Bli kund Annonsera
onsdag 6 juli 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Corporate Compliance Officer till HolmenPublicerad:
14 juni 2022


Holmen är verksamt inom många områden – skogliga frågor, industri inom flera sektorer, energiproduktion, fastighetsutveckling med mera. Detta innebär att våra medarbetare rör sig i en omväxlande och mångfacetterad miljö. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en prestigelös organisation med snabba beslutsvägar och korta avstånd från idé till genomförande.

Vi söker nu en Corporate Compliance Officer till vårt huvudkontor i Stockholm. Du rapporterar till chefsjuristen som sitter i koncernledningen.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du ett stimulerande arbete i en koncern med toppbetyg för hållbarhetsarbete, som placerar sig i det absoluta globala toppskiktet enligt flera internationella analysföretag och som bidrar med klimatnytta genom att binda sju miljoner ton koldioxid om året. Du får möjlighet att växa i en stabil bransch som kommer att vara avgörande för det framtida globala klimat- och hållbarhets­arbetet.

I rollen som Corporate Compliance Officer kommer du att tillhöra Holmens juristavdelning som består av sex personer som hanterar koncernens juridiska och regu­latoriska projekt och ärenden. Våra jurister arbetar nära verksamheten med stora kontaktytor mot Holmens svenska orga­nisation, utländska dotter­bolag, svenska och ut­ländska rådgivare, med flera.

Om rollen

I rollen som Corporate Compliance Officer kommer du att ansvara för att hålla verksamheten uppdaterad i de regel­verk som aktualiseras för börs­noterade bolag, exempelvis aktiemarknad, MAR, inter­nationella sank­tioner, antikorruption, hållbarhetsfrågor och GDPR. I arbets­­­upp­gifterna ingår även att självständigt och pro­aktivt ansvara för be­vakning av ny svensk och EU-relaterad lagstiftning, identifiera åt­gärder eller förändringar som kan behöva genomföras, projektleda imple­mentering av sådana åtgärder samt an­svara för upp­följning. Du kommer att ha en avgörande roll för arbetet med att ut­veckla koncernens interna regelverk, policyer och riktlinjer. Utöver den regulatoriska delen kommer du även få möjlighet att arbeta med affärsjuridiska projekt och ärenden av varierande slag.

Förväntningarna på rollen utgår från verksamhetens behov och erbjuder stora möjligheter att erhålla kunskaper och färdig­heter inom de många om­råden som multinationella koncerner ställs inför. Vi är en öppen och prestigelös avdelning där projekt och uppgifter av skilda karaktärer hanteras och där vi tar ansvar för att projekten im­plementeras fullt ut i verksamheten. Vår ambition är att ha Holmens affär och lönsamhet i fokus och att bidra till verksamheten genom att både se möjligheter och minimera legala risker.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har jur.kand./juristexamen och minst fem års arbetslivserfarenhet inom aktuella områden, företrädesvis från storbolag och/eller advokatbyrå. Du har bred erfarenhet av att arbeta med regulatoriska frågor. Du är van vid att arbeta i eller med stora bolag, har förmåga att identifiera och prioritera de frågor som är viktiga för verksam­heten och är öppen för möjlighet att hantera nya och varierande arbetsuppgifter.

Då tjänsten kan komma att spänna över många skilda områden är framgång i rollen avhängig förmågan att sätta sig in i nya områden. Du bör vara pragmatisk, affärsorienterad och tycka om att driva gemensamma arbeten framåt. Du behöver även vara strukturerad och uppskatta att upprätta ordningar och rutiner som säkerställer organisationens regelefter­levnad. Mycket av arbetet på juristavdelningen drivs i projekt­form och vi värderar därför driv och engage­mang att själv­ständigt föra projekt från ax till limpa. Fram­gång i dessa delar kräver god sam­arbets­förmåga, direktkontakt med alla delar av verk­sam­heten och viljan att ta ansvar för helheten.

Tjänsten kräver hög förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift. Vi förutsätter att sökande har mycket goda kunskaper i engelska och svenska såväl i tal som skrift.

Din ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Linda Sjöhagen på tfn 073 641 88 81 / linda.sjohagen@sharprecruitment.se eller Peter Ekström på tfn 070-813 51 85 / peter.ekstrom@sharprecruitment.se.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag.

Avdelning        Compliance
Roll                 Corporate Compliance Officer
Platser             Stockholm

 

Skicka ansökan
 

Nya delägare i Vinge

Vinge har utsett två nya delägare och sex nya counsels.

Ny prefekt på Juridiska institutionen i Uppsala

Den 1 juli 2022 tillträdde Vladimir Bastidas, docent i europarätt, som ny prefekt för Juridiska institutionen vid Uppsala universitet. Han efterträder professorn i civilrätt, Bengt Domeij, som innehaft tjänsten i tre år.

Ny delägare i Baker McKenzie

Advokaten Stefan Balazs inträder som delägare i Baker McKenzie.

Nya lagar och förordningar inför halvårsskiftet

Regeringskansliet publicerar en skrift om ett antal av de nya lagar och förordningar som träder i kraft vid halvårsskiftet 2022.

Polisen måste bli bättre på att gallra

Integritetsskyddsmyndigheten har granskat polisens misstankeregister och konstaterar att polisen måste bli bättre på att gallra uppgifter som inte längre får finnas kvar i registret.

Roschier nyanställer

Advokat Emma Johansson ansluter till Roschiers konkurrensrättsteam i Stockholm.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 22 juni utnämnt fem nya domare.

Foto Andrey Popov

Nya domare

Fredagen den 16 juni utnämnde regeringen elva nya domare.

Advokater åtalas

Två advokater, som utelöts ur Advokat-samfundet i juni förra året, åtalas för brott som de misstänks ha begått under tiden de var advokater. En av männen åtalas för bland annat förberedelse till mord.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Foto Mikhail Kokhanchikov

Advokatsamfundets journalistpris

Jens Littorin tilldelas Advokatsamfundets journalistpris för sin bevakning av matchfixning inom svensk idrott.

40 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 40 ledamöter och 14 ledamöter har lämnat samfundet.

IMY inleder tillsyn av apotekskedjor

Integritetsskyddsmyndigheten ska utreda incidenter där personuppgifter har överförts från tre apoteks webbshopar till Facebook.

Ny domstolsbyggnad i Vänersborg

Domstolsverket har genomfört en upphandling av en ny domstolsbyggnad för tingsrätten samt mark- och miljödomstolen i Vänersborg.

38 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 38 ledamöter och 18 ledamöter har lämnat samfundet.

Ny COO på DLA Piper

Advokatbyrån DLA Piper har rekryterat Anders Fernström till rollen som chief operating officer i Stockholm.

IMY publicerar vägledning för politiska aktörer

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit fram en vägledning för politiska aktörer som beskriver hur dessa bör följa och tillämpa dataskyddsförordningen i samband med valkampanjer.

Nya riktlinjer om sanktionsavgifter och ansiktsigenkänning

Europeiska dataskyddsstyrelsen har antagit två nya riktlinjer om beräkning av sanktionsavgifter och brottsbekämpande myndigheters användning av ansiktsigenkänning.

IMY granskar Klarna

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit emot ett antal klagomål från bland annat Tyskland och Finland mot Klarnas Checkout-tjänst och har nu därför inlett en tillsyn av bolaget.

Magnusson rekryterar

Advokat Ulf Djurberg lämnar Setterwalls och ansluter till Magnusson.

Ny delägare på Lindskog Malmström

Advokaten Erik Öhrskog har inträtt som ny delägare på Lindskog Malmström Advokatbyrå.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt