Bli kund Annonsera
söndag 22 maj 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Junior bolagsjurist till ICA GruppenPublicerad:
28 april 2022


ICA Gruppen är ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag med verksamhet inom mat och måltider, fastigheter, bank, försäkring, apotek och specialvaror. ICA:s värderingar grundar sig på enkelhet, engagemang och entreprenörskap. Balansen mellan individens drivkraft och kraften i det gemensamma är en del av vår framgång. Har du vilja och egna idéer finns en mängd möjligheter att lyckas hos oss.

Juristavdelningen inom ICA Gruppen AB leder och samordnar alla juridiska frågor av betydelse för koncernen. Ansvarsfördelningen inom avdelningen bygger på funktionsindelning. Juristavdelningen behöver nu förstärkas med ytterligare en bolagsjurist. Arbetsuppgifterna är primärt inom det köprättsliga området vilket omfattar bland annat kommersiell avtalsrätt, konkurrensrätt och lag om otillbörliga affärsmetoder, allt för att säkerställa att ICA Gruppens intressen tillvaratas. 

Ditt uppdrag kommer bland annat innebära att: 

  • upprätta, granska och förhandla avtal
  • ge rådgivning vid inköp av dagligvaror, inredning inom butik och lager samt transporttjänster
  • hålla interna utbildningar inom köprättsliga området
  • agera som internt stöd för verksamheten

Din bakgrund:
Vi söker dig, som efter din juristexamen, arbetat i cirka 3 år på bolag eller affärsjuridisk byrå med relevant juridiskt arbete. Du har ett intresse för kommersiell avtalsrätt och det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba med frågor relaterade till kommersiell avtalsrätt och/eller konkurrensrätt.

Du uttrycker dig mycket väl skriftligt såväl som muntligt på svenska och engelska.

Din personlighet:
Som person har du ett starkt driv, är nyfiken, prestigelös och tålmodig. Du är utåtriktad och du uppskattar daglig kontakt med både chefer, medarbetare och kollegor. Du är vidare en person som har ett kommersiellt synsätt och förmåga att göra välgrundade riskbedömningar. Du både vill och trivs med att arbeta nära verksamheten.

Om ICA:
ICA Gruppen är ett ledande detaljhandelsföretag med fokus på mat och hälsa. I koncernen ingår ICA Sverige och Rimi Baltic som i huvudsak driver dagligvaruhandel, Apotek Hjärtat som driver apoteksverksamhet, ICA Fastigheter som äger och förvaltar fastigheter, ICA Banken som erbjuder finansiella tjänster samt ICA Bankens dotterbolag ICA Försäkring som erbjuder försäkringar. År 2021 omsatte ICA Gruppen cirka 128 miljarder kronor och hade ca 23 000 anställda.

Den gemensamma visionen för alla våra verksamheter är att göra varje dag lite enklare. Genom att samverka och tillvarata skalfördelar skapar vi nytta för kunden, de enskilda verksamheterna och ICA Gruppen.

ICA Gruppens juristfunktion består idag av totalt tretton jurister, uppdelade i en allmän affärsjuridisk avdelning och en dataskyddsavdelning. Organisationen är vertikal med chefsansvar i två led. Juristerna på den affärsjuridiska sidan är funktionsindelade med huvudansvar för att tillhandahålla legal support mot tilldelade dotterbolag eller affärsområden. Det finns alltid en viss överlapp mellan ansvarsområdena som kräver goda baskunskaper inom hela det affärsjuridiska spektrat.

För mer information om ICA, besök www.icagruppen.se.

Vårt erbjudande:
Vi erbjuder dig en dynamisk och spännande arbetsplats som är i framkant på marknaden. Du kommer arbeta med trevliga och proffsiga kollegor med möjlighet för stor utveckling på kort tid. Vi erbjuder dig en varierande och utmanande roll i en verksamhet som hela tiden utvecklas genom att hitta enklare och bättre lösningar för våra kunder.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Solna.

Har vi väckt ditt intresse?
I den här rekryteringen samarbetar vi med HR Commitment Executive Search.
Sök gärna tjänsten omgående, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kommer att tillsättas så snart som möjligt.

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du välkommen att kontakta Manne Didehvar på +46 (0)709-62 75 10 eller Clara Norrbohm på +46 (0)72 225 73 97

ICA ska spegla sina kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. ICA strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

ICA värnar om goda arbetsmiljöförhållanden för sina medarbetare. Arbetsplatsen är rökfri och drogtestning tillämpas i samband med rekryteringsförfarandet.

ANSÖK HÄR

38 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 38 ledamöter och 18 ledamöter har lämnat samfundet.

Foto Igor Stevanovic

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 19 maj utnämnt en hovrättslagman, två lagmän och två chefsrådmän.

IMY publicerar vägledning för politiska aktörer

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit fram en vägledning för politiska aktörer som beskriver hur dessa bör följa och tillämpa dataskyddsförordningen i samband med valkampanjer.

Advokatvännernas uppsatsstipendium i kommersiell rätt

För tolfte året har Stockholm Centre for Commercial Law delat ut Advokatvännernas uppsatsstipendium i kommersiell rätt. Priset går till Christophr Spreigl med uppsatsen ”Naturagäldenärens avhjälpanderätt”.

Nya riktlinjer om sanktionsavgifter och ansiktsigenkänning

Europeiska dataskyddsstyrelsen har antagit två nya riktlinjer om beräkning av sanktionsavgifter och brottsbekämpande myndigheters användning av ansiktsigenkänning.

IMY granskar Klarna

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit emot ett antal klagomål från bland annat Tyskland och Finland mot Klarnas Checkout-tjänst och har nu därför inlett en tillsyn av bolaget.

Magnusson rekryterar

Advokat Ulf Djurberg lämnar Setterwalls och ansluter till Magnusson.

Foto Lars Lydig

Hovrätten firar 200 år

Den 14 maj är det öppet hus hos Hovrätten över Skåne och Blekinge med rättegångsspel, föreläsningar och en historisk utställning.

Ny delägare på Lindskog Malmström

Advokaten Erik Öhrskog har inträtt som ny delägare på Lindskog Malmström Advokatbyrå.

Carl Svernlöv adjungerad professor

Advokaten Carl Svernlöv har adjungerats som professor i associationsrätt vid Stockholms Universitet.

Foto © tomloel

Åklagare populärast bland studenter

Nyligen presenterades en stor undersökning över vilka landets studenter anser är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

Söktjänst för domar granskas

Integritetsskyddsmyndigheten ska undersöka om ett företag som gör det möjligt att söka efter känsliga personuppgifter i förvaltningsdomar måste följa reglerna i dataskyddsförordningen, trots att bolaget har utgivningsbevis.

Ny styrelseordförande för Arbetsgivarverket

Domstolsverkets generaldirektör Thomas Rolén föreslås som ordförande i Arbetsgivarverkets styrelse.

IMY granskar larmbolag

Integritetsskyddsmyndigheten inleder en tillsyn av larmbolaget Verisure för att utreda uppgifter om att anställda har delat bildmaterial mellan sig utan att det varit befogat.

Minskade balanser hos förvaltningsdomstolar

Antalet inkomna och avgjorda mål, exklusive migrationsmål, har minskat det första kvartalet 2022. Nedgången har främst skett vid förvaltningsdomstolarna.

Eversheds Sutherland får ny delägare

Stockholmskontoret och processavdelningen rekryterar advokaten Oskar Gentele som delägare.

Ny chefsjurist på Stim

Stim har utsett Lina Heyman till ny chefsjurist och hon kommer även att ingå i Stims ledningsgrupp.

MAQS får ny legal director

Anna Björk Larson ansluter till MAQS kapitalmarknadsteam som legal director.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt