Bli kund Annonsera
onsdag 6 juli 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Legal Counsel till PermianPublicerad:
14 juni 2022


På Permian kommer du att bli du en del av ett engagerat team i en dynamisk miljö. Du kommer att ha en viktig gränsöverskridande roll med intressanta arbetsuppgifter och ansvarsområden.

Permian är en ledande nordisk fondadministratör med kontor centralt belägna i Oslo och Stockholm. Permian erbjuder ett komplett utbud av stödtjänster för investeringsbolag, familjekontor, fonder, fondförvaltare, truster, föreningar och utländska företag som vill ha en lokal representant i Norge eller Sverige. Vi strävar efter att uppfylla alla våra kunders back- och mid-office-behov.

Vårt uppdrag är "Allting rätt!". Viktiga värderingar i arbetet mot det målet är att vi är exakta och utmanande men att vi också är lagspelare med stor respekt för varandra och våra kunder. Vi vill vara med och göra det möjligt för våra kunder att bedriva sin verksamhet på ett mer effektivt och ändamålsenligt sätt.

Vi fortsätter att växa och söker därför ytterligare en jurist till kontoret i Stockholm.

Vad kan vi erbjuda dig?

På Permian kommer du att bli du en del av ett engagerat team i en dynamisk miljö. Du kommer att ha en viktig gränsöverskridande roll med intressanta arbetsuppgifter och ansvarsområden. Permian erbjuder en mängd olika professionella utmaningar med utrymme för stor professionell utveckling i ett växande bolag. Vi tror på en bra arbetsmiljö, både professionellt och socialt, och ser därför vikten av att ha kul tillsammans.

Vad ingår i rollen?

Som Legal Counsel kommer du att arbeta brett med juridiska frågor inom Permian-koncernen i både Sverige och Norge samt externt mot våra kunder. Du kommer att tillsammans med resten av teamet inom juridik, compliance och risk ansvara för att se till att både bolagen i koncernen och våra kunder bedriver verksamheten i enlighet med AIFMD samt med andra lämpliga lagar och förordningar.

Dina arbetsuppgifter innefattar bl.a.:

  • Allmänna bolagsrättsliga frågor, avtalsskrivning och GDPR.
  • Utföra konsekvensbedömningar av hur lagändringar kan påverka Permians och våra kunders verksamhet och identifiera åtgärder för att säkerställa fortsatt regelefterlevnad.
  • Ge råd om regelverket för private equity, venture capital och förvaltare av alternativa investeringsfonder (inklusive hållbar finansiering).
  • Att utveckla och genomföra olika typer av utbildningar.
  • Samarbete med marknadsföringsavdelningen genom marknadsföringsartiklar kopplade till AIFMD och regelefterlevnad.
  • AML/KYC-relaterad rådgivning.

Rollen rapporterar till Group General Counsel.

Vem söker vi?

Vi söker dig med juristexamen samt minst två års relevant arbetslivserfarenhet från advokatbyrå, bolag eller Finansinspektionen. Har du erfarenhet av att arbeta med AIFMD, fondbranschen eller på annat bolag under tillsyn är det ett plus. Kompetens inom AML, skatt, bolagsrätt, GDPR och avtalsskrivning är meriterande.

Som person är du nyfiken, har enkelt för att sätta dig in i komplext material samt har ett öga för detaljer. Vidare är du noggrann, tycker om att ta stort ansvar, vill arbeta nära affären och är bra på att kommunicera. Vi ser även att du är utåtriktad, öppen, initiativtagande samt har hög integritet. Utöver svenska ska du också ha en mycket god förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift.

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants.

Vid eventuella frågor angående rollen, vänligen kontakta Fanny Wallin på 072 378 75 17, fanny.wallin@sharprecruitment.se eller Zarina Virsholm på 0733 99 07 27, zarina.virsholm@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV och personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan.

Läs mer om Permian på www.permian.se.

Avdelning        Legal
Roll                 Legal Counsel
Platser             Stockholm

 

 

Skicka ansökan

 

Nya delägare i Vinge

Vinge har utsett två nya delägare och sex nya counsels.

Ny prefekt på Juridiska institutionen i Uppsala

Den 1 juli 2022 tillträdde Vladimir Bastidas, docent i europarätt, som ny prefekt för Juridiska institutionen vid Uppsala universitet. Han efterträder professorn i civilrätt, Bengt Domeij, som innehaft tjänsten i tre år.

Ny delägare i Baker McKenzie

Advokaten Stefan Balazs inträder som delägare i Baker McKenzie.

Nya lagar och förordningar inför halvårsskiftet

Regeringskansliet publicerar en skrift om ett antal av de nya lagar och förordningar som träder i kraft vid halvårsskiftet 2022.

Polisen måste bli bättre på att gallra

Integritetsskyddsmyndigheten har granskat polisens misstankeregister och konstaterar att polisen måste bli bättre på att gallra uppgifter som inte längre får finnas kvar i registret.

Roschier nyanställer

Advokat Emma Johansson ansluter till Roschiers konkurrensrättsteam i Stockholm.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 22 juni utnämnt fem nya domare.

Foto Andrey Popov

Nya domare

Fredagen den 16 juni utnämnde regeringen elva nya domare.

Advokater åtalas

Två advokater, som utelöts ur Advokat-samfundet i juni förra året, åtalas för brott som de misstänks ha begått under tiden de var advokater. En av männen åtalas för bland annat förberedelse till mord.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Foto Mikhail Kokhanchikov

Advokatsamfundets journalistpris

Jens Littorin tilldelas Advokatsamfundets journalistpris för sin bevakning av matchfixning inom svensk idrott.

40 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 40 ledamöter och 14 ledamöter har lämnat samfundet.

IMY inleder tillsyn av apotekskedjor

Integritetsskyddsmyndigheten ska utreda incidenter där personuppgifter har överförts från tre apoteks webbshopar till Facebook.

Ny domstolsbyggnad i Vänersborg

Domstolsverket har genomfört en upphandling av en ny domstolsbyggnad för tingsrätten samt mark- och miljödomstolen i Vänersborg.

38 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 38 ledamöter och 18 ledamöter har lämnat samfundet.

Ny COO på DLA Piper

Advokatbyrån DLA Piper har rekryterat Anders Fernström till rollen som chief operating officer i Stockholm.

IMY publicerar vägledning för politiska aktörer

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit fram en vägledning för politiska aktörer som beskriver hur dessa bör följa och tillämpa dataskyddsförordningen i samband med valkampanjer.

Nya riktlinjer om sanktionsavgifter och ansiktsigenkänning

Europeiska dataskyddsstyrelsen har antagit två nya riktlinjer om beräkning av sanktionsavgifter och brottsbekämpande myndigheters användning av ansiktsigenkänning.

IMY granskar Klarna

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit emot ett antal klagomål från bland annat Tyskland och Finland mot Klarnas Checkout-tjänst och har nu därför inlett en tillsyn av bolaget.

Magnusson rekryterar

Advokat Ulf Djurberg lämnar Setterwalls och ansluter till Magnusson.

Ny delägare på Lindskog Malmström

Advokaten Erik Öhrskog har inträtt som ny delägare på Lindskog Malmström Advokatbyrå.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt