Bli kund Annonsera
söndag 22 maj 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Sida söker jurist/rådgivare med inriktning EU-delegering


Publicerad:
11 maj 2022


En spännande och utmanande tjänst för dig som jobbar med juridiska frågor och vill medverka till att ge råd och stöd samt effektivisera och utveckla Sidas arbete med projekt som samfinansieras med medel från EU. Tjänsten riktas främst till dig som tycker om att arbeta i team.

Vi erbjuder:

Sida genomför den svenska utvecklingspolitiken som skapar förutsättningar för fattiga människor att förbättra sina levnadsvillkor. Vår vision är varje människas rätt och möjlighet att leva ett värdigt liv. En förutsättning för att uppnå vår vision och våra mål är dynamiska, engagerade och kunniga medarbetare.

Vi erbjuder en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling, en meningsfull vardag och en god arbetsmiljö, präglad av öppenhet och mångfald. Som medarbetare på Sida arbetar du utifrån tydligt mandat och ansvarsområde präglad av tillit mellan dig, din chef och dina kollegor. Sida har även personal utstationerad på svenska utlandsmyndigheter.

Den här befattningen innebär:

Vi erbjuder en utvecklande och omväxlande tjänst på enheten för verksamhetsstyrning (Styrsam) på avdelningen för ledningsstöd (LED). Det huvudsakliga arbetet omfattar att  ge stöd och råd till chefer och handläggare  som jobbar med EU-finansierade projekt och program. Det kan till exempel vara råd och stöd inom att planera, besluta, förhandla, avtala och genomföra ett EU-finansierat projekt eller program. Du kommer även att ge juridiskt stöd och råd i såväl löpande ärenden som genom workshops som du planerar och genomför. Du tar även fram vägledningar tillsammans med teamet.

Du kommer att framföra Sidas ståndpunkt i policydiskussioner med andra medlemsstatsorganisationer och EU Kommissionens generaldirektorat som jobbar med utvecklingssamarbete (DG INTPA). Det gör du genom att till exempel delta i möten med EU Practitioner’s Networks ”Contractual and Financial Framework (CFF)” arbetsgrupp.

På Styrsam har du drygt 15 kollegor och vi jobbar i team på enheten och där vi har en ambition att alla ska ingå i mer än ett team. Vi ansvarar för att, inom ramen för arbetet med ledning och styrning, agera rådgivande gentemot Sidas ledning och stödjande gentemot Sidas avdelningar. Exempel på processer vi samordnar är strategier och verksamhetsplanering. Utöver EU-teamet på enheten kommer du ingå i ett eller flera andra team på enheten samt ett EU core team med kollegor från Styrsam och andra enheter på Sida samt Sveriges representation i Bryssel

Kvalifikationskrav

Utbildning: Svensk jur.kand. examen (270 hp) eller motsvarande utbildning

Erfarenhet:

 • Minst 2 års erfarenhet av arbete med avtalsrätt.
 • Minst 3 års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från till exempel statlig myndighet, domstol, advokatbyrå eller motsvarande
 • Mycket god erfarenhet av att utveckla arbetssätt och processer
 • Mycket god erfarenhet av uppdrag och arbetsuppgifter som innebär att hantera och analysera informationsflöden, se samband och mönster, avgränsa, sammanställa och förmedla information vidare
 • God erfarenhet av att facilitera möten, workshops samt olika former av nätverk och grupper, med både interna och externa deltagare

Förmågor: Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är initiativtagande, lösningsorienterad, strategisk och leveranssäker. Du behöver ha en god förmåga att samarbeta, god kommunikativ förmåga och förmåga att skapa förtroende bland de du möter och arbetar med. Du kan kommunicera komplexa samband på ett tydlig och enkelt sätt genom tal, skrift och bild och har en förmåga att anpassa din kommunikation till olika mottagargrupper.

Språk: Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Utöver ovan ser vi även positivt på följande:

 • Kunskaper i och erfarenhet av EU-rätt och av arbete med EU-institutioner.
 • Erfarenhet av arbete med förvaltningsrätt
 • Kunskaper om och erfarenheter av arbete med offentlig upphandling.
 • Kunskaper i och erfarenhet av arbete med svensk och internationell affärsjuridisk.
 • Erfarenhet av att arbeta i projekt och program inom utvecklingssamarbete.
 • Kunskaper i franska och spanska.

Placering

Tjänsten är placerad på enheten för verksamhetsstyrning/avdelningen för ledningsstöd på Sidas huvudkontor på Valhallavägen 199 i Stockholm.  Sommaren 2022 flyttar Sida till Rissne i Sundbyberg

Anställningsvillkor

Befattningen avser en tillsvidareanställning med tillträde i maj 2022. Provanställning tillämpas.

Information

Vid kontakt vänligen ange ref.nr 107/22

Ytterligare upplysningar om befattningens innehåll lämnas av Christina Sandberg, Carmen Butler eller Nesrin Erdal 08-698 50 00

Fackliga företrädare vid Sida är Saco Sida (kontaktperson: Luis Larrea och ST inom Sida (kontaktperson: Ulrika Holmström 08-698 57 48).

I Sidas rekryteringsprocess används urvalsfrågor som ett verktyg för att göra ett första urval. Var därför noga med dina svar så att de speglar din kompetens och erfarenhet på ett korrekt sätt.

Sista ansökningsdag är den 2 maj 2022.

ANSÖK HÄR

Sida strävar efter att spegla samhällets mångfald och välkomnar därför alla sökande.

38 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 38 ledamöter och 18 ledamöter har lämnat samfundet.

Foto Igor Stevanovic

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 19 maj utnämnt en hovrättslagman, två lagmän och två chefsrådmän.

IMY publicerar vägledning för politiska aktörer

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit fram en vägledning för politiska aktörer som beskriver hur dessa bör följa och tillämpa dataskyddsförordningen i samband med valkampanjer.

Advokatvännernas uppsatsstipendium i kommersiell rätt

För tolfte året har Stockholm Centre for Commercial Law delat ut Advokatvännernas uppsatsstipendium i kommersiell rätt. Priset går till Christophr Spreigl med uppsatsen ”Naturagäldenärens avhjälpanderätt”.

Nya riktlinjer om sanktionsavgifter och ansiktsigenkänning

Europeiska dataskyddsstyrelsen har antagit två nya riktlinjer om beräkning av sanktionsavgifter och brottsbekämpande myndigheters användning av ansiktsigenkänning.

IMY granskar Klarna

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit emot ett antal klagomål från bland annat Tyskland och Finland mot Klarnas Checkout-tjänst och har nu därför inlett en tillsyn av bolaget.

Magnusson rekryterar

Advokat Ulf Djurberg lämnar Setterwalls och ansluter till Magnusson.

Foto Lars Lydig

Hovrätten firar 200 år

Den 14 maj är det öppet hus hos Hovrätten över Skåne och Blekinge med rättegångsspel, föreläsningar och en historisk utställning.

Ny delägare på Lindskog Malmström

Advokaten Erik Öhrskog har inträtt som ny delägare på Lindskog Malmström Advokatbyrå.

Carl Svernlöv adjungerad professor

Advokaten Carl Svernlöv har adjungerats som professor i associationsrätt vid Stockholms Universitet.

Foto © tomloel

Åklagare populärast bland studenter

Nyligen presenterades en stor undersökning över vilka landets studenter anser är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

Söktjänst för domar granskas

Integritetsskyddsmyndigheten ska undersöka om ett företag som gör det möjligt att söka efter känsliga personuppgifter i förvaltningsdomar måste följa reglerna i dataskyddsförordningen, trots att bolaget har utgivningsbevis.

Ny styrelseordförande för Arbetsgivarverket

Domstolsverkets generaldirektör Thomas Rolén föreslås som ordförande i Arbetsgivarverkets styrelse.

IMY granskar larmbolag

Integritetsskyddsmyndigheten inleder en tillsyn av larmbolaget Verisure för att utreda uppgifter om att anställda har delat bildmaterial mellan sig utan att det varit befogat.

Minskade balanser hos förvaltningsdomstolar

Antalet inkomna och avgjorda mål, exklusive migrationsmål, har minskat det första kvartalet 2022. Nedgången har främst skett vid förvaltningsdomstolarna.

Eversheds Sutherland får ny delägare

Stockholmskontoret och processavdelningen rekryterar advokaten Oskar Gentele som delägare.

Ny chefsjurist på Stim

Stim har utsett Lina Heyman till ny chefsjurist och hon kommer även att ingå i Stims ledningsgrupp.

MAQS får ny legal director

Anna Björk Larson ansluter till MAQS kapitalmarknadsteam som legal director.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt