Bli kund Annonsera
onsdag 6 juli 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Advokatfirman MORE Evander söker en junior biträdande jurist


Publicerad:
16 juni 2022


Advokatfirman MORE Evander är en affärsjuridisk advokatbyrå med inriktning mot finansiell sektor och kommersiell tvistelösning. Advokatbyrån tillhandahåller juridisk och affärsmässig rådgivning med utgångspunkt i våra uppdragsgivares affärsverksamhet och specifika behov. Vi ser oss som ett modernt och flexibelt kunskapsföretag med ett starkt fokus på våra klienter samtidigt som vi förstår vikten av balans mellan arbete och privatliv för att nå goda resultat. Vi är i dagsläget elva medarbetare och sitter i lokaler på Kungsgatan 29 i Stockholm

Vi på MORE Evander önskar nu förstärka vårt team med en junior biträdande jurist. Tjänsten innebär att du främst kommer arbeta med inriktning mot den finansiella sektorn men även visst arbete med allmän affärsjuridik och kommersiell tvistelösning förekommer. Som person bör du vara noggrann, självständig, vetgirig, serviceinriktad och brinna för juridisk problemlösning. Du bör ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och alltid vara mån om att ditt arbete håller hög kvalitet.

Vårt arbetssätt innebär generellt att vi arbetar nära våra klienter för att bygga upp kunskap om de specifika förutsättningarna i klientens verksamhet och bransch. På så sätt kan vi lämna individuellt anpassad rådgivning som löser klientens specifika problem. Du bör mot denna bakgrund vara bekväm med att ha kontakt med klienter och motparter samt ha ett intresse både för juridisk problemlösning och för affärsverksamhet i stort. Vi ser gärna att du har ett intresse för ekonomi och finansiella marknader. Yrkeserfarenhet från finansiell sektor är särskilt meriterande.

Genom att arbeta hos oss får du tidigt ha klientkontakt och ta eget ansvar samt arbeta nära våra delägare i olika typer av ärenden. Du får härigenom möjlighet att bygga upp din affärsförståelse vilket ger en bra grund för att lyckas som affärskonsult.

Ansök

Skicka din ansökan med personligt brev, CV, betyg och eventuella intyg så snart som möjligt och senast den 15 juli 2022 till johannes.marszalek@amelegal.se. Intervjuer kommer att hållas löpande.

www.amelegal.se

Nya delägare i Vinge

Vinge har utsett två nya delägare och sex nya counsels.

Ny prefekt på Juridiska institutionen i Uppsala

Den 1 juli 2022 tillträdde Vladimir Bastidas, docent i europarätt, som ny prefekt för Juridiska institutionen vid Uppsala universitet. Han efterträder professorn i civilrätt, Bengt Domeij, som innehaft tjänsten i tre år.

Ny delägare i Baker McKenzie

Advokaten Stefan Balazs inträder som delägare i Baker McKenzie.

Nya lagar och förordningar inför halvårsskiftet

Regeringskansliet publicerar en skrift om ett antal av de nya lagar och förordningar som träder i kraft vid halvårsskiftet 2022.

Polisen måste bli bättre på att gallra

Integritetsskyddsmyndigheten har granskat polisens misstankeregister och konstaterar att polisen måste bli bättre på att gallra uppgifter som inte längre får finnas kvar i registret.

Roschier nyanställer

Advokat Emma Johansson ansluter till Roschiers konkurrensrättsteam i Stockholm.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 22 juni utnämnt fem nya domare.

Foto Andrey Popov

Nya domare

Fredagen den 16 juni utnämnde regeringen elva nya domare.

Advokater åtalas

Två advokater, som utelöts ur Advokat-samfundet i juni förra året, åtalas för brott som de misstänks ha begått under tiden de var advokater. En av männen åtalas för bland annat förberedelse till mord.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Foto Mikhail Kokhanchikov

Advokatsamfundets journalistpris

Jens Littorin tilldelas Advokatsamfundets journalistpris för sin bevakning av matchfixning inom svensk idrott.

40 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 40 ledamöter och 14 ledamöter har lämnat samfundet.

IMY inleder tillsyn av apotekskedjor

Integritetsskyddsmyndigheten ska utreda incidenter där personuppgifter har överförts från tre apoteks webbshopar till Facebook.

Ny domstolsbyggnad i Vänersborg

Domstolsverket har genomfört en upphandling av en ny domstolsbyggnad för tingsrätten samt mark- och miljödomstolen i Vänersborg.

38 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 38 ledamöter och 18 ledamöter har lämnat samfundet.

Ny COO på DLA Piper

Advokatbyrån DLA Piper har rekryterat Anders Fernström till rollen som chief operating officer i Stockholm.

IMY publicerar vägledning för politiska aktörer

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit fram en vägledning för politiska aktörer som beskriver hur dessa bör följa och tillämpa dataskyddsförordningen i samband med valkampanjer.

Nya riktlinjer om sanktionsavgifter och ansiktsigenkänning

Europeiska dataskyddsstyrelsen har antagit två nya riktlinjer om beräkning av sanktionsavgifter och brottsbekämpande myndigheters användning av ansiktsigenkänning.

IMY granskar Klarna

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit emot ett antal klagomål från bland annat Tyskland och Finland mot Klarnas Checkout-tjänst och har nu därför inlett en tillsyn av bolaget.

Magnusson rekryterar

Advokat Ulf Djurberg lämnar Setterwalls och ansluter till Magnusson.

Ny delägare på Lindskog Malmström

Advokaten Erik Öhrskog har inträtt som ny delägare på Lindskog Malmström Advokatbyrå.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt