Bli kund Annonsera
lördag 21 maj 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Ludvig & Co söker erfaren jurist inom affärsjuridikPublicerad:
27 april 2022


Vill du vara med och göra skillnad på en av Sveriges största juristbyråer? Just nu söker vi dig med erfarenhet inom allmän affärsjuridik och som ser det som inspirerande att utveckla affären kopplat till bland annat bolagsrätts- och transaktionsrådgivning.

Hos oss får du arbeta självständigt med kvalificerade och utmanande uppdrag i en trivsam miljö med trevliga och kompetenta kollegor. Ludvig & Co erbjuder dig som jurist en bred kundbas och specialistkompetens inom flera områden. Hos oss får du möjligheten att arbeta nischat inom din specialistkompetens och chansen att utveckla både dig själv och verksamheten.

Arbetsbeskrivning

På kontoret i Göteborg blir du en del av ett team på 18 medarbetare, blandat jurister, ekonomer, skogliga rådgivare och affärsrådgivare. Som grupp värdesätter vi samarbete och affärsmässighet och tillsammans arbetar vi med ett proaktivt arbetssätt.

I din roll som jurist på Ludvig & Co kommer du att arbeta med kvalificerad juridisk rådgivning inom allmän affärsjuridik. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av rådgivning till kunder och upprättande av juridiska handlingar. Du kommer att arbeta med affärsjuridisk rådgivning mot enskilda näringsidkare, delägare i aktiebolag eller handelsbolag och hjälpa till med allt från företagsöverlåtelser till kompanjonavtal. Vidare kommer du att ge stöd och rådgivning vid fusioner, omstruktureringar i företag eller ombildning från en företagsform till en annan. I din roll ingår det också att driva processer i domstol för kunders räkning. Du hanterar dina ärenden självständigt samtidigt som det finns möjlighet att ta hjälp av eller samarbeta med dina kollegor.

Vem är du?

Vi söker dig med juristexamen och med minst fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete med affärsjuridik från bolag, advokatbyrå, juristbyrå eller liknande. Du har även erfarenhet av att processa. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från arbete i domstol.

Vi tror att du är positiv, social, utåtriktad, självständig och ansvarstagande. Vi ser gärna att du är en person som ständigt vill utvecklas och som inspireras av att vara den som utvecklar och driver affärsområdet framåt. Vi ser gärna att du har ett brett kontaktnät och tycker om att marknadsföra dig själv både externt och internt. Vidare gillar du utmaningar och ser det som positivt att arbeta med bolagets tillväxt. Du har ett stort yrkesmässigt engagemang och är affärs- och kundorienterad. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Du erbjuds

Som anställd hos oss har du alltid möjlighet att själv påverka inriktningen på dina uppdrag. Vi vill att rådgivningen inom allmän affärsjuridik ska fortsätta att växa, vilket kommer ge dig möjligheten att påverka utvecklingen av verksamheten och bli en del av byråns resa mot tillväxt.

Du kommer att samarbeta med specialister inom både juridik, ekonomi, affärsutveckling och fastighetsförmedling, vilket gör att ni tillsammans som ett team på ett heltäckande sätt och i alla lägen kan bidra till att kunden gör bättre affärer. Eftersom byrån har en stor kompetens finns det alltid möjlighet för fortsatt kompetensutveckling. För femte året i rad har vi blivit utnämnda till att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare – och det tänker vi fortsätta med, gärna tillsammans med dig!

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Ludvig & Co med Jurek Rekrytering & Bemanning. Urval sker löpande så välkommen att inkomma med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via e-mail. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ida Odelius på telefonnummer 076-002 69 19 alternativt ida.odelius@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

ANSÖK HÄR

38 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 38 ledamöter och 18 ledamöter har lämnat samfundet.

Foto Igor Stevanovic

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 19 maj utnämnt en hovrättslagman, två lagmän och två chefsrådmän.

IMY publicerar vägledning för politiska aktörer

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit fram en vägledning för politiska aktörer som beskriver hur dessa bör följa och tillämpa dataskyddsförordningen i samband med valkampanjer.

Advokatvännernas uppsatsstipendium i kommersiell rätt

För tolfte året har Stockholm Centre for Commercial Law delat ut Advokatvännernas uppsatsstipendium i kommersiell rätt. Priset går till Christophr Spreigl med uppsatsen ”Naturagäldenärens avhjälpanderätt”.

Nya riktlinjer om sanktionsavgifter och ansiktsigenkänning

Europeiska dataskyddsstyrelsen har antagit två nya riktlinjer om beräkning av sanktionsavgifter och brottsbekämpande myndigheters användning av ansiktsigenkänning.

IMY granskar Klarna

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit emot ett antal klagomål från bland annat Tyskland och Finland mot Klarnas Checkout-tjänst och har nu därför inlett en tillsyn av bolaget.

Magnusson rekryterar

Advokat Ulf Djurberg lämnar Setterwalls och ansluter till Magnusson.

Foto Lars Lydig

Hovrätten firar 200 år

Den 14 maj är det öppet hus hos Hovrätten över Skåne och Blekinge med rättegångsspel, föreläsningar och en historisk utställning.

Ny delägare på Lindskog Malmström

Advokaten Erik Öhrskog har inträtt som ny delägare på Lindskog Malmström Advokatbyrå.

Carl Svernlöv adjungerad professor

Advokaten Carl Svernlöv har adjungerats som professor i associationsrätt vid Stockholms Universitet.

Foto © tomloel

Åklagare populärast bland studenter

Nyligen presenterades en stor undersökning över vilka landets studenter anser är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

Söktjänst för domar granskas

Integritetsskyddsmyndigheten ska undersöka om ett företag som gör det möjligt att söka efter känsliga personuppgifter i förvaltningsdomar måste följa reglerna i dataskyddsförordningen, trots att bolaget har utgivningsbevis.

Ny styrelseordförande för Arbetsgivarverket

Domstolsverkets generaldirektör Thomas Rolén föreslås som ordförande i Arbetsgivarverkets styrelse.

IMY granskar larmbolag

Integritetsskyddsmyndigheten inleder en tillsyn av larmbolaget Verisure för att utreda uppgifter om att anställda har delat bildmaterial mellan sig utan att det varit befogat.

Minskade balanser hos förvaltningsdomstolar

Antalet inkomna och avgjorda mål, exklusive migrationsmål, har minskat det första kvartalet 2022. Nedgången har främst skett vid förvaltningsdomstolarna.

Eversheds Sutherland får ny delägare

Stockholmskontoret och processavdelningen rekryterar advokaten Oskar Gentele som delägare.

Ny chefsjurist på Stim

Stim har utsett Lina Heyman till ny chefsjurist och hon kommer även att ingå i Stims ledningsgrupp.

MAQS får ny legal director

Anna Björk Larson ansluter till MAQS kapitalmarknadsteam som legal director.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt