Bli kund Annonsera
onsdag 6 juli 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Ludvig & Co söker bolagsjuristPublicerad:
17 juni 2022


Vi är ca 1300 medarbetare på 130 orter som tillsammans möjliggör trygghet och växtkraft för människor, samhälle och företagande. Med lokal närvaro och personlig service erbjuder vi Sveriges småföretagare och privatpersoner trygghet och enkelhet genom värdeskapande rådgivning och tjänster inom ekonomi, juridik och fastigheter. Ludvig & Co är inne i en förändringsresa som har ett tydligt mål för tillväxt och expansion där vi ska vara det ledande rådgivningsföretaget och samtidigt skapa den bästa arbetsplatsen för våra medarbetare. Vi hoppas att du vill vara med och bidra på resan!

Med vår stadiga grund ska vi nu bygga vidare, och söker därför ytterligare en bolagsjurist till koncernens funktion Bolagsjuridik & Compliance!

Arbetsbeskrivning

Bolagsjuridik & Compliance består idag av totalt tre personer varav två jurister och en kvalitetsansvarig. Tillsammans ansvarar avdelningen för flera viktiga områden i koncernen. Utöver att bistå verksamheten med juridisk rådgivning och arbete med regelefterlevnad, ansvarar man även för dataskyddsfrågor, reklamations- och skadeståndshantering, kvalitets- och hållbarhetsarbete, intern- och externrevision, försäkringsfrågor, inköp, upphandling och lokalhyresavtal.

Som bolagsjurist på avdelningen Bolagsjuridik & Compliance kommer du bland annat att arbeta med att granska och förhandla verksamhetens lokalhyresavtal samt bistå organisationen vid inköp och upphandling. Du kommer också att hantera koncernens dataskyddsfrågor (GDPR) samt upprätta, granska och förhandla kommersiella avtal.

Du kommer att arbeta nära företagsledningen och kontorsrörelsen. Då tjänsten är ny kommer det finnas viss möjlighet att påverka tjänstens exakta utformning.

Din arbetsplats blir i moderna och attraktiva kontorslokaler på Ludvig & Co´s huvudkontor i Stockholm, med möjlighet till visst distansarbete.

Vem är du?

Vi söker dig som har en svensk juristutbildning och 2 – 5 års arbetslivserfarenhet från bolag och/eller advokatbyrå. Du är van att upprätta och förhandla kommersiella avtal, och tidigare erfarenhet från arbete med inköp och upphandling är meriterande. Du har också erfarenhet från arbete med kommersiella lokalhyresavtal och du är van att förhandla med fastighetsägare och hyresvärdar.

Vidare har du goda kunskaper om GDPR och tillhörande dataskyddsfrågor. Det är meriterande om du arbetat med sådana frågor.

Som person är du ansvarstagande, högpresterande och noggrann. Du är van att möta deadlines och agerar affärsmässigt i allt du gör. Du har ett stort yrkesmässigt engagemang, en vilja och ett driv att identifiera och genomföra såväl stora som små förändringar och förbättringar. Du har en hög integritet, är prestigelös och värdesätter samarbete med såväl kontorsrörelsen som med huvudkontorets andra avdelningar.

Du erbjuds

Du erbjuds en anställning på en av Sveriges bästa arbetsgivare, i en central roll med möjlighet att vara med i koncernens fortsatta expansionsresa. Du får samarbeta med drivna och kompententa kollegor över hela landet.

Du erbjuds möjligheten att vara med och påverka funktionen Bolagsjuridik & Compliance fortsatta arbete framåt då vi är ett litet team som arbetar tätt tillsammans för koncernens bästa.

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Ludvig & Co med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

ANSÖK HÄR

Nya delägare i Vinge

Vinge har utsett två nya delägare och sex nya counsels.

Ny prefekt på Juridiska institutionen i Uppsala

Den 1 juli 2022 tillträdde Vladimir Bastidas, docent i europarätt, som ny prefekt för Juridiska institutionen vid Uppsala universitet. Han efterträder professorn i civilrätt, Bengt Domeij, som innehaft tjänsten i tre år.

Ny delägare i Baker McKenzie

Advokaten Stefan Balazs inträder som delägare i Baker McKenzie.

Nya lagar och förordningar inför halvårsskiftet

Regeringskansliet publicerar en skrift om ett antal av de nya lagar och förordningar som träder i kraft vid halvårsskiftet 2022.

Polisen måste bli bättre på att gallra

Integritetsskyddsmyndigheten har granskat polisens misstankeregister och konstaterar att polisen måste bli bättre på att gallra uppgifter som inte längre får finnas kvar i registret.

Roschier nyanställer

Advokat Emma Johansson ansluter till Roschiers konkurrensrättsteam i Stockholm.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 22 juni utnämnt fem nya domare.

Foto Andrey Popov

Nya domare

Fredagen den 16 juni utnämnde regeringen elva nya domare.

Advokater åtalas

Två advokater, som utelöts ur Advokat-samfundet i juni förra året, åtalas för brott som de misstänks ha begått under tiden de var advokater. En av männen åtalas för bland annat förberedelse till mord.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Foto Mikhail Kokhanchikov

Advokatsamfundets journalistpris

Jens Littorin tilldelas Advokatsamfundets journalistpris för sin bevakning av matchfixning inom svensk idrott.

40 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 40 ledamöter och 14 ledamöter har lämnat samfundet.

IMY inleder tillsyn av apotekskedjor

Integritetsskyddsmyndigheten ska utreda incidenter där personuppgifter har överförts från tre apoteks webbshopar till Facebook.

Ny domstolsbyggnad i Vänersborg

Domstolsverket har genomfört en upphandling av en ny domstolsbyggnad för tingsrätten samt mark- och miljödomstolen i Vänersborg.

38 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 38 ledamöter och 18 ledamöter har lämnat samfundet.

Ny COO på DLA Piper

Advokatbyrån DLA Piper har rekryterat Anders Fernström till rollen som chief operating officer i Stockholm.

IMY publicerar vägledning för politiska aktörer

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit fram en vägledning för politiska aktörer som beskriver hur dessa bör följa och tillämpa dataskyddsförordningen i samband med valkampanjer.

Nya riktlinjer om sanktionsavgifter och ansiktsigenkänning

Europeiska dataskyddsstyrelsen har antagit två nya riktlinjer om beräkning av sanktionsavgifter och brottsbekämpande myndigheters användning av ansiktsigenkänning.

IMY granskar Klarna

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit emot ett antal klagomål från bland annat Tyskland och Finland mot Klarnas Checkout-tjänst och har nu därför inlett en tillsyn av bolaget.

Magnusson rekryterar

Advokat Ulf Djurberg lämnar Setterwalls och ansluter till Magnusson.

Ny delägare på Lindskog Malmström

Advokaten Erik Öhrskog har inträtt som ny delägare på Lindskog Malmström Advokatbyrå.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt