Bli kund Annonsera
onsdag 6 juli 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Affärs- och entreprenadjurist till ByggföretagenPublicerad:
8 juni 2022


Vi fortsätter att växa och söker nu ytterligare en jurist med fokus på entreprenadrätt till vårt nationella kansli i centrala Stockholm!

Vill du vara med och bidra till ett hållbart samhällsbyggande i världsklass?

Byggföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisation för bygg- och anläggningsföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Organisationen har ca 3 900 medlemsföretag – de flesta små och medelstora – och vår uppgift är att skapa gynnsamma näringsvillkor för företagen och en trygg arbetsmiljö för deras medarbetare. Byggföretagen tecknar kollektivavtal för medlemsföretagens yrkesarbetare och tjänstemän. Några av våra viktigaste uppgifter är att skapa förutsättningar för en sund konkurrens, säkra arbetsplatser, ett ökat bostadsbyggande och en kontinuerlig kompetensförsörjning. Centrala begrepp är hållbarhet och mångfald, ordning och reda.

Vi fortsätter att växa och söker nu ytterligare en jurist med fokus på entreprenadrätt till vårt nationella kansli i centrala Stockholm.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder en stimulerande och utvecklande arbetsplats i en serviceinriktad miljö med god teamkänsla samt brett nätverk inom byggbranschen. På Byggföretagen värnar vi om att skapa en bra balans mellan privat- och arbetsliv. Hos oss kommer du därför att få arbeta självständigt med mycket frihet och eget ansvar.

Vad ingår i rollen?

Som affärs- och entreprenadjurist kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att självständigt bistå med löpande juridisk rådgivning till Byggföretagens medlemmar, driva branschfrågor bestående av bl.a. arbete med branschens standardavtal och samverkan med andra aktörer i branschens intresse. Vi är en viktig samhällsspelare och arbetar i rollen som remissinstans i lagstiftningsärenden. Du kommer därmed även att få delta vid remissärenden. Vi arbetar proaktivt för att lyfta våra medlemsföretag och du kommer därför att hålla utbildningar inom entreprenadrätt såväl internt som externt.

Du kommer att vara placerad på Byggföretagens enhet Entreprenad- och upphandlingsjuridik och rapportera till chefsjuristen.

Vem söker vi?

Vi söker dig med en svensk juristexamen samt minst fyra års relevant arbetslivserfarenhet från advokatbyrå eller som bolagsjurist med inriktning entreprenadrätt. Har du erfarenhet av offentlig upphandling och/eller tvistlösning är det meriterande. Har du kompetens inom plan- och bygglagen samt andra rättsområden som angränsar till entreprenadjuridiken är det ett plus.

För att lyckas i denna roll ser vi vidare att du är en prestigelös, målinriktad och serviceinriktad lagspelare som vill arbeta verksamhetsnära med flera parallella projekt både självständigt och i team. Vidare har du hög integritet och goda förmågor att prioritera ditt arbete. För oss är det också viktigt att du har en mycket god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift, på både svenska och engelska.

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants.

Vid eventuella frågor angående rollen, vänligen kontakta Fanny Wallin på 072 378 75 17, fanny.wallin@sharprecruitment.se eller Zarina Virsholm på 0733 99 07 27, zarina.virsholm@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV och personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan.

Mer om Byggföretagen

Byggföretagen verkar i hela landet via 26 lokala kontor och ett nationellt kansli och har cirka 160 medarbetare. Byggföretagen är en av de största medlemsorganisationerna inom Svenskt Näringsliv. Vår vision är ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. Läs mer på www.byggforetagen.se.

Avdelning    Legal
Roll             Bolagsjurist
Platser        Stockholm

 

 

Skicka ansökan

 

Nya delägare i Vinge

Vinge har utsett två nya delägare och sex nya counsels.

Ny prefekt på Juridiska institutionen i Uppsala

Den 1 juli 2022 tillträdde Vladimir Bastidas, docent i europarätt, som ny prefekt för Juridiska institutionen vid Uppsala universitet. Han efterträder professorn i civilrätt, Bengt Domeij, som innehaft tjänsten i tre år.

Ny delägare i Baker McKenzie

Advokaten Stefan Balazs inträder som delägare i Baker McKenzie.

Nya lagar och förordningar inför halvårsskiftet

Regeringskansliet publicerar en skrift om ett antal av de nya lagar och förordningar som träder i kraft vid halvårsskiftet 2022.

Polisen måste bli bättre på att gallra

Integritetsskyddsmyndigheten har granskat polisens misstankeregister och konstaterar att polisen måste bli bättre på att gallra uppgifter som inte längre får finnas kvar i registret.

Roschier nyanställer

Advokat Emma Johansson ansluter till Roschiers konkurrensrättsteam i Stockholm.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 22 juni utnämnt fem nya domare.

Foto Andrey Popov

Nya domare

Fredagen den 16 juni utnämnde regeringen elva nya domare.

Advokater åtalas

Två advokater, som utelöts ur Advokat-samfundet i juni förra året, åtalas för brott som de misstänks ha begått under tiden de var advokater. En av männen åtalas för bland annat förberedelse till mord.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Foto Mikhail Kokhanchikov

Advokatsamfundets journalistpris

Jens Littorin tilldelas Advokatsamfundets journalistpris för sin bevakning av matchfixning inom svensk idrott.

40 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 40 ledamöter och 14 ledamöter har lämnat samfundet.

IMY inleder tillsyn av apotekskedjor

Integritetsskyddsmyndigheten ska utreda incidenter där personuppgifter har överförts från tre apoteks webbshopar till Facebook.

Ny domstolsbyggnad i Vänersborg

Domstolsverket har genomfört en upphandling av en ny domstolsbyggnad för tingsrätten samt mark- och miljödomstolen i Vänersborg.

38 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 38 ledamöter och 18 ledamöter har lämnat samfundet.

Ny COO på DLA Piper

Advokatbyrån DLA Piper har rekryterat Anders Fernström till rollen som chief operating officer i Stockholm.

IMY publicerar vägledning för politiska aktörer

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit fram en vägledning för politiska aktörer som beskriver hur dessa bör följa och tillämpa dataskyddsförordningen i samband med valkampanjer.

Nya riktlinjer om sanktionsavgifter och ansiktsigenkänning

Europeiska dataskyddsstyrelsen har antagit två nya riktlinjer om beräkning av sanktionsavgifter och brottsbekämpande myndigheters användning av ansiktsigenkänning.

IMY granskar Klarna

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit emot ett antal klagomål från bland annat Tyskland och Finland mot Klarnas Checkout-tjänst och har nu därför inlett en tillsyn av bolaget.

Magnusson rekryterar

Advokat Ulf Djurberg lämnar Setterwalls och ansluter till Magnusson.

Ny delägare på Lindskog Malmström

Advokaten Erik Öhrskog har inträtt som ny delägare på Lindskog Malmström Advokatbyrå.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt