Bli kund Annonsera
söndag 22 maj 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Jurist till enheten för spektrumtillstånd


Publicerad:
6 maj 2022


Ref 22-5108

Är du en lösningsorienterad jurist med erfarenhet av myndighetsutövning? Vill du arbeta samhällsnyttigt med att förvalta den spännande och begränsade naturresursen radiospektrum? Då tycker vi absolut att du ska söka denna juristtjänst hos oss på PTS!

På PTS bidrar du till samhällsnytta. Se filmen om vårt uppdrag. 

Som jurist på enheten för spektrumtillstånd kommer du att juridiskt stödja i ärenden om tillståndsgivning och även i övrigt bidra med juridisk kompetens inom enhetens och avdelningens ansvarsområden, genom att delta i eller leda arbetet med föreskrifter, förelägganden, remisser, rättsutredningar och andra rättsliga frågor. 
Du har både interna och externa kontakter med andra myndigheter i Sverige och utomlands (främst inom EU) samt med tillståndshavare. Dessutom deltar du i eller leder projekt eller särskilda uppdrag inklusive att ta fram utredningar inom området. Även andra arbetsuppgifter kan tillkomma utifrån avdelningens behov samt eget intresse och förmåga, t.ex. arbete i internationella forum.

Enheten består i huvudsak av medarbetare med hög, främst teknisk, kompetens som i sin tur kommer att lita på din juridiska kompetens och ditt omdöme. Därför är det viktigt att du som en av enhetens jurister trivs med att samarbeta med personer med annan expertis, där du kan utbyta och skaffa dig nya kunskaper, men också att du har förmåga att kommunicera dina slutsatser på ett begripligt sätt.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har:

  • juristexamen eller annan likvärdig juridisk examen samt erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete och myndighetsutövning
  • förmåga att självständigt genomföra utredningar, analyser och dra slutsatser med nationell rätt och EU-rätt som grund
  • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt god muntlig och skriftlig förmåga på engelska

Det är meriterande om du har erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från domstol. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och i rollen förväntar vi oss att du är prestigelös med en konstruktiv och lösningsorienterad läggning. Du har en mycket god förmåga att arbeta både enskilt och i grupp, särskilt i grupper med olika kompetenser. Dessutom tror vi att du är nyfiken, särskilt när det kommer till teknik!

Avdelningen för resursförvaltning 
Avdelningen verkar för att maximera samhällsnyttan av radiospektrum över tid. Avdelningen arbetar för att möjliggöra användningen av säkra, prisvärda och effektiva radiobaserade tjänster och produkter för slutkonsumenter och andra radioanvändare. Förvaltningen av radiospektrum förutsätter ett omfattande internationellt samarbete.

Enheten för spektrumtillstånd ansvarar för tillståndsgivning för att få använda radiosändare och fattar årligen ett stort antal beslut om tillstånd att använda radiosändare och visst frekvensutrymme, med tillhörande tillståndsvillkor.

Att jobba på PTS
Hos oss får du arbeta med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället, och tillsammans med cirka 380 kollegor. Vår verksamhet präglas av komplexa frågor och den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du får verka i en innovativ och kreativ miljö. 

Vi är angelägna om att alla medarbetare mår bra och har förutsättningar att nå goda resultat. Vi arbetar strukturerat med varje medarbetares mål och utveckling. Vi värdesätter god balans mellan arbete och fritid, därför är friskvård en del av arbetet.  Om du är flexibel, tar initiativ och gillar att samarbeta kommer du att trivas hos oss och bidra till vår kultur. Vi utvecklar verksamheten tillsammans, vilket är en förutsättning för att vi ska nå våra höga ambitioner – att vara Sveriges bästa arbetsplats!

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med en inledande provanställning på 6 månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. För anställning krävs därför svenskt medborgarskap och en godkänd säkerhetsprövning i enlighet med 3 kap. 1–3 §§ säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 22 maj 2022.

För mer information kontakta enhetschef Karoline Boström på 09-678 56 20 eller HR-specialist Linn Arnewing på 08-678 57 01. 

För kontakt med vår lokala fackliga arbetstagarorganisation maila till saco@pts.se.

Ansök

38 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 38 ledamöter och 18 ledamöter har lämnat samfundet.

Foto Igor Stevanovic

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 19 maj utnämnt en hovrättslagman, två lagmän och två chefsrådmän.

IMY publicerar vägledning för politiska aktörer

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit fram en vägledning för politiska aktörer som beskriver hur dessa bör följa och tillämpa dataskyddsförordningen i samband med valkampanjer.

Advokatvännernas uppsatsstipendium i kommersiell rätt

För tolfte året har Stockholm Centre for Commercial Law delat ut Advokatvännernas uppsatsstipendium i kommersiell rätt. Priset går till Christophr Spreigl med uppsatsen ”Naturagäldenärens avhjälpanderätt”.

Nya riktlinjer om sanktionsavgifter och ansiktsigenkänning

Europeiska dataskyddsstyrelsen har antagit två nya riktlinjer om beräkning av sanktionsavgifter och brottsbekämpande myndigheters användning av ansiktsigenkänning.

IMY granskar Klarna

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit emot ett antal klagomål från bland annat Tyskland och Finland mot Klarnas Checkout-tjänst och har nu därför inlett en tillsyn av bolaget.

Magnusson rekryterar

Advokat Ulf Djurberg lämnar Setterwalls och ansluter till Magnusson.

Foto Lars Lydig

Hovrätten firar 200 år

Den 14 maj är det öppet hus hos Hovrätten över Skåne och Blekinge med rättegångsspel, föreläsningar och en historisk utställning.

Ny delägare på Lindskog Malmström

Advokaten Erik Öhrskog har inträtt som ny delägare på Lindskog Malmström Advokatbyrå.

Carl Svernlöv adjungerad professor

Advokaten Carl Svernlöv har adjungerats som professor i associationsrätt vid Stockholms Universitet.

Foto © tomloel

Åklagare populärast bland studenter

Nyligen presenterades en stor undersökning över vilka landets studenter anser är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

Söktjänst för domar granskas

Integritetsskyddsmyndigheten ska undersöka om ett företag som gör det möjligt att söka efter känsliga personuppgifter i förvaltningsdomar måste följa reglerna i dataskyddsförordningen, trots att bolaget har utgivningsbevis.

Ny styrelseordförande för Arbetsgivarverket

Domstolsverkets generaldirektör Thomas Rolén föreslås som ordförande i Arbetsgivarverkets styrelse.

IMY granskar larmbolag

Integritetsskyddsmyndigheten inleder en tillsyn av larmbolaget Verisure för att utreda uppgifter om att anställda har delat bildmaterial mellan sig utan att det varit befogat.

Minskade balanser hos förvaltningsdomstolar

Antalet inkomna och avgjorda mål, exklusive migrationsmål, har minskat det första kvartalet 2022. Nedgången har främst skett vid förvaltningsdomstolarna.

Eversheds Sutherland får ny delägare

Stockholmskontoret och processavdelningen rekryterar advokaten Oskar Gentele som delägare.

Ny chefsjurist på Stim

Stim har utsett Lina Heyman till ny chefsjurist och hon kommer även att ingå i Stims ledningsgrupp.

MAQS får ny legal director

Anna Björk Larson ansluter till MAQS kapitalmarknadsteam som legal director.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt