Bli kund Annonsera
onsdag 6 juli 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Group Head of Compliance till NCCPublicerad:
13 juni 2022


NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. NCC står på en stark grund med värderingar som vägleder våra beteenden och val. Värderingarna – Ärlighet, Respekt och Tillit – är sammankopplade och styr hur vi agerar inom företaget och hur vi driver vår affär tillsammans med våra partners.

Vi söker nu vår Head of Compliance till vårt huvudkontor i Solna.

Vad kan vi erbjuda

NCC har ett antal Star behaviors för att skapa mervärde för kunden, uppnå synergier mellan affärerna, höja kompetensen och kunskapsbyggandet. Då NCC befinner sig i en tillväxtfas, och compliancearbetet är en central del av en värdebaserad organisation, växer behovet av och komplexiteten i detta arbete.

Du kommer arbeta i en organisation som är människoororienterad och där företagskulturen är en lika viktig hörnsten i strategin som de övriga delarna. Vill du vara med och bidra till vår förändringsresa?

Om rollen

Som Head of Compliance kommer du att få en central roll i bolaget med övergripande ansvar för vidareutvecklingen och implementeringen av vårt complianceprogram samt bolagets uppförandekod som inkluderar områden som anti-korruption, konkurrensrätt, intressekonflikter och dataskydd.

Dina arbetsuppgifter innefattar bl.a. följande:

  • Påverka och förbättra regelefterlevnadskulturen inom NCC genom att utveckla och implementera bl.a. styrdokument, processer, utbildningar och kommunikationsverktyg.
  • Agera som rådgivare till ledningen och verksamheten genom omvärldsbevakning samt bevaka och implementera tillämpliga regler och förordningar.
  • Leder och utför riskbedömningar och analyser för att identifiera potentiella riskområden samt även övervakar korrigerande handlingsplaner.
  • Hanterar och granskar rapporter som kommer genom bolagets visselblåsarsystem samt ansvarar för vissa utredningar relaterade till brott mot uppförandekoden.
  • Utvecklar och leder Group Compliance Committee och BA Compliance Group

Du rapporterar till Chefsjuristen och kommer ingå i vårt Legal & Risk team samt arbeta nära affärsverksamheten. Rollen ger stora möjligheter att självständigt påverka och utforma bolagets compliancearbete.

Vem söker vi

För att trivas och kunna driva utvecklingen i denna roll så tror vi du är en trygg ledare med hög integritet. Du är prestigelös, en god lyssnare och kommunikativ. Det är vidare viktigt att du är proaktiv i ditt arbetssätt och självständigt kan driva dina frågeställningar.

Vi söker dig som är utbildad jurist (alternativt annan relevant utbildning) och som har minst fem års erfarenhet i motsvarande eller liknande position. Vi ser gärna att du har arbetat med compliance på ett nordiskt eller internationellt bolag och gärna med anti-korruption och/eller etikrelaterade frågor. Det är meriterande med erfarenhet av utredningsarbete.

Du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska. Har du grundläggande förståelse av övriga skandinaviska språk är detta meriterande.

Ytterligare information

Tjänsten är på heltid med placeringsort på NCC´s huvudkontor i Solna.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information om tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Zerin Baran på tfn. +46 72-032 87 86 eller zerin.baran@sharprecruitment.se

Urval sker löpande, ansök därför redan idag. Varmt välkommen med din ansökan!

Avdelning        Compliance
Roll                 Head of Compliance
Platser            Stockholm

 

Skicka ansökan

Nya delägare i Vinge

Vinge har utsett två nya delägare och sex nya counsels.

Ny prefekt på Juridiska institutionen i Uppsala

Den 1 juli 2022 tillträdde Vladimir Bastidas, docent i europarätt, som ny prefekt för Juridiska institutionen vid Uppsala universitet. Han efterträder professorn i civilrätt, Bengt Domeij, som innehaft tjänsten i tre år.

Ny delägare i Baker McKenzie

Advokaten Stefan Balazs inträder som delägare i Baker McKenzie.

Nya lagar och förordningar inför halvårsskiftet

Regeringskansliet publicerar en skrift om ett antal av de nya lagar och förordningar som träder i kraft vid halvårsskiftet 2022.

Polisen måste bli bättre på att gallra

Integritetsskyddsmyndigheten har granskat polisens misstankeregister och konstaterar att polisen måste bli bättre på att gallra uppgifter som inte längre får finnas kvar i registret.

Roschier nyanställer

Advokat Emma Johansson ansluter till Roschiers konkurrensrättsteam i Stockholm.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 22 juni utnämnt fem nya domare.

Foto Andrey Popov

Nya domare

Fredagen den 16 juni utnämnde regeringen elva nya domare.

Advokater åtalas

Två advokater, som utelöts ur Advokat-samfundet i juni förra året, åtalas för brott som de misstänks ha begått under tiden de var advokater. En av männen åtalas för bland annat förberedelse till mord.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Foto Mikhail Kokhanchikov

Advokatsamfundets journalistpris

Jens Littorin tilldelas Advokatsamfundets journalistpris för sin bevakning av matchfixning inom svensk idrott.

40 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 40 ledamöter och 14 ledamöter har lämnat samfundet.

IMY inleder tillsyn av apotekskedjor

Integritetsskyddsmyndigheten ska utreda incidenter där personuppgifter har överförts från tre apoteks webbshopar till Facebook.

Ny domstolsbyggnad i Vänersborg

Domstolsverket har genomfört en upphandling av en ny domstolsbyggnad för tingsrätten samt mark- och miljödomstolen i Vänersborg.

38 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 38 ledamöter och 18 ledamöter har lämnat samfundet.

Ny COO på DLA Piper

Advokatbyrån DLA Piper har rekryterat Anders Fernström till rollen som chief operating officer i Stockholm.

IMY publicerar vägledning för politiska aktörer

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit fram en vägledning för politiska aktörer som beskriver hur dessa bör följa och tillämpa dataskyddsförordningen i samband med valkampanjer.

Nya riktlinjer om sanktionsavgifter och ansiktsigenkänning

Europeiska dataskyddsstyrelsen har antagit två nya riktlinjer om beräkning av sanktionsavgifter och brottsbekämpande myndigheters användning av ansiktsigenkänning.

IMY granskar Klarna

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit emot ett antal klagomål från bland annat Tyskland och Finland mot Klarnas Checkout-tjänst och har nu därför inlett en tillsyn av bolaget.

Magnusson rekryterar

Advokat Ulf Djurberg lämnar Setterwalls och ansluter till Magnusson.

Ny delägare på Lindskog Malmström

Advokaten Erik Öhrskog har inträtt som ny delägare på Lindskog Malmström Advokatbyrå.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt