Bli kund Annonsera
söndag 22 maj 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Bolagsjurist till Uppsalahem i UppsalaPublicerad:
6 maj 2022


Som bolagsjurist kommer du att vara Uppsalahems interna expert inom juridiska frågor och din uppgift kommer vara att ge strategiskt och operativt stöd till verksamheten inför olika beslut. Rollen som bolagsjurist passar dig som vill arbeta brett med en mängd olika juridiska frågor. I arbetsuppgifterna ingår allt från fastighetsrättsliga och avtalsrättsliga frågor till frågor rörande exempelvis skadestånd och försäkring, offentlig upphandling, entreprenader, köp och försäljning, arbetsrätt samt GDPR. Du rapporterar till ekonomichef.

Arbetsuppgifter:

 • Hantera löpande juridiska frågor och bistå med intern juridisk rådgivning.
 • Utreda juridiska frågeställningar/genomföra utredningar.
 • Omvärlds-, lag- och myndighetsbevakning.
 • Företräda bolaget inför domstolar och myndigheter.
 • Bistå inköpare och avtalsansvariga med frågor kopplade till offentlig upphandling.
 • Företräda bolaget i samband med överprövningar av upphandlingar.
 • Löpande GDPR-frågor.
 • Bistå i frågor kring offentlighet och sekretess.
 • Bedömningar avseende kamerabevakning.
 • Granska avtal och vid behov stödja ansvariga i samband med hyresavtal.
 • Utbilda organisationen i juridiska frågor.
 • Kontinuerligt följa upp och bidra till rapportering till ledningsgrupp och styrelse avseende juridiska frågeställningar.

Vem är du?

För att lyckas i rollen som bolagsjurist hos Uppsalahem ser vi att du som söker har en juristexamen samt minst 7–10 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi tror att du har en bakgrund inom bygg- eller fastighetsbranschen, alternativt annan relevant relation till denna, samt att du har en anknytning till offentlig verksamhet. Erfarenhet av LOU och entreprenadjuridik är starkt meriterande.

Du har sedan tidigare erfarenhet av att driva ärenden och förhandlingar på egen hand. I rollen som bolagsjurist kommer du även avgöra när extern juridisk kompetens behövs för att komma vidare i ett givet ärende.

För att vara en riktigt vass bolagsjurist hos oss ser vi att du är trygg i din kompetens och har ett lugnt och metodiskt förhållningssätt till ditt arbete. Samarbetsförmåga kommer att vara a och o då du kommer att ha kontakt med både externa och interna partners i din yrkesroll. Det är därför även viktigt att du har lätt för att kommunicera, både på svenska och på engelska. I förhandlingar skapar du goda relationer och hittar lätt lösningar på svåra problem. Du är även lyhörd för verksamhetens behov och kan snabbt sätta dig in i ärenden eller frågor som uppstår. Din förmåga att prioritera och strukturera bland olika frågeställningar i arbetet är mycket viktig.

Du erbjuds

I denna roll erbjuds du en tillsvidareanställning på heltid hos Uppsalahem, med tillträde enligt överenskommelse. I den här rekryteringen samarbetar Uppsalahem med Jurek Rekrytering & Bemanning och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Markus Balldin på markus.balldin@jurek.se. Urval och intervjuer kommer hanteras löpande, varför tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se

Om oss

Välkommen till oss på Uppsalahem! Vi är vad vi heter, hem för var sjätte Uppsalabo. Vi äger, förvaltar och bygger bostäder för stora, små dagdrömmare, tv-tittare, fågelskådare och gamers. Vill du vara med och jobba för ett levande och hållbart Uppsala där alla kan leva och trivas? Som det ledande bostadsbolaget i Uppsala är vår vision att bli Sveriges bästa bostadsbolag. Läs mer om oss, vår historia och våra värderingar på www.uppsalahem.se

OmrådeUppsala
AnställningTillsvidare
OmfattningHeltid

 

Ansök nu

38 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 38 ledamöter och 18 ledamöter har lämnat samfundet.

Foto Igor Stevanovic

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 19 maj utnämnt en hovrättslagman, två lagmän och två chefsrådmän.

IMY publicerar vägledning för politiska aktörer

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit fram en vägledning för politiska aktörer som beskriver hur dessa bör följa och tillämpa dataskyddsförordningen i samband med valkampanjer.

Advokatvännernas uppsatsstipendium i kommersiell rätt

För tolfte året har Stockholm Centre for Commercial Law delat ut Advokatvännernas uppsatsstipendium i kommersiell rätt. Priset går till Christophr Spreigl med uppsatsen ”Naturagäldenärens avhjälpanderätt”.

Nya riktlinjer om sanktionsavgifter och ansiktsigenkänning

Europeiska dataskyddsstyrelsen har antagit två nya riktlinjer om beräkning av sanktionsavgifter och brottsbekämpande myndigheters användning av ansiktsigenkänning.

IMY granskar Klarna

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit emot ett antal klagomål från bland annat Tyskland och Finland mot Klarnas Checkout-tjänst och har nu därför inlett en tillsyn av bolaget.

Magnusson rekryterar

Advokat Ulf Djurberg lämnar Setterwalls och ansluter till Magnusson.

Foto Lars Lydig

Hovrätten firar 200 år

Den 14 maj är det öppet hus hos Hovrätten över Skåne och Blekinge med rättegångsspel, föreläsningar och en historisk utställning.

Ny delägare på Lindskog Malmström

Advokaten Erik Öhrskog har inträtt som ny delägare på Lindskog Malmström Advokatbyrå.

Carl Svernlöv adjungerad professor

Advokaten Carl Svernlöv har adjungerats som professor i associationsrätt vid Stockholms Universitet.

Foto © tomloel

Åklagare populärast bland studenter

Nyligen presenterades en stor undersökning över vilka landets studenter anser är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

Söktjänst för domar granskas

Integritetsskyddsmyndigheten ska undersöka om ett företag som gör det möjligt att söka efter känsliga personuppgifter i förvaltningsdomar måste följa reglerna i dataskyddsförordningen, trots att bolaget har utgivningsbevis.

Ny styrelseordförande för Arbetsgivarverket

Domstolsverkets generaldirektör Thomas Rolén föreslås som ordförande i Arbetsgivarverkets styrelse.

IMY granskar larmbolag

Integritetsskyddsmyndigheten inleder en tillsyn av larmbolaget Verisure för att utreda uppgifter om att anställda har delat bildmaterial mellan sig utan att det varit befogat.

Minskade balanser hos förvaltningsdomstolar

Antalet inkomna och avgjorda mål, exklusive migrationsmål, har minskat det första kvartalet 2022. Nedgången har främst skett vid förvaltningsdomstolarna.

Eversheds Sutherland får ny delägare

Stockholmskontoret och processavdelningen rekryterar advokaten Oskar Gentele som delägare.

Ny chefsjurist på Stim

Stim har utsett Lina Heyman till ny chefsjurist och hon kommer även att ingå i Stims ledningsgrupp.

MAQS får ny legal director

Anna Björk Larson ansluter till MAQS kapitalmarknadsteam som legal director.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt