar som ett stöd till bolaget i alla olika typer av juridiska frågor som kan dyka upp. Det kan handla om allt från upprättande och förhandling av kommersiella avtal (fr a i relation till inköp), dataskydd samt vissa lokalhyresfrågor, till bolagsrätt och övrig corprorate governance samt försäkring och skadeståndsfrågor. Förutom att du arbetar operativt med de frågor som löpande dyker upp är du också med och utformar rutiner för hur bolaget ska hantera sina legala frågeställningar och säkerställa legalt stöd.

Bolaget sitter i fina lokaler i centrala Stockholm och du rapporterar till bolagets CFO. Rollen har i dagsläget en direktrapporterande.

Vem är du?

Vi söker dig som efter avslutad svensk juristexamen har arbetat ett par år på advokatbyrå, och för att lyckas i rollen tror vi att du också har erfarenhet av en roll som bolagsjurist. Du har en bred affärsjuridisk kompetens och särskild erfarenhet av kommersiella avtal och gärna också dataskydd.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är en pragmatisk jurist som är van att hantera och bedöma risker, du är driven, orädd och tar gärna egna initiativ. Du är van att prioritera och sortera och göra relevanta riskavvägningar. Rollen innebär många kontaktytor både internt och externt varför det är viktigt att du har stor kommunikativ förmåga och har mycket lätt för att samarbeta. Du har en positiv inställning till ditt arbete och är en riktig problemlösare!

Du erbjuds

Då rollen är ny kommer du få stora möjligheter att påverka hur den utformas och är du rätt person kommer du ges stora förutsättningar att växa i takt med bolaget! Du erbjuds en central och strategisk roll på ett växande retail-bolag med goda värderingar och hållbarhetstänk. Läs gärna mer om bolagets arbete på LinkedIn, https://www.linkedin.com/company/kicks-kosmetikkedjan-ab/mycompany/?viewAsMember=true

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar KICKS med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Om verksamheten

KICKS är Nordens ledande skönhetskedja och erbjuder ett helhetskoncept inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Med välutbildade skönhetsexperter i 250 butiker i Sverige, Norge och Finland och en modern omnikanalslösning, där fysisk butik och e-handel är integrerat, erbjuder KICKS personliga och inspirerande skönhetstjänster och runt 25 000 produkter från 300 varumärken. KICKS har flaggskeppsbutiker i Stockholm, Göteborg, Oslo och Malmö. KICKS är en del av Axel Johnson-koncernen.

Foto Dreamstime

Nya regler om utvisning på grund av brott

Den 1 augusti skärps reglerna om utvisning på grund av brott.

Visselblåsning till IMY

Nu går det att visselblåsa till Integritetsskyddsmyndigheten om man har information om att den man arbetar för, har arbetat för, eller söker arbete hos inte följer dataskyddsreglerna.

Foto Ekobrottsmyndigheten

Ny över-direktör på Skatteverket

Juristen Fredrik Holmberg har utnämnts till överdirektör på Skatteverket.

Foto Syda Productions

Sverige intervenerar i EU-mål om Superligan

Sveriges regering deltar vid muntlig förhandling vid EU-domstolen i ett mål avseende en begäran om förhandsavgörande från en spansk domstol.

Utredning om offentliga biträden i migrationsmål

I syfte att stärka rättssäkerheten i migrationsprocessen ges en utredare i uppdrag att ta ställning till vissa frågor rörande kraven på offentiga biträden.

Hudiksvalls tingsrätt byter namn

Regeringen har beslutat att Hudiksvalls tingsrätt ska byta namn till Hälsinglands tingsrätt. Namnbytet träder i kraft den 1 november, i nära anslutning till att tingsrätten flyttar in i nya lokaler.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 3 kommentarer

Foto © tomloel

Nya domare

Regeringen har utnämnt 28 domare.

Nya delägare i Vinge

Vinge har utsett två nya delägare och sex nya counsels.

Ny prefekt på Juridiska institutionen i Uppsala

Den 1 juli 2022 tillträdde Vladimir Bastidas, docent i europarätt, som ny prefekt för Juridiska institutionen vid Uppsala universitet. Han efterträder professorn i civilrätt, Bengt Domeij, som innehaft tjänsten i tre år.

Ny delägare i Baker McKenzie

Advokaten Stefan Balazs inträder som delägare i Baker McKenzie.

Nya lagar och förordningar inför halvårsskiftet

Regeringskansliet publicerar en skrift om ett antal av de nya lagar och förordningar som träder i kraft vid halvårsskiftet 2022.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt