Bli kund Annonsera
lördag 21 maj 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Legal Counsel till Arvato Financial SolutionsPublicerad:
5 maj 2022


Arvato Financial Solutions ("AFS") är ett internationellt fintechbolag som skapar lönsamma kundresor med datadrivna finansiella produkter. Vi söker nu en Legal Counsel med intresse för affärer och utveckling. Vill du använda din juridiska kompetens och din motivation för att utveckla saker till det bättre på ett innovativt fintechbolag? Då kan detta vara rollen för dig!

Arbetsbeskrivning

Som Legal Counsel på AFS kommer du, tillsammans med ett team av andra europeiska jurister, i första hand att fokusera på vår så kallade Order-to-Cash-verksamhet som innefattar factoring, fakturaadministration, fakturaköp, återkommande fakturaprodukter, diverse andra finansiella lösningar och i någon mån Collection.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av att:

• tillhandahålla stöd och råd i ett brett spektrum av affärsjuridiska frågor relaterade till verksamheten i stort,
• tillhandahålla stöd och råd i komplexa frågor relaterade till exempelvis konsumentkrediter, konsumenträtt, betaltjänster och factoring på såväl  nationell som internationell nivå,
• utvärdera nya affärsmodeller och produkter,
• upprätta, granska och förhandla kommersiella avtal och andra juridiska dokument,
• bidra till ständig förbättring av juridikfunktionen och dess arbetssätt, och
• utveckla checklistor, policyer, processer, genomföra utbildningar etc. för att bidra till medvetenhet om legala risker och möjligheter och skapa  förutsättningar för operativ excellence.

Som Legal Counsel kommer du att samarbeta nära övriga Order-to-Cash jurister och även med AFS´ övriga jurister, inte minst de andra svenska juristerna som är baserade i Varberg. Det dagliga arbetet kommer även innebära täta kontakter med andra funktioner såsom Produkt, Försäljning, Marknadsföring, Risk, Compliance, Ekonomi och Operations. Du kommer att rapportera till Head of Legal, Order-to-Cash, som är placerad i Tyskland (under en övergångsperiod rapporterar du till vår tillförordnade Head of Legal, Order-to-Cash, som är placerad i Finland).

Rollen kommer i första hand att vara inriktad på den svenska marknaden men ansvaret kan komma att utsträckas till hela eller delar av Norden. Din arbetsplats kan vara belägen på något att våra kontor i Stockholm, Uppsala, Varberg, Helsingfors eller Oslo – du bestämmer. Det finns möjligheter att arbeta hemifrån upp till fyra dagar i veckan efter överenskommelse med teamet och närmaste chef.

Vem är du?

Vi letar efter dig som efter avslutad juristexamen har arbetat i cirka 5 – 10 år med relevanta rättsområden. Du har erfarenhet av att arbeta inom samma/liknande branscher som AFS gör och med fördel är du är kunnig inom finansiella tjänster och Order-to-Cash-relaterade frågor i internationella miljöer. Vi tror att du har erfarenhet av konsumentkrediter, konsumenträtt, betaltjänstlagstiftning, kommersiell avtalsrätt, insolvensrätt, krediträtt, förmögenhetsrätt, finansrätt och regulativa frågor. Erfarenhet av att arbeta med dataskyddslagstiftningen är meriterande, men inget krav.

Du besitter förmågan att översätta komplicerad juridik till kommersiellt relevant rådgivning och du kan prioritera utifrån intressenternas skiftande behov. Du är bekväm med förändring och osäkerhet och det faller sig naturligt för dig att agera serviceinriktat och med en hög grad av integritet. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Du erbjuds:

Hos oss arbetar du i en internationell miljö på ett bolag som befinner sig i en spännande transformationsfas. Vi strävar konstant efter positiv förändring och att ge det bästa för både kunder och anställda. Kulturen på AFS kännetecknas av högt affärsfokus, medarbetarengagemang, laganda, initiativförmåga, innovation, samarbete och delegerat ansvar. Hos oss blir du en del av ett engagerat team och kommer samarbeta med ca 30 andra jurister runt om i Europa.

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar AFS med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Caroline Lönnbark på telefonnummer 076-00 26 921 alternativt caroline.lonnbark@jurek.se.

Om verksamheten

På AFS är vi stolta över att bidra till tillväxt hos våra kunder. Med internationell expertis och integrerade produkter är vi en pålitlig partner, som bidrar till bättre finansiella resultat. Våra cirka 7 000 anställda arbetar i 15 olika länder. Bland våra kunder finns både lokala tillväxtföretag och internationella koncerner med stora transaktionsvolymer. Vi lägger grunden för smarta beslut under hela kundresan, från fakturering till betalning, samtidigt som vi ökar den ekonomiska tryggheten. Tillsammans bygger vi kundens plattform för tillväxt.

AFS är en del av den privatägda medie-, service- och utbildningskoncernen Bertelsmann med över 130 000 anställda i 50 olika länder.

OmrådeStockholm
AnställningTillsvidare
OmfattningHeltid

 

Ansök nu

38 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 38 ledamöter och 18 ledamöter har lämnat samfundet.

Foto Igor Stevanovic

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 19 maj utnämnt en hovrättslagman, två lagmän och två chefsrådmän.

IMY publicerar vägledning för politiska aktörer

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit fram en vägledning för politiska aktörer som beskriver hur dessa bör följa och tillämpa dataskyddsförordningen i samband med valkampanjer.

Advokatvännernas uppsatsstipendium i kommersiell rätt

För tolfte året har Stockholm Centre for Commercial Law delat ut Advokatvännernas uppsatsstipendium i kommersiell rätt. Priset går till Christophr Spreigl med uppsatsen ”Naturagäldenärens avhjälpanderätt”.

Nya riktlinjer om sanktionsavgifter och ansiktsigenkänning

Europeiska dataskyddsstyrelsen har antagit två nya riktlinjer om beräkning av sanktionsavgifter och brottsbekämpande myndigheters användning av ansiktsigenkänning.

IMY granskar Klarna

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit emot ett antal klagomål från bland annat Tyskland och Finland mot Klarnas Checkout-tjänst och har nu därför inlett en tillsyn av bolaget.

Magnusson rekryterar

Advokat Ulf Djurberg lämnar Setterwalls och ansluter till Magnusson.

Foto Lars Lydig

Hovrätten firar 200 år

Den 14 maj är det öppet hus hos Hovrätten över Skåne och Blekinge med rättegångsspel, föreläsningar och en historisk utställning.

Ny delägare på Lindskog Malmström

Advokaten Erik Öhrskog har inträtt som ny delägare på Lindskog Malmström Advokatbyrå.

Carl Svernlöv adjungerad professor

Advokaten Carl Svernlöv har adjungerats som professor i associationsrätt vid Stockholms Universitet.

Foto © tomloel

Åklagare populärast bland studenter

Nyligen presenterades en stor undersökning över vilka landets studenter anser är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

Söktjänst för domar granskas

Integritetsskyddsmyndigheten ska undersöka om ett företag som gör det möjligt att söka efter känsliga personuppgifter i förvaltningsdomar måste följa reglerna i dataskyddsförordningen, trots att bolaget har utgivningsbevis.

Ny styrelseordförande för Arbetsgivarverket

Domstolsverkets generaldirektör Thomas Rolén föreslås som ordförande i Arbetsgivarverkets styrelse.

IMY granskar larmbolag

Integritetsskyddsmyndigheten inleder en tillsyn av larmbolaget Verisure för att utreda uppgifter om att anställda har delat bildmaterial mellan sig utan att det varit befogat.

Minskade balanser hos förvaltningsdomstolar

Antalet inkomna och avgjorda mål, exklusive migrationsmål, har minskat det första kvartalet 2022. Nedgången har främst skett vid förvaltningsdomstolarna.

Eversheds Sutherland får ny delägare

Stockholmskontoret och processavdelningen rekryterar advokaten Oskar Gentele som delägare.

Ny chefsjurist på Stim

Stim har utsett Lina Heyman till ny chefsjurist och hon kommer även att ingå i Stims ledningsgrupp.

MAQS får ny legal director

Anna Björk Larson ansluter till MAQS kapitalmarknadsteam som legal director.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt